Cameron: Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke

mandiner.hu

Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke

Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke, az illegális migránsokat pedig eltávolítják – mondta David Cameron brit miniszterelnök annak kapcsán, hogy migránsok ezrei próbálnak minden lehetséges módon átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába Calais-nál. Eközben épül a britek által biztosított új kerítés is a Csatorna-alagút francia oldalán.

A régebb óta tartó calais-i menekültválság új szintet ért el a héten, amikor már több ezren próbálkoztak kamionokra felmászva vagy a kerítést áthágva bejutni a Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche csatorna alatt összekötő alagútba. 

A Vietnamban tartózkodó David Cameron brit miniszterelnök a menekültválság kapcsán úgy nyilatkozott: Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke, az illegális migránsokat pedig eltávolítják. Hozzátette: „Minden lehetségest megteszünk majd, hogy a határaink biztosítva legyenek”. Cameron szerint próbára tevő a migrációs helyzet, mivel „emberrajok jönnek keresztül a Földközi-tengeren egy jobb élet reményében”.

Calais-ban és a Csatorna-alagútnál eközben épül a brit kormány által biztosított új kerítés, hogy megállítsák a migránsokat.

A Csatorna-alagutat működtető Eurotunnel szerint január óta 37 ezer bevándorlót tartóztattak fel az alagútnál. A vállalat 10 millió eurós kártérítést követel a francia és brit kormánytól.

Forrás: mandiner.hu

3 hozzászólás “Cameron: Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke” bejegyzésre

  1. Elhallgattatni szerint:

    “Nem kérnek a “menekült”táborból, ha kell, a gépek elé fekszenek: a martonfaiak elfoglalták a lőteret.Vasárnap délután a martonfai kultúrházban falugyűlést tartottak, s a helybéliek úgy döntöttek, minden eszközzel igyekeznek meggátolni, hogy a kormány “menekült”tábort építsen a település határában fekvő, volt katonai gyakorlótéren. A martonfaiak arról is határoztak, hogy őrizni fogják a lőteret. Este kilenckor 25 falubeli ki is ment a falutól 500 méterre lévő katonai területre, ahol sátrakat vertek. Ha kell, a gépek elé fekszenek Az akcióban részt vevő martonfaiak terve az, hogy a gyakorlótéren mindig maradnak öten-tízen, s ha megjelennek az építkezők, akkor riasztják a falu minden olyan lakóját, aki ellenzi a tábor létesítését. Azt nem árulták el, hogy a riasztott martonfaiak miképp akarják az építkezőket meggátolni a munkában, de nem cáfolták azt a feltételezést, hogy ha kell, akkor akár a gépek elé fekszenek. A martonfaiak abban bíznak, hogy a szomszédos települések lakói is részt vesznek majd a beruházást meggátolni szándékozó engedetlenségi mozgalomban. Azt egyébként a falu lakói nem gondolják, hogy a “menekültek” bűnözők, és méltatlanok a segítségre, ám úgy vélik, hogy akadhatnak köztük rossz szándékú emberek, s tőlük féltik családjukat és vagyontárgyaikat. A sátras demonstráció egyik szervezőjét, Csémi Gabriella alpolgármestert arról kérdezte a Nol tudósítója, el tud-e képzelni olyan tábort, amit úgy őriznek, hogy nem kell tartani a bent lakóktól, s ha van ilyen, akkor a martonfaiak felhagynának-e a tiltakozással? A négygyermekes asszony nem zárta ki, hogy létezik ilyen tábor, ám mint mondta, eddig a kormány nem tárgyalt a faluval, és nem osztotta meg a terveit az itt lakókkal, s amíg részletesen nem tudják, milyen lesz az elképzelt “menekült”tábor, és nem kapnak megfelelő garanciát a falu biztonságának megtartására, addig a tiltakozás aligha gyengül. A martonfaiak arra is választ várnak, hogy fizet-e az állam kárpótlást, ha portájuk a tábor közelsége miatt veszít az értékéből. Számítanak a rendőrség közbelépésére A tiltakozók számítanak arra, hogy a rendőrség előbb-utóbb fellép ellenük a jogtalan területfoglalás miatt. Lapzártáig erre nem került sor. Így a sátrazók hozzáfogtak egy lecsó megfőzéséhez. S vártak arra, hogy ezek után mit főz ki a kormány. (Nol nyomán)”
    Forrás: htt ps://kuruc. /r/2/1464 68/

  2. nagyapó szerint:

    Orbán bejelent valamit, keményen támadják, majd fél év múltán Európa követi. (A görögök nem tanultak). Már az angolok, franciák is építik a maguk falát!
    A baloldal lövi öngóljait!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nekik mindegy, csak mocskolódhassanak, gonoszkodhassanak, társadalmat demoralizálhassák,
    deviáns és infantilis karakterük révén. Nem ártana a korábbi érának működéséből fakadó intézkedése, amelyet oly nagyon óhajtanak, a maguk számára. Már kiérdemelték!

Itt lehet hozzászólni !