Tankönyveket, tanszereket visz a rászorulóknak a Karitász

Hirado.hu

Tankönyveket, tanszereket visz a rászorulóknak a Karitász

Egy bő hét múlva kezdődik a tanév. Sokan már megvették az iskolakezdéshez szükséges könyveket, füzeteket. Vannak családok azonban, akikre túl nagy terhet rónak a beiskolázással járó költségek. Rajtuk próbál segíteni a Katolikus Karitász.

A szervezet már évek óta segíti a hátrányos helyzetben lévő családokat és gyerekeket, ilyenkor ősszel pedig a beiskolázást – mondta Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese az M1 Ma reggel című műsorában. Idén, a „Legyen öröm az iskolakezdés!” akció keretében már nem csak a fővárosi és vidéki gyerekekhez ér el a segítségnyújtásuk, hanem a határon túli, Kárpátaljai gyerekek és családjaikhoz is – tette hozzá.

Zagyva Richárd megjegyezte, elsősorban tankönyveket, tanszereket és iskolatáskákat visznek a rászorulóknak, de ha tehetik, kiegészítik a szállítmányt utalványokkal és élelmiszercsomagokkal is. „Elsősorban olyan családokon igyekszünk segíteni, akiknek nehézséget okoz a beiskolázást, kiválasztásukban sokat segítenek a helyi önkormányzatok is” – magyarázta a Karitász igazgatóhelyettese. A segélyeket pedig egy tanévkezdő rendezvény keretében osztják majd ki.

A segélyszervezet az augusztus és szeptember hónapokban a 1356-os adományvonalra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják, ez hívásonként 500 forint támogatást jelent a rászorulóknak.

Forrás: Hirado.hu

7 hozzászólás “Tankönyveket, tanszereket visz a rászorulóknak a Karitász” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Eetásak! Még egyszer gy.k. 1356!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Tarjányi László szerint:

    Van Katolikus Karitász, van Ökumenikus Szeretetszolgálat, van Baptista Szeretetszolgálat.
    Miért nincs Zsidó Szeretetszolgálat? Nincs zsidó szeretet, tiltja a Talmud?
    Fuldokló gojt nem kell kimenteni! (Talmud) A kirabolt és megvert (zsidó) utazó mellett nem állt meg a pap (kohanita), sem a lévita, csak a megvetett irgalmas szamaritánus. Ki az igaz ember?

  3. ebihal szerint:

    vén barom!
    Ez rendben van, de a kormány mi a kurva anyjára költ tucat milliárdokat erre a szar
    focira, amikor itt lenne rá szükség?

  4. felix szerint:

    Tarjányi László!
    1200 éve elakadt ismeretekkel csak ilyen butaságokat lehet írni.
    Vannak otthonok és az eü rendszerben is teljesítő kórhát.
    Sajnos rohadt a mémed.

  5. Tarjányi László szerint:

    Miért, van Zsidó Szeretetszolgálat? A többi egyház olyan szeretetszolgálatokat tart fenn, amelyek a világ bármely táján élő, bármilyen vallású rászoruló embereken segítenek!
    Ezt teszik a zsidók is, akik köztudomásúan a világ legjobb anyagi helyzetű népéhez tartoznak?

  6. Dyrda Józsefné szerint:

    Tisztelt Vezetés!

    Olyan kérdéssel fordulok fordulok Önökhöz, hogy amikor a múltkor Önöknél jártam- ésa nagy tömegre tekintettel nem vittem be a nagy feleke bőröndömet a ruhás helyiségbe. Tehát- nem felejtettem-e azt kint az előtérben, és amelyben- nagy valószínűséggel a frissen felírt receptjeim is benne voltak. Csak azért most írok, mer sajnos korábban enm tudtam NET közelebe jutni. (Kimenő hívásom megnincsen sajnos.)

    Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

    Tisztelettel: Dyrda Józsefné

  7. Dyrda Józsefné szerint:

    Tisztelt Vezetés!

    A korábbi üzenetemre amennyiben lehetséges-választ szeretnék kérni!

Itt lehet hozzászólni !