Csepel új diákpolgármestere: Polyák Dániel

Az új diákalpolgármester: Spéth Alexandra

Csepel.hu

Tudósítónk beszámolója szerint a március 19-én megtartott csepeli diákpolgármester-választáson a XXI. kerületi általános- és középiskolák küldötteitől két jelölt közül Polyák Dániel kapta meg a voksok döntő többségét.

Ez azt jelenti, hogy a következő időszakban a Kossuth Lajos Kéttannyelvű Gyakorló Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola 12. évfolyamos diákja tölti be Csepel diákpolgármesteri tisztségét. Alpolgármesterré a Csete Balázs Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola 10. évfolyamos tanulóját, Spéth Alexandrát választották meg. A Királyerdei Művelődési Házban lezajlott voksolás után mind kettőjüket köszöntötte Tóth Mihály, Csepel polgármestere. Ezt követően Polyák Dániel és Spéth Alexandra részt vett a Csepeli Diákönkormányzat tanácskozásán.

csepel.hu

21 hozzászólás “Csepel új diákpolgármestere: Polyák Dániel” bejegyzésre

  1. asdf szerint:

    á, semmi politika 🙂

  2. Gordon szerint:

    á, dehogy 🙂

  3. miska72 szerint:

    Ez az önkormányzati gazemberképző előszobája.

  4. kispajtás szerint:

    “A Királyerdei Művelődési Házban lezajlott voksolás után mind kettőjüket köszöntötte Tóth Mihály, Csepel polgármestere.”

    Kedves P.H.I.:
    Minden korábbi magyarázata, magyarázkodása értelmetlenné vált a fenti sorok olvasása kapcsán.

    Üdvözlettel:
    kispajtás

  5. atlétaa szerint:

    Kedves P.H.I: Ne törödjön ezekkel………………..Gratulálok a Daninak,gratulálok Alexandrának.

  6. atlétaa szerint:

    Hajrá CSEPEL…………

  7. LB szerint:

    Ne legyünk naívak. Dani nem véletlenül dolgozik évek óta a DÖK-ben. Ahogy az sem véletlen, hogy most megpályázta a diákpolgármesteri posztot. Úgy gondolom, hogy egy jól felépített életpályát láthatunk, ami nem a két kezi munkán, hanem a mozgalmi tevékenységen alapul.
    Nem lennék meglepődve, ha 2014-ben vagy 2018-ban megjelenne mint képviselő jelölt.
    Mielőtt bárki azt gondolná, hogy én ezt elítélem, nagyon téved. Ez lehet egy cél, amiért érdemes küzdeni. De ha így van, akkor azt el kell ismerni és nem tagadni.
    És továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon nem szerencsés, hogy az iwiw-ee bemutatkozó oldalán jelenleg is is ez olvasható:
    “Mit dolgozzak? Munkából megélni nem lehet…”

    Dani már nem gyerek, 19 éves! Tudnia kell(ene), hogy diákvezetőként nem engedhet(ne) meg magának ilyen kijelentést!
    És mivel most is kint van az oldalán, az az érzésem, hogy komolyan is gondolja! 🙁

  8. miska72 szerint:

    Ha Tóth Mihály gratulált nekik, az már régen rossz! Na ezt nevezem összefonódásnak! Mi köze van a Csepeli polgármesternek a DÖK-höz? A DÖK nem politikamentes? Mi ez az összefonódás a Csepeli MASZOPPAL? Ezért ez az Önkormányzati gazemberképző előszobája. Nem lepődnék meg, ha pár év múlva olvasnám a nevüket, a Csepeli Önkormányzat tagjai között. Akkor az isten nem mossa le róluk, hogy a DÖK, az Önkormányzati gazemberképző előszobája.

  9. munkásököl szerint:

    Bocs a duplázásért, a másik DÖK-ös poszthoz is beírtam, de ide is passzol:

    Az MSZ(M)P mindig ügyesen rátelepedett a diákságra, újabban már az ovisokkal kezdik (kakaó party).

    Engem az egész DÖK értelme foglalkoztat továbbra is. Ez tulajdonképpen olyasmi, mint a KISZ? Miféle érdekvédelmet lát el? Beír a tanár egy karót, aztán a DÖK fellebbez? Vagy csak egyes diákok érdekeit védi? Az ismerős, a “baloldalnak” nagy gyakorlata van benne.

    Sejtésemet Polyákné sorai beigazolták: “9 éve működik ez a diákszervezet, 9 éve vannak jobbnál jobb programok, amelyet a fiatalok igénye alapján állítottunk össze. Eddig ez nem sokakat érdekelt
    ” – vagyis a kutyát sem érdekli a DÖK. Egyáltalán, hányan szavaztak a két jelöltre? Legalább egy osztálytermet megtöltöttek?

    De a legaranyosabb rész ez:
    “Többszöri beszélgetés és vita után arra a döntésre jutottunk, hogy azért mert a gyerekem, nem állhatok az útjába. 10 éve részese a DÖK-ös munkának, szereti és szívesen csinálja.”

    Egyrészt az előbb még csak 9 éve létezett a szervezet. Akkor hogyan lehet benne 10 éve dolgozni? Mondjuk Szűcs Erika közszolgálati munkájáért felvett prémiuma után ember ilyesmin már kevésbé akad fenn.

    De most őszintén: Dani max. 19 éves lehet. 9 vagy 10 évvel ezelőtt is csak max. 10 éves volt. Akkor kezdett DÖK-özni? Tudom, hogy Mozart is korán kezdte a zeneszerzést, de az azért nekem kicsit erős, hogy amikor más gyerek még a büdösbogarat piszkálja a homokozóban nagyszünetben, akkor Dani már DÖK-özött. Szerintem Polyákné DÖK-özött, csak kellett hozzá egy megfelelő korú donor. Igaz, Dani akkor még jogilag is cselekvőképtelen volt, tehát ha valahová oda is görbítette az aláírását, annak nincs semmilyen jogkövetkezménye.

  10. Polyákné Hajas Ilona szerint:

    Kedves Munkásököl!

    Jó, hogy felszínen tartja a témát, így talán megismerik még néhányan a szkeptikusok közül, hogy vannak még működő és nagyon jól működő rendszerek.

    Nyilván az a baja, hogy azokra a rendezvényekre amelyeket mások szerveznek nem járnak érdeklődők, vagy mások nem is szerveznek programokat???? 🙂

    Nem, nem az egyesek ellen kell az érdekvédelem, hanem az esetleges igazságtalanságok ellen. De téma ám, a diákok kötelezettsége is, nemcsak a joga, meg normális programok, tudja a csellengés ellen…De ez gondolom nem érdekli.

    9 éve van választás, ezt megelőzte 2 éves előkészítő munka, van Szervezeti és Működési Szabályzat, Választási Szabályzat, mindkettő igazi, komoly, és betartják!!!!!!!!!!

    Az előkészítésben is részt vettek diákok, az akkori helyi IDF egyik vezetője, egy FIDESZ-es képviselő, civilek – és sokan mások, akik szívügyüknek tekintik az ifjúsággal való foglalkozást.

    „A nem sokakat érdekelt”, az ilyen jól értesült „felnőttekre” értettem, mint Ön is, és még néhányan itt, akiknek fogalmuk sincs az egészről, de zsigerből utálják, mert nem ők találták ki.
    A diákokat érdekli, és részt is vesznek, hiszen beleszólhatnak, nem a fejük felett találjuk ki.

    Minden csepeli iskolába járó felsőtagozatos tanuló és minden középiskolás választható a DÖK testületbe, diákpolgármester jelölt középiskolás diák lehet, az egyik diák-alpolgármester általános iskolás.
    A testületbe minden iskola saját keretein belül választ! – képzelje: nem kijelöl, hanem VÁLASZT!, választják az iskolákban azokat is akik szavazópolgárok lesznek /meg Választási Bizottsági, és Szavazatszámláló Bizottsági tagok/ Minden iskola a tanulói létszám alapján küld szavazópolgárokat, minden megkezdett 100 fő után, 1 szavazót.
    Ők választanak, titkosan, szavazófülkében, szavazólapon, írásban…
    Idén 103 szavazásra jogosult diák volt. Tehát nem egy osztálynyi 🙂

    Érdeklik a további részletek? Szívesen beszélgetek róla, mert nagyon jónak tartom.
    Nem véletlenül került egy egész csapatnak 2 évébe, hogy kitalálja.
    Gondoltunk a jószándékú emberekre is, akik a kákán is csomót keresnek…
    Tudja, a nagy mocskolódó politika példát vehetne erről a választási procedúráról…

    Nem tudom mióta működik ez a portál, így azt sem, hogy az előző években adtak-e hírt a DÖK választásról – feltételezem, nem, mert eddig nem volt min lovagolni,- de a CSEPP TV, és a Csepel újság hasábjain megtalálható évekre visszamenőleg minden választás és más DÖK programok, ha már ennyire érdekli, nézzen utána.
    Készülőben van egy DÖK honlap, majd látogassanak el oda is, hiszen itt rengeteg érdeklődő van, és mindannyiukat csak jobbító szándék vezérli.

    Végül, de nem utolsó sorban, sajnálom, hogy Ön szerint minden gyereknek csak „a büdösbogarat kéne piszkálnia a homokozóban nagyszünetben.”
    Képzelje, vannak közöttük komolyabbak is! El kéne néha járni ifjúsági szavaló és prózamondó-versenyekre, koncertre, sport megmozdulásra… stb

    Milyen felelős és közéleti ember az olyan, aki csak hibát keres mindenben? Még a gyerekekben is???
    Persze gondolom, csak miattam 🙂 Illetve, mivel feltételezem, hogy nem ismer, így csak a baloldaliságom miatt????

    További kellemes áskálódást kívánva, tisztelettel. P. H. I.

  11. cavinton szerint:

    Hajrá, szívjátok egymás vérét bolondok. Problémáztok piszlicsári dolgokon. Milyen érdekes, azon senki nem akad ki, hogy a tűzoltó gyereke tűzoltó akar lenni, ha a szinész gyereke, mit ad isten kiderül, hogy kimagasló képességű szinész. Ezred évek óta igy müködik minden az emberiség történelmében. Ritka együgyüek vagytok ha ezt nem tudjátok elfogadni. Inkább abba fektessetek energiát, hogy ti, vagy gyerekeitek emberhez méltó módon tudjanak majd élni.
    Tanubizonyságai vagytok, hogy a turáni átok bizony igaz dolog.

  12. Gordon szerint:

    Kedves Cavington! Sajnos a közéleti tevékenység, a közéletben való részvétel más megitélés alá esik, mint az élet egyéb terüeltei. Elkölönül azoktól. Ez több területén is így van (pl.: a közéletben részt vevő embernek – pl.: a bírói gyakorlat szerint – többet kell elviselnie, és a bíróságok inkább a szólásszabadságot védik, mint a közéletben résztvevő személyt).

    Sajnálom, hogy te erről még nem hallottál…

  13. cavinton szerint:

    Kedves Gordon!

    Igazán nem kell sajnálkoznod, vagy ha mégis azt inkább magaddal kapcsolatban kérlek.
    Nem hiszem, hogy az utca embere szemében a közéletbem részt vevők más megitélés alá esnének. ( De hát te honnan tudnád ezt )

  14. Gordon szerint:

    Kedves Cavington!

    Nem értelek: első hsz-edben arról írsz, hogy a nem találsz semmi kivetnivalót, vagy furcsaságot azon, hogy P.H.I. gyereke is politikai útra lépett, sőt arra kértél mindenkit, hogy ezt nézzék el, hiszen, ez pont olyan minta az élet egyéb területén öröklödő foglalkozások. Azt írtad erről, hogy: “Milyen érdekes, azon senki nem akad ki, hogy a tűzoltó gyereke tűzoltó akar lenni, ha a szinész gyereke, mit ad isten kiderül, hogy kimagasló képességű szinész. Ezred évek óta igy müködik minden az emberiség történelmében. Ritka együgyüek vagytok ha ezt nem tudjátok elfogadni.”

    Erre írtam, hogy a közéleti tevékenyésben való részvétel más megítélés alá esik (erre hoztam a bíróságok működéséből egy példákat), ebből következik az is, hogy ha egy képviselő gyereke közéleti útra téved az természetesen kiváltja a közélet iránt érdeklődők fokozott figyelmét. Mert ez más megítélés alá esik (ha tetszik neked ha nem), mint az amikort a tűzoltó gyereke is tűzoltó lesz.

    Felesleges személyeskedned, hiszen gondolatmenetemet nem tudtad megcáfolni, csak annyit írtál, hogy szerinted az utca emberek ugyanúgy gondol pl. a tűzoltó tevékenységére, mint a politikuséra. Nos van egy rossz hírem: a gyakorlat nem ezt mutatja, a közéletben részt vevő emberek tevékenységére sokkal érzékenyebben reagál a közvélemény, mint más személyekére. Ezt a Deme-féle gyilkossági ügy is bizonyítja. Ha pl. egy tűzoltó keveredik hasonló botrányba az sokkal kevésbé kelti fel a közvélemény figyelmét mint ha ugyanez egy politikussal, vagy egyéb közéleti szreplővel történik meg.

  15. cavinton szerint:

    Az emberek jó esetben a tűzoltót és a politikust is munkája alapján kéne megítéljék.
    Az már az ország hibája, hogy lassan nem teszünk különbséget a politikusok szintje között. Ugyan úgy utáljuk OV, GyF., és P.H.I. és lassan minden hivatalban ténykedő közszsereplőt,
    De itt egy DIÁK-ról, egy fiatalról van szó. Tényleg meg kell vele is utáltatni ezt az egészet? Ha benne marad a közéletben, majd 20 év múlva lehet minősíteni őt, és addig a MI felelősségünk, hogy milyen közszereplőt “nevelünk” belőle és korosztályából. Ehez kevés egy anya, az iskola, ez a tágabb környezet befolyása.
    Nem tudom, Te hány éves vagy! Én 42, családos és igazából nincs okom panaszra a megélhetést illetően. Nem vagyok semmilyen pártnak a tagja, és ide is csak véletlenül tévedtem, de gusztustalannak tartom, hogy már egy gyereket is bírálnak ismeretlenül is.
    Sok helyen jártam a világban, de csak itt találkoztam ilyen mérhetetlen ellenszenvvel és gyűlölettel.
    Mivel mindenki magából indul ki, így feltételezem, hogy saját negatív gondolkodásodat vetíted ki ide is.

  16. Lexon szerint:

    cavinton: mélyen egyetértek…

  17. munkásököl szerint:

    Kedves Polyákné!

    Képzelje, én is voltam diák. Szerencsére a csellengésen és a DÖK programokon kívül azért elég sok minden létezik még a világon. Ne csodálkozzon, ha az ilyen szervezeteket gyanakodva figyeljük néhányan. A helyzet az, hogy mi még emlékszünk arra, amikor alsó tagozatosként verték a fejünkbe a “jobbnál jobb programokon” az ideológiát. Lehet, hogy önnek ez nosztalgikus érzés, nekem konkrétan hátborzongató.

    Az, hogy van SZMSZ, meg ilyenek az nem a szervezet létjogosultságát igazolja. Egy szervezetnek nem attól van értelme, hogy sokan sokat dolgoztak a Működési Szabályzatán. Én a magam részéről diák koromban – pont a politikai/ideológiai háttér miatt – távol tartottam magam az ilyesmitől. De szívesen vettem részt pl. sport programokon. A “jó programoknak” akár még el is tudom fogadni a létjogosultságát. Viszont a “jó program” az ugye egy szubjektív kategória, az ideológia meg gyakran a sorok közt rejtőzik. (Néha meg nem is nagyon rejtőzik.) Az ovisok kakaó partyja is lehet “jó program” úgy általában. Ha azonban egy politikai párt szervezi, akkor elég alattomos húzás. Ezért is fontos dolog a DÖK esetében az a tény, hogy Ön melyik párt tagja.

    Arra valahogy nem kaptam választ, hogy Dani tényleg 9-10 évesen már DÖK-özött-e, mint ahogyan azt korábban állította. Ellenben csípőből visszatüzelt. Arra a megjegyzésemre, hogy “azért nekem kicsit erős, hogy amikor más gyerek még a büdösbogarat piszkálja a homokozóban nagyszünetben, akkor Dani már DÖK-özött”, sikerült azt válaszolni, hogy “sajnálom, hogy Ön szerint minden gyereknek csak „a büdösbogarat kéne piszkálnia a homokozóban nagyszünetben.””

    Nos, azt hiszem a vak is látja, hogy a két állítás közt nincs ok-okozati összefüggés, vagyis ez erős csúsztatás. Pont ez az a posztkommunista stílus, aminek nem kellene megfertőznie a gyerekeket… Csak nem gyenge pontra tapintottam?

    Köszönöm az életem tartalmassága felett érzett aggodalmát! Meg kell azonban nyugtatnom Önt, mivel DÖK nélkül is elég sok “komolyabb programon” vettem és veszek részt életemben. Egész életemben aktívan sportoltam, most is ezt teszem. Diákként számos tanulmányi versenyen vettem részt, igen szép eredményekkel. Ennek későbbi felsőfokú tanulmányaim és karrierem során is meglett az eredménye. Igazán nem dicsekvésképpen mondom, csak mert Ön élt azzal a feltételezéssel, hogy távol állnak tőlem a komolyabb programok. 😉

    Végezetül: egyáltalán nem kívánok áskálódni, Danit sem akarom bántani. Egyszerűen nem tartom etikusnak a gyerekekkel szemben azt, ha a politika elkezdi megkörnyékezni őket, a szabadidejüket, a programjaikat.

  18. miska72 szerint:

    Cravinton NE NE NE NE! Könyörgök ne!
    Akkör Tóth Mihály gyereke Polgármester akar lenni
    Cserteg Imre gyereke Építésügyi-osztály vezető.
    Farkas Ferencné gyereke, építésügyi osztály-vezető helyettes.
    Szopóczi Gyula gyereke, Bírtokvédelmi ügyintéző.
    Almási Enikő gyereke, építésügyi előadó.
    Hegyi Juditt gyereke, építésügyi előadó.
    Baranyai Zsolt gyereke, telekrendezési előadó.
    Tudnék még sorolni alkalmatlan embereket.
    Ezek mind alkalmatlanok! És mint tudjuk a közmondást, az alma NEM esik messze a fájától!
    Csepel. infó, kérném fennt hagyni! Vállalom a felelősséget!
    Köszönöm.

  19. Ede szerint:

    Hogy ti milyen irigyek vagytok?!
    Polyákné tehetségét senki sem vonhatja kétségbe! Nagyon tehetségesen vonultatja fel magát mindig a választások évében. Most még nem, majd jövőre átadhat egy méregdrága játszóteret nagy csinnadrattával, mint múltkor. A DÖK-öt ő “irányította”, esztergályosból pedagógussá képezte magát, a legkiválóbbá! Tervezett, szervezett, gyerekeket nyaraltatott minden nyáron – és gyerekét ő sem tehette a speizbe, így magával vitte. Hogy közben megismerték azok a gyerekek, akik most középiskolások, és potenciális választóként automatikusan részt vettek a kampányba, hiszen személyesen ismerik Dánielt, ez csak a véletlen összjátéka.
    Formális és informális kapcsolatok: nem árt korán megtanulni…

  20. Gordon szerint:

    És a játszóteret meg majd Kál úr cégének sokat látott alkalmazottai őrizhetik majd… kiváncsi leszek, hogy meddig lesz meg.

  21. […] Csepel új diákpolgármestere: Polyák Dániel […]

Itt lehet hozzászólni !