A többség ellenzi az illegális bevándorlást és támogatja a határzárat

Hirado.hu

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a parlamenti képviselő

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 87 százaléka ellenzi az illegális bevándorlást, a legtöbben gazdasági okok és a terrorveszély miatt. A Heti Válasz megbízásából szeptember 6. és 12. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

A kutatás szerint a magyarok továbbra is befogadóak a ténylegesen háború elől menekülők kapcsán, őket a teljes népesség 65 százaléka fogadná be. Az illegális bevándorlást viszont 87 százalékuk ellenzi, és csak 7 százalék elnéző ezen a téren. Az illegális migrációt a baloldali pártok táborán belül is kétszer annyian ellenzik, mint ahányan nem.

A magyar-szerb határon létesített határzárat a megkérdezettek 55 százaléka támogatta. Közleményében az intézet megjegyezte, hogy a kutatás adatfelvétele még a szeptember 15-ei röszkei atrocitás előtt zajlott.

Az Európai Unió által szorgalmazott menekültkvóták elutasítottsága egyértelmű: e törekvést a megkérdezetteknek csak 28 százaléka támogatta. A brüsszeli kvótarendszer ugyancsak megosztja az elképzelést leginkább támogató baloldali pártok táborát.

A kutatásból az is kiderült: elsősorban gazdasági okokból és a terrorveszély miatt (32, illetve 29 százalék) félnek az illegális bevándorlást ellenző magyarok, 16 százalékuk első helyen a kulturális és vallási különbségeket, 14 százalékuk pedig az egészségügyi kockázatokat emelte ki.

A megkérdezettek 18 százaléka véli úgy, hogy a Magyarországra érkező illegális határátlépők elsősorban gazdasági bevándorlók, míg további 33 százalék szerint a migránsok inkább gazdasági bevándorlók, bár lehetnek köztük ténylegesen háború elől menekülők is.

A megkérdezettek további 26 százaléka szerint a migránsok ugyan inkább háború elől menekülnek, de e csoport is úgy véli, lehetnek köztük gazdasági bevándorlók is. Csupán 11 százalékban – leginkább a baloldali szimpatizánsok – válaszolták azt, hogy a migránsok elsősorban a háború elől menekülnek.

Forrás: Hirado.hu

2 hozzászólás “A többség ellenzi az illegális bevándorlást és támogatja a határzárat” bejegyzésre

  1. Tóth Kati szerint:

    Nemsokára itt van október 6.-a az Aradi Vértanúk napja.Hálából addigra nyomjuk át az összes migránst az osztrákoknak,ők úgyis nagyon szeretik őket!Az osztrák miniszterelnök az a zseni úgyis azt mondt,hogy inkább engedjük át hozzájuk az összeset,minthogy kerítés legyen Szerbia felé.Hát,ha ilyen debilek,akkor adjuk nekik mindet,de gyorsan!
    Egyébként mikor jut már eszébe ennek a sok liberális elmebeteg eu vezetőnek,hogy nem széthúzni,egymást köpködni,hanem összefogva megvédeni kellene Európát.Ezek teljesen hülyék,vagy le vannak fizetve,meg vannak zsarolva?

  2. Tarjányi László szerint:

    Rakják irányvonatokra az összes migránst Görögországba, adjanak nekik kétnapi élelmet, vizet, aztán zárják be az ajtókat. A vonat megállás nélkül menjen Németországig! Szervezés kérdése, a németek kiválóan tudták a vasútat működtetni a második világháborúban is. Mindegyik útbaeső országnak már elege van a migránsáradatból!

    Mégjobb megoldás, luxus óceánjárókkal egyenesen Szíriából szállítsák őket Hamburgba!
    Egy svéd vidéki kisvárosban nem voltak hajlandók kiszállni a buszból! Ők nem akarnak úgy élni mint a vidéki svédek, ők “jó életre” vágynak!

    Egy másik kancellár nem pátyolgatta volna őket, hanem bevágta volna őket egy földalatti gyárba!

Itt lehet hozzászólni !