Kínai delegáció Csepelen: jó kilátások az együttműködésre

Csepel.hu


delegacio8

Csepel és a kínai Hengshui városa gazdasági együttműködésének lehetőségeiről rendeztek konferenciát a csepeli polgármesteri hivatalban április végén. Ábel Attila alpolgármester vendéglátóként azt emelte ki, hogy a kínaiaknak jó hírük van hazánkban, Csepel pedig gazdasági szempontból ma a lehetőségek szigete Magyarországon. Ma úr, Hengshui alpolgármestere, a népes kínai delegáció vezetője hangsúlyozta: országaink között évszázadokra visszanyúlóan hagyományosan jó a kapcsolat, és fejleszteni kívánják a gazdasági, kereskedelmi együttműködést a térségben.

Az eseményen magyar részről megjelent Farkas Bertalan kutató űrhajós, Süle László a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosa. Kínai részről a delegáció tagja volt Jia úr, a Kína Nemzetközi Kereskedelmi Fejlesztéséért Felelős Szövetsége gazdasági információs osztályának vezetője, Mu úr, az Európai Kínai Szervezet Szövetségének főtitkára, Lu úr, a kínai kormány Hengshui város fejlesztési és reform bizottságának alelnöke, valamint Chen úr, a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepének igazgatója.

Ábel Attila köszöntőjében arról beszélt, hogy nagy öröm fogadni egy népes kínai delegációt Csepelen, amely a gazdasági együttműködés fejlesztésére törekszik térségünkben. A kínaiaknak jó hírük van Magyarországon, hiszen a szorgalom példájaként emlegetik őket. „Csepel ma Magyarországon a lehetőségek szigete. Észak-Csepel üres terület, jelenleg ez Magyarország és Budapest legértékesebb része. Ezen kívül van egy hatalmas gyárterület, amely nincsen kihasználva. Csepel adottsága a Duna mentén ipari, logisztikai, valamint a pihenés és a sport szempontjából is kiváló. Az utóbbi időben komoly fejlesztések kezdődtek a kerületben kormányzati támogatással. Ugyanakkor kellenek a befektetők, a stratégiai partnerek, akik további lendületet adhatnak a fejlődésben. A kormány terve, hogy Magyarország olimpiát rendezzen, amelynek egyik színhelye éppen Csepelen lehet. Kínának bőséges tapasztalata van az olimpia megrendezésében, hiszen 2008-ban Peking adott otthont a világjátékoknak.” – húzta alá Ábel Attila.

Ma úr, a kínai küldöttség vezetője elmondta, hogy Hensghui városa Pekingtől 200 kilométerre található, lakóinak száma 4,5 millió. Jó közúti és vasúti közlekedéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a város gyors fejlődését. Jelenleg Észak-Kína egyik legjelentősebb kereskedelmi, ipari központja. Kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, amelynek gyöngyszeme egy tó és a körülötte lévő tájvédelmi terület. Rendszeresen rendeznek ott nemzetközi maratoni futóversenyeket, amelyekre csaknem harminc országból érkeznek résztvevők. „Kína nemrég közzétette, hogy Közép-Európában milyen együttműködéseket akar megvalósítani. Céljai között szerepel, hogy Magyarországgal hosszú távú kapcsolatokat építsen ki, amelyek kiterjednek a gazdasági, kereskedelmi, turisztikai területek fejlesztésére. Kína számára Magyarország kedvező célország, ahová érdemes befektetni. Hengshui városában jelentős az ipari termelés, ezen belül a vegyipar, a gépgyártás, a farmgazdaságok élelmiszeripara, a ruhagyártás és az információtechnológiai ipar.” – mondta Ma úr.

A konferencián Süle László Csepel területi adottságairól és befektetési lehetőségeiről tartott előadást. Dr. Juhász György az egészségügy területén megvalósítandó együttműködési esélyekről beszélt.

A konferencia résztvevői ezt követően ellátogattak a Szabadkikötőbe és az egykori Csepel Művek területére.

Csepel.hu

22 hozzászólás “Kínai delegáció Csepelen: jó kilátások az együttműködésre” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Ez egy vicc?? Jia úr, Chan úr, Mu úr, Ma úr, Lu úr és az úr az űrből: Farkas Bertalan úr! 🙂 Mit akarnak itt a kínaiak? Nem a magyar befektetők, vállalkozások felfuttatása a kormány célja, ahogy azt Orbánék szajkózzák??
    Apropó észak-Csepel! Az még akkor is a spanyolok tulajdonában van, ha felszámolás alatt van a Fadesa, és máris a kínaiak kezére akarják játszani? Süle László pedig mit tud vajon Csepel adottságairól és a befektetési lehetőségekről, amikor csak nemrég jött ide és nevezték ki a zsíros állásába?? Vicc!

  2. hogy is van ez? szerint:

    Ma még oxigénként várjuk a “csodás befektetőket,” de holnapután már azt vesszük észre, hogy nem mi vagyunk. Késő lesz. Még az az átkosnak nevezett is képes volt egy ilyen nagy hírű gyárvárost világszínvonalon működtetni. 47 ezer dolgozóval. S ma? Csak a duma taps, ezt az újabb fordulatot (rendszerváltást) is megetették velünk. Volt már korábban is ilyen a történelemben, ún. fordulat éve. Hiába, kiéhezettek vagyunk mi mindannyian, van akik gondoskodnak róla, most éppen egy másik hatalom, a világ urai. Sajnos ez is rossz irányt vett, de mi mindannyian azon vagyunk.

  3. felix szerint:

    Majd a stadionok világszínvonalon fognak működni.
    Ezért felesleges a tőkét oktatásba vagy kutatásba fektetni.

  4. felix szerint:

    Igaz, hogy csak Matolcsynak van befektetendő tőkéje, de ő azt munkahelyteremtő ingatlanokba fekteti.

  5. Grün Izidor szerint:

    Dübörög a magyar gazdaság!
    “A 2015-ös gazdasági kilátások érdemben javultak, az idén a magyar gazdaság növekedése 3 százalék fölött alakulhat, ennek alapján emelte a kormány az elmúlt héten az eddigi 2,5 százalékról 3,1 százalékra az ez évre várt gazdasági növekedési prognózisát – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara keddi budapesti közgyűlésén.”
    .
    Ez Kínáig elhallatszik?!
    Jönnek mint a keselyűk a dögre! 😛 😀
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/varga_mihaly_javultak_a_2015-os_gazdasagi_kilatasok.597330.html

  6. nagyapó szerint:

    Eetásak! Remek. Ez a szemlélet vezetett 2010-hez! Ezek az alamuszi sunyi megjegyzések a maffiabal fő fegyverei. Vezetni viszont a polgároknak kell. A “baloldaltól” semmi pozitív ötlet nem jön.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. Grün Izidor szerint:

    Öreg komcsi!
    Ez a szemlélet fog vezetni a Vezírürü és nyája bukásához is!
    Erősen érik a bukta! 😀

  8. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ne hazudj!
    Annál jobb ötletünk nincs, hogy ne igyál.

  9. Grün Izidor szerint:

    felix!
    …és ha veszünk neki ajándékba egy májat?!
    Most olvastam, hogy szervkereskedőket találtak!
    Jutányosan kap egy kis fogyasztásút!
    Naaaa?! 😛 😀

  10. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Olyan kell amit alkoholban tároltak, mert különben kiveti a szervezete.

  11. nagyapó szerint:

    hogy is van ez?! A WM létszáma csúcson a háború alatt volt 32 500 fő. Ezt a létszámot ’65-ben közelítette meg, azóta a kitűnő vezetésnek “köszönhetően” ’85-re 15 000-re csökkent.
    Ezek tények.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. felix szerint:

    Nem oktatunk.
    Nézz utána. 🙂

  13. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Mi van, már többen vannak? Igaz tudtam a Ságvári klónokról, de hogy be is vallják? Bravó.
    Röfögjenek kórusban!! De “aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok!”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ne igyál, mert rohamosan gyengülsz.

  15. hogy is van ez? szerint:

    Mészáros Lőrinc leendő veje viheti az ellen-Közgépet

    A Körösaszfalt vezérigazgatója 2014 novembere óta Pálffy Balázs. Az ő barátnője Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és vállalkozó lánya.

  16. hajaj szerint:

    Mészáros Lőrinc
    1,8 milliárdos osztalékot vehet fel. Ennyi azért nem fog kelleni az esküvőre, Vajon mi lesz az újabb nagy befektetés (vásárlás) neve? S vajon a ME-től mit fog kapni nászajándékba Beatrix? A viszonozás reményében?

  17. megoldás szerint:

    Agyon iskolázott anyósom gyakran mondogatta, ha van pénz, van szerelem.

  18. mind_the_gap szerint:

    Csepelen tényleg hihetetlenül sok lehetőség van. Ennek kihasználására pedig rengeteget kellene fejleszteni az infrastruktúrát..

  19. megoldás szerint:

    Ahhoz előbb teljesen szét kell zúzni a kommunista “beütést.” Ez a kijelölt feladat, s ez sem kevés vörös Csepelen, mert még mindig sok a vadhajtás, az öröklődés.

  20. nagyapó szerint:

    A Deme filmben is említik, hogy a csepeli szocik egy belterjes társaság. Most a fejlesztés ellen vannak, mert jelenleg és a jövőben is nehézkes lesz a lenyúlás!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  21. ebihal szerint:

    megoldás!
    Csapj szét otthon, járj elől jó példával!

  22. ebihal szerint:

    vén barom!Nehéz a lenyúlás, de maguknak sikerül!

Itt lehet hozzászólni !