„Azt mondja, amit az emberek gondolnak” − Britek Orbán tusványosi beszédéről

Mandiner

orban_viktor_tusvanyoson_2015

„100 százalékosan Orbán mögött.” „Nem vagyok a fickó rajongója, de csak azt mondja, amit az emberek gondolnak.” „Rémisztő.” Így kommentálják a brit baloldali Guardian olvasói az orbáni bevándorlós kijelentéseket.

„»Számunkra a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és az európai nemzetek megmaradása vagy eltűnése, még pontosabban felismerhetetlenségig történő megváltozása.« Nem gondolom, hogy sokan vitatnák ezt, bár személyesen azt gondolom, hogy erre az életmódra a kormányzatok és nem a bevándorlók tömegei jelentik a legnagyobb veszélyt.” (abaxter)

Névtelen

„Sem idegengyűlölő, sem rasszista dolog azt akarni, hogy az idegen terroristák és vallási fanatikusok kívül maradjanak az országodon. Az EU szabad bevándorlásról és bőséges jóléti kiadásokról szóló baloldali politikái miatt válnak politikailag egyre jobboldalibbá az emberek.” (Nicholas Stone)

„Nem vagyok egy nagy rajongója a jelenlegi magyar kormányzatnak, de sajnos ha tovább látjuk az olyan ügyeket, mint például ami Calais-ban folyik, akkor, ha a mérsékelt kormányzatok nem húzzák ki az ujjukat a hátsójukból, ez történhet majd máshol is. Például Dániában a legnagyobb párt a jobboldali populista Dán Néppárt. Nem hiszem, hogy bárki általában véve intoleráns helynek gondolná Dániát.” (MrPraline)

„Talán azért nem foglalkozik senki Orbán kijelentéseivel, mert igaza van és a legtöbben egyetértenek vele!” (Butchy Davy)

„Akkor a legtöbb ember hülye. Magyarország egy bekövetkezésre váró gazdasági katasztrófa, egy olyan hely, ahol a múlté a szólás és a sajtó szabadsága, Orbán még az emberek internethasználatát is ellenőrizni akarta. Amíg megértem, hogy a bevándorlás probléma Európában, az emberek azt hiszik, hogy a megoldást a gyűlöletet szító demagógokból álló jobboldali pártok hozzák, amik nem tudnak semmiről, szóval az látszik, hogy sokan hülyés, idegengyűlölők vagy a kettő keverékei.” (diablo0210)

„Azok a falak, amiket építenek, azok nem alapvető részei a schengeni határnak, és nem kell létezniük mindenhol, ahol szárazföldi határ húzódik egy Schengenen kívüli ország mellett? Ne a Csatorna-alagútra gondolj, Spanyolországnak hatalmas kerítései vannak az afrikai szárazföldi határain.” (JonPurrtree)

„A jobboldali gondolatok és pártok terjedése aggasztó. Bár a szerző azt mondja, a 10 százaléknyi támogatottság messze van a többségtől, de a trend veszélyes. Németországban a Pegida tüntetések olyan normálissá váltak, mint egy metrós utazás a munkába. Menekültszállásokat támadnak meg, az eltérő ruhákat viselőket kinevetik és sokakat meg is támadnak. Magyarországon az rosszabb, hogy az ilyen csoportok a kormányzat részét alkotják. A csónakokkal érkező emberek beszivárgásával a helyzet egyre forrósodik. El vannak felejtve azok a hajók, amik európaiakat vittek Amerikába, Ausztráliába vagy Afrikába, és akik oda mentek, azok átvették a hatalmat és megölték, elpusztították a helyi embereket. Ezt álszentségnek hívják, miközben magunkat magasabb rendűnek gondoljuk. Mi mindenhová elmehetünk, de azt nem szeretjük, ha mások ugyanezt csinálják.” (Totiking)

„A fasizmus szelleme évek óta él Magyarországon, és most az állam semlegességét veszélyezteti. Ahelyett, hogy Oroszországgal és szatellitállamaival lenne elfoglalva, az EU-nak gyorsan és határozottan kellene lépnie, hogy lezárja ennek a gonosz rezsimnek a gazdasági és politikai támogatását.” (crazeecracka)

„A baloldal eladta magát a globális tőkének, aminek az EU is a lényeges eszköze, az emberek így a jobboldal felé fordultak. Nem olyan bonyolult ez.” (BeatonTheDonis)

„Én jobban aggódok a Sziriza- és a Podemos-féle neosztálinista pártok növekedése miatt!” (Lbonifacio)

„Amit Orbán mondott, amit a cikk is idézett, az az, amit egyre több brit és nyugat-európai gondol, úgy vélem. A migránsok okozta káosszal, a tömeges bevándorlással, az iszlamista terrorizmussal, erőszakkal és erőszakolásokkal, például Malmöben, Rotherhamban vagy más városban, már tele van a hócipőjük az európaiaknak, ahogy a baloldalról érkező multikulturális mantrákkal is. Én is azt akarom, hogy Európát az európaiaknak tartsák fenn. Nem mondom, hogy ne legyenek bevándorlók, de az európaiaknak nagy többséget kell alkotniuk a saját különböző országaikban. Ez józan ész kérdése.” (RexAnglorum)

„Orbán hazaküldte az IMF-et, ezért rágalmazzák a rabszolgamédiában.” (Merseysidefella)

„Az EU csak a magyar illiberális rezsim egyes területeit kritizálta, főleg a bankok politikai kontrollját. Személy szerint azt szeretném, hogy a bankok fölött legyen politikai kontroll, nem pedig a bankok kontrollálják a politikát… akkor én is magyar »fasiszta« vagyok?” (seamuspadraig)

„A magyar kormány illiberális, reakciós, uszító, intoleráns, megosztó, visszafelé néző, dolgokat előíró, és a rasszról és identitásról szóló téves hitekre alapul, amelyeket már rég diszkreditáltak. Következőt!” (lazalex)

„Mr Mudde, nem hiszem, hogy jelen pillanatban rajta tartaná az ujját az európai politika ütőerén.” (Koninklijk)

„Magyarországot ki kellene dobni az EU-ból. Nincs egy Középkori Hercegségek Klubja valahol, amihez ehelyett csatlakozhatnának?” (the3witches)

„Számunkra a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és az európai nemzetek megmaradása vagy eltűnése, még pontosabban felismerhetetlenségig történő megváltozása. Nem vagyok Orbán rajongója, de nem értem, mi a gond ezzel. A magyarok egy különálló etnikai csoportot alkotnak, akiknek Európában hosszú ideig kellett harcolniuk a létezésükért, beleértve a szovjet uralom időszakát is, amikor a magyar nacionalizmus jelképei el voltak nyomva. Ha valaki azt javasolja, hogy el kellene törölni a magyar Magyarországot, azt helyesen népirtásnak neveznék, szóval mi a gond a megőrzéssel? A bevándorlás terén ők a frontvonalban állnak a Schengenen kívüli Szerbia felőli határ miatt, és nem tudnak lépést tartani a migránsok számával, és már így is van elég belső ügyük, például a nagyon nagy roma népesség, amit még nem tudtak megoldani.” (Spike501)

„Mi ez? Egy európai vezető felkészült arra, hogy felemelje szavát a honfitársai mellett és megőrizze a történelmüket és kultúrájukat. Úgy vélem, ezzel az eszmével sok millió ember egyetért, szerte a kontinensen.” (goneunderground)

„Fülsüketítő a csend Orbán rasszista és homofób kirohanásai és politikái ügyében. A Fidesz etnikai nacionalizmus felé tartó szörnyű menetelése még ijesztőbb, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarország soha nem nézett szembe igazán a holokausztban vállalt szerepével, inkább csak Hitler áldozatának problémamentes szerepével azonosul, és ignorálja a lelkes részvételét a roma és zsidó emberek kiirtásában.” (Hyosho)

„Amit figyelembe kellene venni, hogy a kelet-európaiaknak nagyon más nézeteik lehetnek az egész multikulturális ideáról. Lassan jönnek fölfelé, sok évtizednyi nyomorúság után. Ők nem unott nyugatiak, akik pezsgésre vágynak.” (mrronny)

„Elolvastam az idézetet és bár megértem, hogy nem Orbán a legkedvesebb fickó a világon, de nem értem, hogyan lehet a szavait úgy felmutatni, mintha valami igazán borzasztóak lennének. Egy identitáspolitikák uralta világban miért lenne a magyar identitás rosszabb vagy jobb bármi más identitásnak. Persze, sok kellemetlen dolog is beletartozik ebbe, de ezt más ideológiákról is elmondhatjuk, amelyek identitásra, kultúrára, vallásra vagy mindháromra fókuszálnak.” (CanWeNotKnockIt)

„Nem vagyok a fickó rajongója, de csak azt mondja, amit az emberek gondolnak. Ha megnézzük a francia banlieu-ket és Stockholm külső kerületeit, nem mondhatod azt, hogy »igen, ez kell nekünk Magyarországra is«.” (coloradosprings)

„Rossz dolog, ha valaki magyar akar lenni? A multikulturalizmus nem azt jelenti, hogy el kellene felejteni a nemzeti identitásunkat.” (Gerry4)

„A Mudde-félék mindig farkast kiáltanak. Szerintem Orbán cool, miért ne védhetnék meg a magyarok a nemzeti identitásukat?” (SimondKenChaz)

„Nem felejtve a fickó rezsimjének diktatorikus természetét, Orbán nem téved és teljes joggal állíthatja kijelentéseit. Amennyire én tudom, Magyarország soha nem volt gyarmattartó hatalom, és nem is volt történelmileg, alapvetően elkötelezve a multikulturalizmus iránt (amit mondjuk Malajziában, Szingapúrban vagy Ausztráliában láthatunk a háború utáni időszakban). Így nem lehet nekik kötelezővé tenni a mainstream magyar népességen kívüli kultúrák elfogadását.” (BruceThrillis)

„100 százalékosan Orbán mögött.” (metchosin)

„Orbán radikális bankok feletti kontrollja kiszabadította Magyarországot az IMF alól. Úgy gondolom, erre büszkének kell lenni, miután visszafizették az adósságaikat, azt mondták, köszönjük, nem az IMF-nek, amely így (az amerikai propagandagépezettel együtt felpörgött, hogy elítéljék Orbánt és egyfajta baloldal, kvázi kommunista, elutasító gonosztevőnek állítsák be. Ez a cikk ennek a jelenlegi trendnek a része lehet. Szórakoztatónak találom, hogy a sajtó nem tudja eldönteni, ő a következő Sztálin vagy Hitler. Viktor egyfajta hős a gazdaság terén, ó, miért nem tud Európa többi része, beleértve Nagy-Britanniát, megszabadulni az USA IMF-en keresztüli gazdasági diktatúrájától. Biztos vagyok benne, hogy ez nagyon tetsszen ez embereknek, persze nem az amerikaiaknak és politikusaiknak.” (fragglerokk)

„Oh, Istenem, Orbán nem olvassa a Guardiant? Tudatnunk kellene vele, miről beszélhet és miről nem.” (VegetablesAreHuman2)

„Nos, biztos vagyok benne, hogy a magyarok leváltják őt a következő választáson, ha elégedetlenel vele. Ha nem váltják le, akkor ez a demokrácia.” (BigBanana)

„Rémisztő. Ez alapvetően Magyarország verziója a UKIP-ra/BNP-re” (Tod Gemuese)

»Senkit nem érdekel« – állítja egy vezető brit újság egy hosszú cikkben, egy olyan beszédre, amit egy kis közép-európai ország miniszterelnöke mondott :)” (BristolOn)

„Tehát, hm, Viktor néhány józan dolgot állapított meg: Európa az európaiaké legyen, Magyarország legyen magyar. És a liberális elitet ez sérti, és ezért radikálisnak nevezik őt? Menjenek a picsába! Azt hiszem, jogunk van megőrizni azt, amiért a nemzetünk és a kultúránkhoz tartozó sok nemzedék dolgozott. Tudjátok, mi NEM helyes? Megtiltani a boldog karácsonyt kívánságát, attól félve, hogy valakit megsértünk vele. Jogunk van az identitásunkhoz, hagyjátok abba ennek a nyilvánvaló ténynek a vitatását, Guardian!” (JayKov)

Forrás: Mandiner

11 hozzászólás “„Azt mondja, amit az emberek gondolnak” − Britek Orbán tusványosi beszédéről” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Ezeknél jóval többen pedig azt mondják, hogy egy tetű!

  2. Orsós Rodrigó szerint:

    Orbán egy macskajancsi, csak ne vinnè az országot a szakadèk felè, nem is èrdekelne.

  3. Grün Izidor szerint:

    Rodrigó!
    Itt a Die Welt véleménye a Vezírről:
    “Orbán Viktor évek óta az EU iskolaudvarának bugris tanulóját alakítja, aki nagy kedvvel toccsan bele páros lábbal a közösség minden elérhető pocsolyájába, értsd: megállapodásába, majd amikor rendre utasítják, adja az ártatlant- véli a konzervatív Welt-lapcsalád korábbi kiadója, Thomas Schmid.

    Egyetlen magyarázat van rá!
    Ha már a tudásával nem tud kitűnni, valahogy észre kell vetetni, hogy ő is létezik!
    A túlmozgásos, bunkó szindróma! 😀

  4. Orsós Rodrigó szerint:

    Izidor!
    A svájci idegklinikán kapott zárójelentèsèt kène látni, biztos tanulságos lenne. 🙂

  5. nagyapó szerint:

    Idióta grün ennyit értett meg a cikkből! Apropó a Die Welt lefordítva, a Világ, az Axel Springer kiadó lapja, kőkemény liberális lap, olyan, mint a 168 óra. Nem Welt eetárs alapította.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Miért kellene ennél többet érteni?! 😛 😀

  7. Tarjányi László szerint:

    “A túlmozgásos, bunkó szindróma! 😀 ”

    Találó megjegyzés, mégpedig a Csepelinfó állandóan túlpörgő néhány kommentelőjére! 😛

  8. felix szerint:

    Nekem is ez a véleményem arról a zsidó mániás 120 kilós pöcsről.

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    Már megint magad helyezed, egoista módon mindenki elé?!

  10. Tarjányi László szerint:

    Akinek mindenről a pöcs jut az eszébe, az bizony buzi!

  11. Tarjányi László szerint:

    Engem nem zavar ha lemagyaroznak, az vagyok! A zsidókat miért zavarja ha lezsidózzák őket?

Itt lehet hozzászólni !