Környezetvédelmi játékok óvodásoknak

Csepel.hu

ovisok7

Ragyogó napsütésben, szinte nyárias melegben zajlott a csepeli óvodások Duna-parti találkozója április 15-én. A kerület környezeti nevelés iránt elhivatott óvónőit tömörítő Zöldike klub immár ötödik alkalommal rendezte meg a találkozót, melyen a kerület huszonkét óvodájából érkezett nyolcfős gyerekcsapatok oldották meg az állomások feladványait.

A huszonkét csapat huszonkét állomáson tette próbára képességeit. A gyerekek változatos módokon ismerkedhettek meg a környezetvédelemmel. Ezek egy része klasszikus ügyességi feladat volt: egyik helyen célba dobás volt, másutt parafa dugókból készült vitorlás hajót kellett a célba fújni, lehetett gólyalábazni, de voltak összetettebb kihívások is. A „Nevet a Föld” címet viselő állomáson például azt kellett eldöntenie a kicsiknek, hogy szerintük mi a jó és mi a rossz a Földnek, de volt állomása a Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesületnek is.

Reggel Morovik Attila alpolgármester, és Zupkó János önkormányzati képviselő nyitották meg a találkozót, az önkormányzat pedig minden csapatnak értékes nyereményt ajánlott fel: kerti eszközöket és játékot kaptak a résztvevők. „Ez nem verseny, itt minden csapat nyer!” – szegezte le épp ezért Pintér Anita, a Repkény utcai óvoda pedagógusa, az esemény egyik szervezője.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !