3 éves gyermek a HÉV-síneken: a szülők felelni fognak a történtek miatt – videóval!

Az ügyben két embert hallgattak ki gyanúsítottként – közölte az ORFK

Csepel.info, MTI

Csepelihev3evesgyermek

Fotó: Facebook

Kiskorú veszélyeztetése miatt kell hivatalból eljárást indítania a rendőrségnek azok ellen a szülők ellen, akiknek az alig 3 éves gyermekük az 5 éves testvérével a csepeli HÉV-sínek között játszottak – értesült a Csepel.info.

A BTK szerint “a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy – ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él –, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese a hétfőn kora este történtek után nem sokkal azt mondta: a baleset a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton történt. A gyereket a nyílt pályaszakaszon gázolta el a HÉV. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja – tette hozzá az ügyeletes.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a HÉV érkezésekor az 5 éves gyerek lefutott a sínekről, a 3 éves gyermeket pedig csak elsodorta a szerelvény, ezért nem lett sokkal komolyabb baja. Így is életveszélyes állapotban szállították kórházba, miközben érthetetlen, hogyan tudtak a gyermekek szülői felügyelet nélkül a HÉV-síneken játszani. Információink szerint a 3 és 5 éves gyerekek messze elkószáltak otthonuktól, és a baleset idején a szüleik otthon voltak.

Csepel.info

Nyomoz a rendőrség a HÉV által elgázolt gyerek ügyében

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a csepeli HÉV által hétfő este elgázolt kisgyermek ügyében – erősítette meg kedd este az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben két embert hallgattak ki gyanúsítottként – közölte az ORFK.

Hétfőn 18 óra 55 perckor a XXI. kerületben a nyílt vasúti pályán a HÉV elsodort egy kisgyermeket, akit a mentőszolgálat munkatársai további ellátásra kórházba vittek. Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese hétfő este közölte, a 3 év körüli gyermeket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Az RTL Klub kedd esti Híradójában számoltak be arról, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A Heim Pál Gyermekkórház orvosigazgatója az RTL Klubnak azt mondta, a gyerek koponyasérülést szenvedett, még az éjszaka megoperálták. Állapota stabil, de még nincs túl az életveszélyen – hangzott el.

Forrás: MTI, HVG

14 hozzászólás “3 éves gyermek a HÉV-síneken: a szülők felelni fognak a történtek miatt – videóval!” bejegyzésre

  1. Normális csepeli szerint:

    Lehet, hogy inkább a HÉV sinek mellé kéne kerítést építeni, mint az országhatárra!

  2. nagyapó szerint:

    Milyen jó lenne, amikor “Normális csepeli” ötlete alapján a II. Rákóczi úton randalíroznának a migránsok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Elhallgattatni szerint:

    A gyámügy már este kopogott vélhetőleg…

  4. Moni szerint:

    Rohadna meg a büdös kurva anyja, amiért nem figyel a gyerekre. Ja az ilyennek nem a gyerek a fontos csak a családi!!!

  5. csepel21 szerint:

    Amennyiben ha a gyerek nem élné túl a sérüléseit (ne így legyen, épüljön fel mihamarabb!), úgy mivé változna az anyuka elleni eljárás jogcíme?

  6. Elhallgattatni szerint:

    A történeti tényállás feltárása tudná kiigazítani a jogi minősítést, ellenben, ha az eddig elmondottak szerint, “csak” kiszöktek a kiskorúak, akkor a fentebb leírt tényállás alapján minősül a szülők bűncselekménye, mivel az immateriális, illetve a minősítő eset sem tartalmaz ilyen eredményt, változatlan tényállással kellene számot vetniük, az esetlegesen bekövetkezett halál, a büntetés kiszabásakor, annak mértékét befolyásolná.

  7. valaki szerint:

    Az is gáz, hogy lehetőségük volt kiszökni. És valóban. Nem a gyerek a fontos, hanem a családi. Ebből is látszik. Csak gratulálni tudok az ilyen szülőknek. Mindezzel együtt remélem, hogy maradandó károsodás nélkül felépül a kicsi gyerek, mert ő nem tehet semmiről.

  8. joságos szerint:

    Elhallgattatni! Maga érti azt amit leírt?

  9. Grün Izidor szerint:

    királyerdei!
    Miért ne segíthetne egy szakember, bár nem tudom, hogy a mentősök tesznek e Pitagorászi esküt, de valami vállalást biztosan!
    Egyébként, ha egy szolgálaton kívüli rendőr szolgálatba helyezheti magát csak azért, hogy egy részegen mankójával hadonászó 73 éves embert leteperjen mert veszélyeztetve érzi személyi biztonságát?! 😀 😛
    http://www.atv.hu/belfold/20150723-nyugdijas-veres-a-rendor-olvasta-cikkunket-de-nem-kommentalja

  10. nagyapó szerint:

    Kár ezért a cikkért. Amíg meg nem jelent olyan jól ment a cigányozás!
    Ha viszont a HÉV helyett elővárosi villamos járna, nem kellene kerítés és a HÉV nem vágná ketté Csepelt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nemmondommeg szerint:

    “Cigányozás”….A fagyi mindenkinek vissza fog nyalni egyszer. Mindenkinek van aki fontos, van családja, barátja. Meg fogják találni a generációk óta segilyből és bünőzésből élő ők is ugyanolyan emberek, és ki fogják rabolni esetleg meg fogják lincselni mert az úton játszani természtes dolog. Majd a csicska magyar megáll. Eszem megáll hova tart a világ. Szomorú hogy azt védik aki semmirekellő tolvaj bünöző a dolgozó magyar meg le vam sz☆☆va.
    Azaz nincs mert el van üldözve a saját hazájából a maradékot meg rettegésben tartják. Jól ki van ez találva, lassan de biztosan fogyunk de a fagyi mindig visszannyal mindenkinek.

  12. herbalos jóco szerint:

    mé kel cignyozni te nyomorek uyan ojan emberk vagyuk mit te mit kebzelsz magadrol te mijen emberek vagy tok tik mindik a ciganyokon csatan az ostor

  13. Nemmondommeg szerint:

    Nem a cigányokkal van a baj. Van nagyon rendes is. Lehet dolgos ember bárki. A nemzedékek óta segiijből élő tolvaj bünöző semmirekellő haszintalan gyerekgyáros emberekkel van baj mindegy milyen nemzetiségű. Nem ellened szól kedves herbalos jocó aki nyilván dolgozol fizeted az adót fizeted a tb-t, munkára, tiszteletre neveled a gyermeked, ha meglátsz az úton egy eleső idős embert segítesz neki és nem ki is rabolod még, mert ezek természtes dolgok gondolom neked is ha felemelted a szavad. Gondolom minden reggel órára kelsz és nem papucsban slattyogsz munkaidőben egész nap. Csepel élhetetlen a betelepített bünözöktől.

Itt lehet hozzászólni !