Demens ápolási részleget adtak át az Olajág Otthonokban

Csepel.hu

demens12

Demens Fokozott Ápolási Részleget adtak át a Tejút utcai Olajág Otthonokban július 13-án. A 14 korszerűen felújított két-három ágyas szobák összesen 33 szellemileg leépült beteg ellátására alkalmasak. Az új részleget Ábel Attila alpolgármesterrel közösen dr. Klár András főigazgató nyitotta meg. Az első lakó kedden érkezik.

Az érdeklődő vendégek – köztük Balogh Ernő önkormányzati képviselő, kisebbségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok – az új szobák megtekintése után ünnepélyes megnyitón vettek részt a betegek számára kialakított közösségi helyiségben.

Ahogy dr. Klár András megnyitójában fogalmazott: az idős emberek ellátásnak elkötelezett hívei vagyunk. A főigazgató megköszönte a kerületi önkormányzat képviselőinek a hivatalos ügyekben nyújtott segítőkészségét, valamint a csepeli rendőrség munkatársainak a biztonságosabb környezet érdekében tett kiemelt járőrszolgálat teljesítését.

Az önkormányzat nevében Ábel Attila alpolgármester tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester üdvözletét és ünnepi beszédét. „Az időskorúak iránti elkötelezettségünket mutatja, hogy a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának Vereckei utca 10. szám alatt lévő idősek nappali ellátását biztosító épületében – felismerve azt is, hogy az idősellátás szolgáltatást igénybe venni kívánók közül egyre nagyobb számban vannak demencia kórképben szenvedők – kialakításra került egy demens részleg. Jelenleg a működési engedély beszerzése folyamatban van” – idézte a polgármester sorait Ábel Attila.

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága képviseletében Újvárosi Tibor intézményvezető-helyettes arról tájékoztatott, hogy a két intézmény között kialakulóban van a nappali ellátásra irányuló együttműködési megállapodás. Ezután felolvasta Rothbart Mária intézményvezető jókívánságait.

Az Olajág Otthonok képviseletében dr. Szirmai Viktor főigazgató-helyettes szólt a résztvevőkhöz. Beszédében hangsúlyozta: 80 éves kor fölött a népesség 40 százalékát érinti a demencia s annak különböző fokozatai. A demens részleg megnyitásával céljuk, hogy jobb életminőséget, érzelmi töltődést és biztonságot nyújtsanak a mentálisan leépült betegeknek, valamint megnyugtassák a családtagokat a fizikai felügyelet és a szakszerű ellátás minőségéről.

Az intézményben átlag feletti empatikus készséggel rendelkező munkatársak dolgoznak a nap 24 órájában – közölte a főigazgató-helyettes. Hozzátette: az új részleget a súlyos betegek részére – mint például Alzheimer kór – úgy alakították ki, hogy a padlók csúszásmentesek, moshatóak a falak, az erős színvilágú szobák a jobb tájékozódást segítik, a bútorok lekerekítettek, megfelelő a hangszigetelés és külön zárt kerthelyiség szolgál levegőzésre.

Az átadáson Rosenfeld Dániel Imre kántor énekelt, Kiss Borbála operaénekes, Tóth Péter trombitaművész, és Barkó Anikó, az intézmény egyik vezetője adtak komolyzenei műsort.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Demens ápolási részleget adtak át az Olajág Otthonokban” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Öreg demens!
    Míg ott vagy a hatalom közelében, addig készítsd a menekülési útvonaladat! 😀 😛

  2. Tóth Mária szerint:

    Ízléstelen vagy, Izidor!

  3. nagyapó szerint:

    Kíváncsi vagyok, hogy Rosenfeld Dániel Imre mit énekelt a demenciával élőknek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    én meg arra, hogy minek hívtak meg politikusokat?

Itt lehet hozzászólni !