A magyar reformok működnek – Hosszú távon biztosítható a rezsicsökkentés

Fidesz.hu

A magyar reformok működnek – Hosszú távon biztosítható a rezsicsökkentés

2013-2014 folyamán 334 milliárd forint maradt 3,8 millió magyar háztartásnál, ez az összeg 2015 végére 574 milliárd forintra növekszik – közölte Németh Szilárd.

A Fidesz szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján felidézte: 2002-2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tizenötször adtak engedélyt az energiahivatalnak arra, hogy egy védett piacon a lakosság számára nyújtott földgáz és villamos energia árát emeljék. Így a földgáz ára 206 százalékkal, míg a villamos energiáé 97 százalékkal emelkedett ebben az időszakban – jegyezte meg, hozzátéve: „odajutottunk, hogy a magyar családok bevételeik 30-35 százalékát rezsire kellett, hogy fordítsák”, arról nem is beszélve, az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a fizetéseket.

Németh Szilárd arra is emlékeztetett, hogy 2008-ban – amikor jelentősen zuhant a villamos energia világpiaci ára -, is emelkedett hazánkban az elektromos áram lakossági ára.

Ezt a kormánypárti képviselő azzal magyarázta, hogy a közszolgáltató cégek jelentős hányadát még a Horn-kormány idején privatizálták, amelyek pedig nemzeti tulajdonban maradtak, azokat a Gyurcsány-kormány árusította ki 2006-2008-ban. Mint ismert: e külföldi tulajdonosoknak a baloldali kormányok garantált profitot biztosítottak.

„A magyar családok fizették meg azt a hasznot, amit zsebre vágtak a cégek” – utalt a fideszes politikus arra, hogy a közműszolgáltatók külföldi tulajdonosai mintegy 1060 milliárd forintot vittek ki az országból működésük idején. „Ezzel kellett szakítani, s 2010-ben első lépésként befagyasztottuk ezen a védett piacon az árakat” – mutatott rá.

Egyúttal kifejtette: az ezt követő időszakban három lépcsőben csökkentették a rezsiárakat, gyakorlatilag a gáz, a villany és a távhő ára 25 százalékkal csökkent, így a magyar családok ma már Európában a második legalacsonyabb díjat fizetik a gázért és villanyért. Németh Szilárd a rezsicsökkentés jótékony hatásaként említette azt is, hogy a lakosság kinnlevősége 51 milliárd forintról 20 milliárd forint alá csökkent az elmúlt években.

Megvédtük a magyar családokat ezektől az erőteljes kiadásoktól, ami számokban azt jelenti: 2013-2014 folyamán 334 milliárd forint maradt 3,8 millió magyar háztartásnál, ez az összeg 2015 végére 574 milliárd forintra növekszik – tájékoztatott a szakpolitikus.

Németh Szilárd szólt az Otthon Melege Programról és az egyéb korszerűsítési programokról, melyek során kormányzati és uniós forrásokból tették energiahatékonyabbá a társasházak jelentős részét. Ez tovább csökkenti a rezsikiadásokat – jegyezte meg.

Március elején megalakult az Első Nemzeti Közműszolgáltató, ami biztosítja a rezsicsökkentés fenntarthatóságát és a szolgáltatás biztonságát – mondta. Végül a Fidesz szakpolitikusa arról tájékoztatott, hogy a kormány több lépésben megtette azokat a lépéseket, amelyek hosszú távon szavatolják hazánk energiabiztonságát. Ezek között említette Paks II-t, a gáztározók visszavásárlását az E.On-tól, illetve a magyar-orosz gázszállítási megállapodást.

Forrás: Fidesz.hu

44 hozzászólás “A magyar reformok működnek – Hosszú távon biztosítható a rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Az odáig rendben van, hogy fideszes, dehogy szakpolitikus, az bizony a szakma megcsúfolása lenne!

  2. Grün Izidor szerint:

    Ahogy a rezsicsöppentést úgy a devizahitelesek megmentését is megszopatták veletek a saját céljaik (hatalmon maradás) eléréséért!
    Jelenleg kb. 40%-kal alacsonyabbak a zenergiahordozók világpiaci árai, aminek a felét volt szíves a fityesz egy hanyag úri mozdulattal átnyújtani!
    Hogy a további rezsicsökkentés hogyan biztosítható nemzeti szolgáltatókkal azt kíváncsian várom!
    Dilettáns közgazdászok lehet cáfolni, hogy nem fizettük meg ezt az egész csökkentésnek feltüntetett cécót a zinflációban elrejtve! 😀

  3. félix szerint:

    alaki járja egyszer végig a Vízművek Dózsa György úti székházát és nézzen be a vécékbe és nézze meg a vállalati kocsik állapotát.
    Az elmaradt fejlesztésekről meg kérdezze meg a szakikat.

  4. félix szerint:

    Valaki……..

  5. Bercsik Károly szerint:

    Szinte árad a gyűlölet a hozzászólásokból. Látványosan fáj egyeseknek, hogy olcsóbb lett a gáz, a villany stb. 2010 előtt mennyivel is emelkedtek az árak!?

    “Németh Szilárd szólt az Otthon Melege Programról és az egyéb korszerűsítési programokról, melyek során kormányzati és uniós forrásokból tették energiahatékonyabbá a társasházak jelentős részét. Ez tovább csökkenti a rezsikiadásokat”

    Bizony. Magam is segítettem pályázni egy körzetemben élőnek. Ma már az új, környezetbarát hűtőszekrényt használják. Érdemes figyelemmel kísérni a pályázati lehetőségeket.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Bercsik Károly szerint:
    2015. augusztus 15., szombat – 20:06
    Szinte árad a gyűlölet a hozzászólásokból. Látványosan fáj egyeseknek, hogy olcsóbb lett a gáz, a villany stb. 2010 előtt mennyivel is emelkedtek az árak!?”
    T. Bercsik úr
    Valóban, sajnálatra méltóak néhányan, akik szinte mérgezik gyűlöletükkel a közéletet. Demoralizálják a társadalmat és mindenben csak a rosszat látják, még a jóban is, amit azon nyomban deformálnak, torzítanak. Azok akik mindenben a fentieket látják, s azt hangoztatják, a szerint viselkednek is, ott igen komoly gondok merülnek fel az elmével. Tudósok szerte ágazó szakmaiságuk bizonysága!!!

  7. Grün Izidor szerint:

    Bercsik Károly!
    “Szinte árad a gyűlölet a hozzászólásokból.”
    A hazugságot minden normális ember gyűlöli!
    főleg aki a mesterségesen leszorított infláció hatásait is fel tudja fogni és azoknak a megélhetési költségekre gyakorolt hatását!
    De majd jön a mi dilettáns közgazdánk és elmagyarázza! 😀

  8. Orsós Rodrigó szerint:

    Rezsipankrátor mint szakpolotikus? Max szagpolitikus. Szemfènyvesztèsből ès hülyitèsből jeles, de csúfosan megbukott már.

  9. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    Emlékszel még erre?!
    https://youtu.be/paM0b_soQAQ
    Azt már elhallgatták, hogy mennyire emelték utána a zöregnek a lakásbérleti díját! 😀

  10. Grün Izidor szerint:

    Megkerestem!
    “Otrok Mátyás tavaly februárban, még a parlamenti választás előtt mondta el a nappalijában újságíróknak, hogy nagyon örül a rezsicsökkentésnek, amivel egy év alatt 61 ezer forintot spórolt neki az Orbán-kormány.”

    http://hvg.hu/itthon/20150427_durvan_megnott_a_lakbere_rezsicsokkentes

  11. Orsós Rodrigó szerint:

    Jó bátyámat rendesen kiokosìtották 🙂

  12. Orsós Rodrigó szerint:

    a magyar deformok működnek: “Az eddig 21 ezerről 64 ezer forintra emelte fel az önkormányzat annak a nyugdíjas férfinak a lakbérét, aki Németh Szilárddal a rezsicsökkentés mellett kampányolt tavaly februárban.”

  13. Orsós Rodrigó szerint:

    Majd kap egy fèl disznót kárpotlásul vmelyik közpènznyelő fityesz oligarcha telepèről.

  14. félix szerint:

    Kedves Bercsik Károly úr.
    egy apró tanulmány.

    http://jozanparaszt.info/cikkek/parasztvakitok/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz.html
    Valamint ajánlom az ÁFA alakulásának követését, mert emlékeim szerint az is változott.
    Nincs itt gyűlölet annál inkább dominál a piac.

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Bercsik Károly szerint:
    2015. augusztus 15., szombat – 20:06
    “Látványosan fáj egyeseknek, hogy olcsóbb lett a gáz, a villany stb”
    Az, hogy a számlára ráhazudnak egy -xxxx,- Ft-ot, attól még nem olcsóbb, legalábbis nem a bekiabált %-al. A gázt meg hagyjuk, mert semmire nem jó, soha nem forr fel rajta 5 liter víz, egy köbméter ára továbbra is 133,- Ft fölött mozog.

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Most olvasom ezt a hűtőlütyőmutyit… 🙂
    A szomszédasszonyom kedvezménnyel drágábban vette, mint amennyiért az osztrák multi adta! ))) LOL (((

  17. Tarjányi László szerint:

    Az eszes parasztgyerek elégedetten veszi tudomásul, hogy a 2002. április 9-én 15:55-kor a fidesz Lendvai utcai székházának faxára elküldött gázár-kampányötlete mé ma is működik! Akkor két és fél év alatt a magyar lakosság többszáz milliárd forintot spórolt meg az ötletnek köszönhetően. Tizenhárom év alatt az ötlet gazdasági kifejtését többször megküldtem a Fidesznek, amely végülis a rezsicsökkentéssel azt nagymértékben megvalósította. A maradék részét pedig a lakossági non-profit szolgáltató létrehozásával most valósítja meg!

    A Fidesz ennek a kampánynak köszönhette, hogy kijutott a saját maga lagymatagsága által ásott gödörből! Az eszes parasztgyerek levele nemcsak egy gazdasági kifejtést tartalmazott, hanem a jobboldali radikalizmus mémjét is! Amig a Fidesz ezen az úton jár, addig a baloldalnak esélye sincs a hatalomváltásra! Amennyiben a Fidesz a magyar népet elárulja, akár a menekültügyben, akár a nemzetköziek mértéktelen kiszolgálásával, például a TTIP egyezmény elfogadása, nos akkor készen áll a Jobbik Magyarország kormányzására!

    Az eszes parasztgyereket nem Orbán és Kövér zsugorisága zavarja, hogy tizenharmadik éve viszonzatlanul használják az ötletét, hanem az hogy a magyar népet elárulva egy érdemtelen fideszes nemességet kívánnak a magyar nép nyakára ültetni! Csókoltatom a magyar értelmiséget, amely ehhez asszisztál, biztosíthatom őket arról hogy vidéken még megvan a magyarság teremtőereje, amely ezt az országot megtarthatja magyarnak, még ha közben egész Európa zsidó és muszlim rabigába dől is! Örökké éljen a magyar nemzet!

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    Majd flexi, az több tucat nevű válaszol, mint mindenhez értő okos agytudor.

  19. félix szerint:

    Még mindig megvagy te szerencsétlen.
    Tudod ha csak egy kicsit is képes lennél gondolkodni, akkor most felfogná az a két bites agyad, hogy a moderálási hiba miatt változtattam neved, majd amikor a rend helyre állt akkor ezt jelezve visszatértem a félixre.
    Te soha sem jeleztél semmit és így használtál ezer nevet.
    Arról már nem beszélve, hogy nincs mire válaszolni.
    Olyan vagy mint a fidesz. Azzal vádolsz amit te követsz el jellemtelenül.
    Maradj te meg a homokozódba és ne zavard a bácsikat.

  20. ebihal szerint:

    2014. augusztus 25-i dátummal volt itt egy poszt, melyben Németh bejelentette, hogy a
    zöldhulladékos zsákok ára is csökken, 180-ról 90-re. Ma ugyanezt a zsákot 230-ért
    lehet megvenni.

  21. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Azt is bejelentette, hogy a mérőóracsere ingyenes!
    Az?! 😀

  22. ebihal szerint:

    Bercsik Károly!
    Ha lehetne kérni, írd már le, vagy idézd, hogy mit tartasz gyűlölet áradatnak vagy
    hogyan néz ki, amikor fáj a kisebb számla! És ha neked az megnyugtató, hogy egy
    gyengécske segédtanító próbál beszélni az energiaárakról, akkor keresd fel orvosodat
    és gyógyszerészedet!

  23. Vazul néni szerint szerint:

    Csak nektek ,csak most ,és itt 😀 https://www.youtube.com/watch?v=2Q-Bn_rLITU

  24. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mi van te flexi feri seggnyalója? te lángelme, akkora, hogy már megtébolyultál teljesen a “nyagy idióta eszeddel.”
    Valóban, sajnálatra méltóak néhányan, akik szinte mérgezik gyűlöletükkel a közéletet. Demoralizálják a társadalmat és mindenben csak a rosszat látják, még a jóban is, amit azon nyomban deformálnak, torzítanak. Azok akik mindenben a fentieket látják, s azt hangoztatják, a szerint viselkednek is, ott igen komoly gondok merülnek fel az elmével. Tudósok szerte ágazó szakmaiságuk bizonysága!!!
    Nem én mondom, csak megpróbálok idézni a nagy és igazi tudósok munkásságából.
    Így érzékelhetitek ti is, hova jutottatok!

  25. félix szerint:

    MI van????????
    Még nem vetted be a gyógyszeredet?
    Szerencsétlen eszement, már megint kontrollálatlan szóhányásod van.
    Kapjál be gyorsan valamit!

  26. félix szerint:

    GONDOLKODÓ
    Amennyiben jól olvastam már egy két csontig nyalásod.
    Te olvastál tőlem hasonlót?
    Várom az idézetedet

  27. nagyapó szerint:

    Három év alatt évi 200 MFt megtakarítás a lakosságnak, nem semmi. Ilyet a szocik soha nem tudtak elérni. Igaz a szocik is adakoznak, de mindig a más pénzéből, amíg van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Orsós Rodrigó szerint:

    Fèleszű nagyapó! Ha èn az egyik zsebemből átrakom a másikba a pènzem, azzal nem lesz nekem kevesebb. Erre jött rá a maffiakormánya Habonyi Guccitatyó jóvoltából. Szemfènyvesztèsből jeles. Aki már bukott meg adathamisìtással az meg nem lesz soha hiteles.

  29. nagyapó szerint:

    Műcigány! Már írtam, a hülyeség + gyűlölet nem vezet sehova, legfeljebb tovább rontja a maffiabal renoméját. A zsebekben látszik,hogy otthon van, de a hasonlata egy marhaság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. félix szerint:

    szemétláda!
    Amennyiben a maffia kormánya nem lopja el a fogyasztóktól az energia piaci hatások jelentős részét, akkor az offshore cégek hatalmas nyeresége is a lakosságnál landol. Nem érdemes az asztalon maradt morzsára hivatkozni, miközben lelopják a kenyeret.

  31. Orsós Rodrigó szerint:

    Műszakállú! Ne papoljon gyűlölet ellen az, akinek a maffiakormánya gyűlöletkampányt folytat èpp. Gyűlöletből, uszìtásból jeles a zorbáni diktatúra.

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    idióta flexi, féleszű, már olvasni sem tud, értelmezni?! Az egója, a gőgje már rég beborította és rém sötétségben tartja.

  33. félix szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Legyél büszke magadra, mert te vagy az egyetlen aki érti azt amit ide írogatsz.
    Éppen ezért buksz le minden neveden.
    A keszekusza mondataid árulnak el.

  34. Orsós Rodrigó szerint:

    AGYASKODÓ! is gyűlöletkampányt folytat deviáns, infantilis módon demoralizálja a fórumot. Fityesz módszer.

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Látom egyek vagytok ti már régen, össze nő ami összetartozik. Ülj 0-24-ig a géped előtt továbbra is! Ki ne felejts senkit sem a válaszod tekintetében, és érezd magad boldognak, te boldogtalan lütyő, idióta, okoskodó gőghuszárevics.
    Most is más szavaival akarsz ékeskedni, saját magadtól soha sem ment. Mindig mások szóhasználatát tekered, forgatod saját idióta képedre. Önmagadtól csupán a gőg, a gyűlölet, a bosszú sugárzik, oly annyira, hogy nincsen e helyütt olyan kommentelő akivel ne lenne súlyos konfliktusod!!! Érded, te idiót?!

  36. félix szerint:

    Orsós Rodrigó!
    Ne bántsd!
    Nagy nehezen összehozta ezt e mondatot és azóta mindenre ezt írja.
    Lehet, hogy autista lett szegény.
    /Várom nagyapót/

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    Azért szépen ellevelezgetsz, társalogsz magaddal, mint műcigány v. kisebbség? Most melyik vagy? Már te sem tudod!

  38. félix szerint:

    Te szerencsétlen!
    Nehezen írok a röhögéstől.
    Itt mindenki tudja, hogy most mekkora baromságot írtál.
    Olyan égett rongyszag lett hirtelen.
    Egy GONDOLKODÓ ekkora ökörséget nem követ el.
    Gratulálok. 🙂 🙂 🙂 🙂 …….

  39. Grün Izidor szerint:

    “A magyar reformok működnek. A gazdaság kicsit már kevésbé. Szép sorban mindenki elhúzott mellettünk”
    .
    http://index.hu/gazdasag/2015/08/16/hig/

  40. félix szerint:

    Grün Izidor !
    Tegyünk jót ennek az idiótának és csak az ő kedvéért, hagy üdvözöljem személyedben magamat.
    Csak most az egyszer.

  41. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Alapjában véve aljasok vagyunk!
    De a zemberek már csak ilyenek, mindig a leggyengébbet baszogassák! 😀

  42. ebihal szerint:

    Bercsik Károly!
    Ilyenkor eltűnsz mint a kámfor?

Itt lehet hozzászólni !