Pesterzsébet felé közlekedő autóbuszok útvonalának módosítása Csepel központjában

BKK

Pesterzsébet felé közlekedő autóbuszok útvonalának módosítása Csepel központjában

A XXI. kerület, Kossuth Lajos utcában végzett közműépítési munkálatok időtartama alatt az ott közlekedő autóbuszok ideiglenesen módosított útvonalon haladtak, illetve a forgalomtechnikai kialakítás módosítása miatt jelenleg is ezt a terelő útvonalat használják. A tereléskor felülvizsgálták az eredetileg a Kossuth Lajos utcában közlekedő 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbuszjárat közlekedési rendjét, és a keretmenetrend szerinti útvonal jellemzőivel összehasonlítva értékelték az alkalmazott terelőút forgalmi tapasztalatait.

A vizsgálatok alapján megállapították, hogy Csepel, Szent Imre tértől Pesterzsébet felé a II. Rákóczi Ferenc úton az Ady Endre útig kedvezőbbek a haladási körülmények, mint a Kossuth Lajos utcán át közlekedve.

A módosított útvonal szerint az autóbuszok kikerülik a Vermes Miklós utca–Kossuth Lajos utca jelzőlámpás kereszteződést (ahol a balra kanyarodás igen időigényes), a II. Rákóczi Ferenc úton továbbhaladva mentesülnek a Kossuth Lajos utca forgalmi torlódásaitól. Összességében tehát rövidebb menetidővel érik el a Kossuth Lajos utca és Ady Endre út csomópontját. A kedvezőbb, gyorsabb haladási feltételekre tekintettel javasolják, hogy a Pesterzsébet felé közlekedő 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es járat a Szent Imre tér H megállót követően a II. Rákóczi Ferenc úton, majd jobbra az Ady Endre úton át érje el a Kossuth Lajos utca–Ady Endre út csomópontot – a Vermes Miklós utca–Kossuth Lajos utca útvonal helyett –, ahonnan az eredeti vonalvezetésnek megfelelően közlekednek tovább. Az útvonal-módosítással összefügg, hogy a 35-ös, a 36-ös, a 148-as és a 151-es autóbusz a Kossuth Lajos utca és az Ady Endre út csomópontjánál ezentúl nem érinti a Kossuth Lajos utcában található megállót, hanem a kereszteződés után az Ady Endre úton, az élelmiszer-áruház előtt kijelölt – az ideiglenes forgalmi rend szerint is használt – megállóhelyen áll meg.

A 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es autóbusz a csepeli végállomások felé, továbbá a 179-es, a 948-as, a 979-es és a 979A járat mindkét irányban változatlan útvonalon: az Ady Endre út és a Szent Imre tér között a Kossuth Lajos utcán át közlekedik.

A Pesterzsébet felé közlekedő 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbusz módosított útvonalát várhatóan 2015 szeptemberében véglegesítik.

Forrás: BKK

5 hozzászólás “Pesterzsébet felé közlekedő autóbuszok útvonalának módosítása Csepel központjában” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Ennek annyi értelme van, hogy semmi. Legalább az Ady sarkán még az az 5-6 parkolóhely is ugrott.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Itt is megkérdezem már, hogy mi van a lomisokkal?

  3. Ratovszky Orsolya szerint:

    Gratulálok a terelés ötletéhez! A felújított négysávos Kossuth Lajos u. helyett ráeresztenek 4 buszjáratot, amelyből kettő 5-6 percenként megy, egy egysávos nem leroggyant útra és ezzel egy csomó arra lakó életét (és jóval több az érintett mint az eddigi útvonalon) ellehetetlenítik. Semmivel sem rövidebb az út és így már nem a Kossuth Lajos utca ezen része lesz terhelt!

    A lomisok a másik: két héttel a kiírt időpont előtt tömegével randalíroznak a térfigyelő kamerák alatt éjjel-nappal

  4. Éva szerint:

    “négysávos Kossuth Lajos u.” Gratulálok Orsolya! 😀

  5. ebihal szerint:

    Tudja valaki, hogy milyen alapon hordják a lomot a Papírgyár melletti üres területre?

Itt lehet hozzászólni !