K&K: A kajak-kenu és a Katona iskola

Csepel.hu/Csepeli Kajak-Kenu Egyesület

kk

Megkezdődtek a „Kajak-Kenus Kis-Duna Délelőttök” a Csepeli Kajak-Kenu Egyesületnél (CSKKE)! Elsőként a Katona József Általános Iskola 3. b osztálya próbálta ki az indiánkenut és a sárkányhajót. A lelkes csapat annyira élvezte a délutánt, hogy októberben további iskolák látogatnak el a sportklub Hollandi úti vízitelepére.

Szeptember végén a Katona József Általános Iskola harmadikosai nem a vonatkozó Petőfi klasszikust mormolgatták. Míg társaik a hidegre forduló őszi időben a jó meleg tanteremben ültek, ők bátran ismerkedtek a sportág alapjaival. A „Kajak-Kenus Kis-Duna Délelőtt” edzői, Horváth Gergely és Kubina Ádám gyors eligazítása után lelkesen készültek a vízi túrára. Pár perc múlva huszonhárom izgatott, nyakig mentőmellénybe bújt, lapátot szorongató gyerek sorakozott a stégen.„Én leszek a dobos” – vágtak egymás szavába a sárkányhajó elejére szerelt, evezési ritmust megadó eszközre mutogatva.

A szerepek kiosztása és a beülési sorrend meghatározása után vízre szállt az iskolás legénység. Egy sárkányhajó és két indiánkenu szelte a Kis-Duna hullámait, egyre bátrabb húzásokkal, és egyre hangosabb dobbal. Az egyórás kaland után alig lehetett a gyerekeket partra hívni. Még a hideg őszi idő sem rettentette el őket az evezéstől, többen jelezték: alig várják, hogy újra az egyesületnél lehessenek.

A délelőtt végén a gyerekek és tanáraik a CSKKE új tanulószobájában melegedtek. Tágra nyílt szemmel méregetették a gazdag könyvespolcot és a rajzkuckót. Hamar elő is kerültek a zsírkréták és a színes ceruzák, a kajak-kenu napot megörökítő rajzocskák pedig már a tanulószobát díszítik.

A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület továbbra is várja iskolás csoportok jelentkezését ingyenes sportági délelőttjeire. Bővebb információt és jelentkezési lapot az info.cskke@gmail.com elektronikus elérhetőségen találnak.

Forrás: Csepeli Kajak-Kenu Egyesület

 

Itt lehet hozzászólni !