Hajókirándulás a Dunán nyugdíjasokkal a fedélzeten

Csepel.hu

hajokir3

A nyár utolsó napján verőfényes napsütésben közel háromszáz csepeli nyugdíjas hajókirándult együtt a Dunán. A csepeli önkormányzat támogatta három órás sétahajózáson a Zsófia főhercegné rendezvényhajója szelte a vizet, miközben a vendégek folyamatos ellátása mellett élőzene szólt, baráti beszélgetések folytak és közös fényképek készültek emlékbe. A dunai hajózás alkalmából a résztvevők emléklapot kaptak az önkormányzattól.

Az utasokat Csepelről hat autóbusz szállította a pesti rakpartra, ahol Borbély Lénárd polgármester fogadta őket. A nyugdíjasoknak a félnapos hajókirándulásra hideg élelmiszercsomagot is adtak, a hajón a legénység csapata gondoskodott a vendégek maximális ellátásáról.

GALÉRIA

Idén a második hajóút alkalmával a kirándulás ötletgazdája, Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat. Elmondta, hogy a 75 ezer regisztrált csepeli lakosból több mint 18 ezren vannak nyugdíjasok. Beszédében hangsúlyozta: a jelenlegi városvezetés a családok támogatása mellett kiemelt figyelmet fordít mindenkor a nyugdíjasokra. Ezt célozta többek között a 2015. január elsején bevezetett ingyenes fürdőzés a Csepeli Fürdőben, s a Nyugdíjas Klub beindítása, mely számtalan programválasztékot kínál az időskorúaknak.  „Csepelen az önkormányzat fenntartásában működő intézmények ingyen vehetik igénybe a klubot. Terveink szerint a Csepeli Munkásotthon önkormányzati irányításától kezdődően annak helyiségeit klubszerűen ingyen használhatják majd a nyugdíjasok” – tette hozzá a polgármester.

Ezután megköszönte Csepeli Városkép Kft. munkatársainak a kiváló szervező munkáját, aminek köszönhetően felejthetetlen élményben volt részük a hajókirándulóknak. Többen a fedélzetről csodálták a gyönyörű budapesti panorámát, míg mások örökzöld dallamokat énekeltek és táncoltak. A kihangosított programok jóvoltából a hajófedélzetén perdült táncra Szabó Éva nyugdíjas, aki először vett részt a kiránduláson.

A csepeli nyugdíjasoknak az év hátralévő részében még kétszer szervez hajóutat az önkormányzat, amelyre Ambrus Miklósné több útitársával szeretne újra eljönni, azonban elfogadta, hogy elsőbbséget élveznek az új jelentkezők.

A kerületi nyugdíjasok először tavaly októberben, az idősek világnapján szálltak hajóra. Az előzetes tervek szerint jövőre öt hajókirándulás várható. Előnyt élveznek az új jelentkezők, de a megüresedett helyekre visszavárják a régi vendégeket.

A mostani hajókiránduláson az önkormányzat képviseletében részt vett még Morovik Attila alpolgármester és Samna Gábor kabinetfőnök.

Csepel.hu

22 hozzászólás “Hajókirándulás a Dunán nyugdíjasokkal a fedélzeten” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Nyuggervásár, ez Borbéy egyik fegyvere, szép mondhatom!

  2. Orsós Rodrígó szerint:

    Nocsak, megkezdődött a kampány, gyerekeknek villamos, öregeknek hajó?
    Atesz Művek tolja az ötleteket? 🙂

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ők legalább tesznek értük. Akár hogy van, szép dolog fiatalokról gondoskodni, és odafigyelni a munkában megfáradt nyugdíjasokra. Különben még az átkosban is megtartották a nyugdíjasok napját, munkahelyeiken.

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Őrizetbe vettek egy DK-s politikust

    Átvágta a gyors építésű drótakadályt Kakuk György, a Demokratikus koalíció politikusa és Milica Mancsics Sztojkovics szerb újságíró Röszkén, az „Európa kerítések nélkül” címmel tartott sajtótájékoztatón. Az eset után a rendőrök előállították Kakuk Györgyöt, és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

  5. Grün Izidor szerint:

    68 elmúltam, de a GYODÁ-t akár Fosbury floppal, akár tigris ugrásban is ugrom!
    Különben sincs az a magas kerítés ami alatt nem lehet egy hatvanszor hatvanas lyukon átbújni akkor pedig minek átvágni?! 😀

  6. nagyapó szerint:

    Már megint a nyugdíjasok! Inkább lélegeztetőgépet vennének!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. felix szerint:

    A lélegeztetőgép felborítaná a nyugdíj rendszert.

  8. Orsós Rodrigó szerint:

    Vèn hìmtag!
    Igaza van, vesszenek azok a ro*adt èletmentő kórházi felszerelèsek! Vègül is azok nem olyan látványosak, szavazati szempontból elenyèszőbbek…pfff

  9. Orsós Rodrigó szerint:

    Meg persze a maffiakormányunk èrdeke, hogy a nyugdìjasok mielőbb letegyèk a kanalat..

  10. Grün Izidor szerint:

    Nyugalom Rodrigó!
    Ami késik az jön! 😀
    “Senkit nem akarunk megijeszteni, de a magyar nyugdíjbomba pusztítani fog”
    http://nol.hu/belfold/pusztito-lesz-a-nyugdijbomba-1560361

  11. Orsós Rodrigó szerint:

    Izidor!
    Nehogy már a nyugdìjas èlvezze a megtakarìtását, amikor Habonyi is vehetne belőle lakájmèdiát ès egy dzsippet amivel elcsapkodhatja őket.

  12. nagyapó szerint:

    Az eetásak keményen küzdenek a nyugdíjak csökkentéséért! Most nem a 13. havi van műsoron, azt már eljátszották, hanem a 40 év utáni nyugdíj. Az nem érdekli őket, hogy 120 000 embernek kellene nyugdíjat fizetni és 120 000 ember nem fizetne nyugdíjjárulékot és így kevesebb lenne a nyugdíj.
    Ami rossz az országnak, az jó a szociknak.
    Nyugdíjas eetásak lehet tapsolni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. felix szerint:

    Szemétláda.
    Nem sokat jelentene a negyven év mert nagyon kevés embernek lesz ennyi munkaviszonya.
    A 13. havi nyugdíjat meg lett volna időtök bevezetni. Ha az MSZP meg tudta tenni, akkor ti mire vártok.
    A reformok mégsem működnek?

  14. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    Soha egy kanyi megtakarításom nem volt a nyugdíjas éveimre!
    Hittem a a hatalom azon vállalásának, hogy a mindenkori törvényes járulékok befizetése ellenében tisztes megélhetést biztosít, orvosi és egyéb ellátásokkal, ha majd kiszállok a taposómalomból!
    Most még a végén én leszek a hibás, hogy meddig akarok még élni?! 😀 😛

  15. nagyapó szerint:

    Idióta grün Józsi! Igaz, a titkári taposómalom-béli fizetéséből fizetett nyugdíjjárulékot. Most viszont megmutathatja kommunista önfeláldozását és nyugdíja egy részét átadja azoknak, akik csak 40 évig fizették a járulékot.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. ebihal szerint:

    Grün!
    Ne aggódj! Ahhoz, hogy érdemi – mondjuk havi 50000 Ft – nyugdíj kiegészítésed
    legyen, a mai kamatviszonyok mellett, úgy 60 milliós megtakarítás kellene. Ha pedig
    volt megtakarításod, az zuhanó repülésben fog fogyatkozni! Köszönhető a gecinek
    meg Matolcsynak.

  17. Orsós Rodrigó szerint:

    A tatárjárás sem okozott annyi kárt mint a mostani fidesz járás.

  18. fghfjhgkjhk szerint:

    nagypapinak mennyi a komcsi nyugdíja, a munkásőr pótlékkal? 😉

  19. Tarjányi László szerint:

    Ugyanez volt az előző szoci érában is, csak ők a Csepel-szigetet hajókáztatták körül a nyuggerekkel! Lefelé a Nagy-Dunán, majd felfelé a Kis-Dunán. Egyik kutya, másik eb!

  20. joságos szerint:

    Az a hajókázás 2700Ft-ba került. Tapasztalatból tudom! Ezen felül a “hajókázás” nem csak nyugdíjasoknak lett kitalálva. Nagyon sok fiatal és sok-sok gyerek is részt vett rajta! Már mondtam magának Tarjányi olyasmivel ne foglalkozzon amit nem tud, vagy nem ért, vagy nem ismer!

  21. Orsós Rodrígó szerint:

    Laci báttya!
    Egy jobbik kormányban (feltéve de meg nem engedve) a hajókázás helyett motorozások lennének és Mészáros Imi félék vennék át a kerületek irányítását? 🙂

  22. Tarjányi László szerint:

    Lesz alkalmad kipróbálni! 😀

Itt lehet hozzászólni !