„Két keréken okosan”

Csepel.hu

2kerek2

Kerületünkben nagy hagyománya van a kerékpározásnak, épp ezért fontos, hogy a kerületben élő fiatalok megismerkedjenek a biciklizéssel és a vele járó felelősséggel. Erről szólt a május 9-én a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban megszervezett „Két keréken okosan” című rendezvény, ahol az óvodások játékosan ismerkedhettek a kerékpározással, az idősebbek pedig duatlon versenyen mérhették össze tudásukat.

A délelőtt a biztonságos kerékpározásról szólt. Rengeteg óvodás érkezett, akik egy bójákból összeállított kresz-pályán rendőrök segítségével sajátíthatták el a biciklizés alapvető szabályait. A szabályok ismerete mellett fontos, hogy egészségesen üljünk bringára, és ez különösképp vonatkozik a látás épségére. A verseny egyik fő támogatója, Karvázy Attila optikus a kereskedelemben kapható dioptriás sportszemüvegek használatára hívta fel a figyelmet.

Eközben zajlott a duatlon: a versenyen párosan lehetett indulni, a mezőn egyik fele futással kezdett, majd a körülbelül ötszáz méteres táv teljesítése után a többiek kerékpárral váltották a futókat. A győztesek értékes ajándékokkal gazdagodtak, a szponzorok felajánlásából például Csepel kerékpárt, gyárlátogatást, sportszemüveget lehetett nyerni.

Borbély Lénárd polgármester az esemény megnyitóján kiemelte, mennyire fontos a biztonságos közlekedés népszerűsítése. Épp ezért fel fogja venni az önkormányzat eseménynaptárába ezt a rendezvényt, így biztos, hogy jövőre is megrendezésre kerül minden kerékpározással ismerkedni vágyó örömére.

Varga Norman ifjúsági referens jó kezdeményezésnek tartja a rendezvényt hiszen –ahogyan fogalmazott- „valóban fontos, hogy gyermekeink-fiataljaink, két keréken okosan” és biztonságosan közlekedjenek a városban, megelőzve ezzel a baleseteket. A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület valamint a Csepeli Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat önkéntes tagjaival látványos kitelepüléssel hívták fel a figyelmet a szabadidő hasznos eltöltésére, valamint a nemzetközi szinten is fiataloknak szóló lehetőségekre.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “„Két keréken okosan”” bejegyzésre

  1. R. szerint:

    Az Iskola téren található kresz parkot mikorra tervezik felújítani? Ráférne nagyon! 🙂

Itt lehet hozzászólni !