Orbán: Ez a reménytelenség csomagja

MTI, Mno.hu

A reménytelenség, a lemondás és a beletörődés csomagjának nevezte Orbán Viktor a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket. A Fidesz elnöke a honlapjára felkerült videóban beszélt az intézkedéscsomagról, pártja keddi elnökségi ülése után.

„Ez a lemondás, a beletörődés, szóval ez a reménytelenség csomagja” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint az elnökségi ülés legfontosabb napirendi pontja éppen a hétfőn bejelentett intézkedéscsomag volt. A pártelnök lehangolónak minősítette a javaslatokat. Szerinte nem egyszerűen egy újabb brutális megszorító csomagról van szó, hanem a teljes reménytelenség csomagjáról, mert ugyanazon az úton halad tovább, amelyen már egyszer kudarcot vallott Magyarország, és amely végül is eljuttatta az országot abba a helyzetbe, hogy az unió leggyengébb államaként próbálja kivédeni a válság viharait.

Orbán Viktor azt mondta, többet vártak: valamiféle kitörési irányt, illetve azt, hogy visszaköszönnek majd azok a javaslatok, amelyeket a Fidesz tett az adócsökkentés, a bürokrácia leépítése, a korrupció visszaszorítása és a közbizalom helyreállítása ügyében.

A távirati iroda információ szerint a Fidesz elnökségi ülésén Varga Mihály alelnök és Matolcsy György volt gazdasági miniszter beszélt a gazdasági helyzetről és arról, hogy az elemzők és a piacok hogyan reagáltak a miniszterelnök hétfői bejelentéseire. Az elnökség előtt elhangzott, hogy az elemzők összességében kevésnek tartották a miniszterelnök csomagját, és úgy vélték, hogy nem lesz érdemleges hatása a gazdaságra. Arról is szó volt, hogy a forint árfolyama azt tükrözi, nem sikerült visszaszerezni a piacok bizalmát, egy újabb lehetőséget puskázott el Gyurcsány Ferenc.

Az elnökségi ülésen abban maradtak, hogy nagyjából úgy kommunikálják majd a csomagot, ahogyan Navracsics Tibor frakcióvezető tette a hétfői parlamenti napon, vagyis megszorító csomagként, tehernövekedésként beszélnek majd az intézkedésekről, amelyek nem növelik a versenyképességet.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy Gyurcsány Ferencnek a válság megoldására tett javaslatait épp a miniszterelnök személye miatt nem lehet komolyan venni. „Páros napokon azt mondja, hogy nem lehet adót csökkenteni, páratlan napokon viszont azt, hogy mégiscsak lehet” – fogalmazott a Fidesz elnöke, aki szerint meg kell várni az írásos javaslatokat.

Forrás: MTI, Mno.hu

20 hozzászólás “Orbán: Ez a reménytelenség csomagja” bejegyzésre

  1. Virág szerint:

    Hát mit is mondjak erre! Talán csak annyit,hogy ezt én is eltudtam volna mondani, úgy ,hogy nem ismétlem önmagam! Biztos nem volt előre megírva a válasz a kérdésre!:)

  2. Öreg halász szerint:

    Nehéz már mit mondani arra a pusztításra, amit Gyurcsányék ebben az országban műveltek, és még művelni fognak. Csak tűzoltás megy 2004 óta, és mindig csak akkora tűzoltás ami a tüzet nem oltja el teljesen. Rettenetes állapotban vagyunk, és mivel ez a Gyurcsány csomag is csak tűzoltás, a legrosszabb, és a még durvább csomag még hátra van.

  3. Papi szerint:

    Mit akkartok ez a “jóságos ember barát” kormány adott 1 az az egy % adó emelést és 3% ÁFA emelést és most azt magyarázza, hogy mi tulajdonképpen jól jártunk. Hát mit is lehet erre mondani. Hát nem “jóságos”? Ja igen atöbbi “ember barát” adó növelését már nem is említettem. Azért arra nagyon kiváncsi lennék összesen hány fajta adó volt 2002-ben és mennyi van most?
    Ha esetleg az okostojások elmondanák igen csak örúlnék.
    Szebb jövöt!

  4. kis rigó szerint:

    T Szilveszter !
    Habár sejtem a válaszodat , de azért kiváncsi lennék a véleményedre, mit szólsz a Min-elnökötök szózatához, amit olyan szinpadiasan gesztikulálva ,elénekelt , a parlamenti megnyitón, továbbá mit szólsz, hogy Dávid Iboljkát soha-soha nem rohanja le ugy, mint a fideszt, pedig most is elég keményen fogalmazott a ” vas-LÉDI ”
    üdv és jó egészség, kis rigó.

  5. zöldfa szerint:

    Egyszer érnénk meg, hogy az ellenzék vezére kiáll és számokkal összefüggésekkel alátámasztottan ismertetné az ötleteit.
    Hasonlóan mint a miniszterelnök.
    Mit jelent a bürokrácia csökkentése, számokkal,
    intézkedésekkel, elbocsátásokkal?
    Mit jelent a korrupció visszaszorítása, hol, miképp, kinél?
    Mit jelent az adócsökkentés, hogyan legyen meg a hiánycél, számokkal, összefüggésekkel alátámasztva.
    Melyik időszakhoz tér vissza most a kormány, az osztogatáshoz ami felborított mindent?
    Vagy a konvergenciához, ami helyre hozta az előző időszak hibáit?
    Szlogenekkel tele a padlás.
    Reménytelenség programja, kinek a reménytelensége az övék?
    Halljunk egy jobbat, s akkor lehetne választani.
    Ja majd a választás után, így könnyű a népet áltatni.

    Nem elég, hogy nem mer a Parlamentben felállni, még gúnyolódik is. Ott, ahol nem szól vissza senki, ahol nincs vitapartner. Röhögve ki-be vonulgatni, na ahhoz nagyon értenek.

  6. asdf szerint:

    zöldfa:
    A szoci módszer: Megígérnek mindent, aztán miután megválaszották őket, homlokegyenest az ellenkezőjét csinálják. Aki ezeket támogatta ne hisztizzen a konkrét számok hiányáról.

  7. asdf szerint:

    zöldfának még egy kis adalék:
    http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/18/gyurcsany_vedeni_kell_a_forintot/

    ki beszél konkrétumokról?
    “A kormányfő nem szokványos piaci beavatkozást kért, de nem mondta meg, mire gondol.” Persze, mert gőze sincs róla, hogy mit kéne tenni. A lényeg, hogy ő jól járjon.

  8. Bubus szerint:

    Kedves zöldfa,

    ezt én is nagyon várom már. Ugyanis azt jelenti majd, hogy végre az ellenzék lesz kormányon, és elkezdhetünk kilábalni abból a mocsárból, amibe az MSZP-SZDSZ Gyurcsány vezetésével belevitt. Mert az világos, hogy hat évnyi rombolás után nem lesznek paradicsomi állapotok és ripsz-ropsz fellendülés.

    A kormány hazudik éjjel-nappal, trükköznek az adatokkal, trükkös adatokkal meg félinformációkkal meg nem lehet számításokat végezni. Most sem tudjuk, hogy mekkora a baj, csak az derült ki, hogy azoknak volt igazuk, akik szerint az IMF nem dicsérni jött hozzánk.

  9. kis rigó szerint:

    zöldfa
    Ha nem lennél süket és vak, és nem az ATV-t néznéd, akkor talán, de csak akkor TALÁN,meg hallanád a fidesz javaslatait is …….!!

    A vezéredtől meg, megérdeklődhetnéd mikor végzett a ” szini akadámián ??? “

  10. balszélső szerint:

    Zöldfa! Imádott vezéred mikor tette le azt, amiről most beszélsz?
    Talán senkivel sem egyeztet bejelentései előtt. Értelmesebb párttársai is a fejüket fogják a hallottaktól. Aztán eltelik 2 hét, megszólalnak a szakemberek és mindent visszavon. Jön az újabb tiszavirág életű, vagy 70. program.
    Még egy éve sincs, amikor a népszavazás előtt kiálltak szellemi társaikkal az emberek elé és közölték: a jövő az öngondoskodásé.
    A múlt héten már patrióta volt. Érted: Tavaly fiú, idén már lány lett belőle.
    A kristálytiszta, következetes program jegyében.
    Talán neked és a vezér híveinek elsősorban attól kellene programot várni, akit megválasztottatok az ország felemelkedésére.

  11. Mózsi szerint:

    Kell ez neked Zöldfa! Írsz valami baromságot, azt egyből hatan leüvöltik a fejed. Milyen konkrétumokat vársz Orbántól, amikor Fletó ötleteléseinek zömét már a bejelentést követő másnap megváltoztatja.

  12. Gordon szerint:

    Zöldfa!

    Ha olvasnád a sajtót (az nem csupán a Szabad Népből, Népszavából, 168 Órából, a Csepel Újságból, és a közpénzekből részesülő Hócipőből áll egyébként), akkor ismernéd a Fidesz egy-egy kérdésben kialakított álláspontját. Tegnap például az erőszakos bűncselekményeket elkövetők szigorúbb büntetése kapcsán volt egy kézzelfogható konkrét javaslat. Tehát az általad bírált Fidesz (mely lassan 7 éve ellenzékben van, így a parlamenti döntésekbe való beleszólási lehetőségei meglehetősen behatároltak – ez ugye matek) az MSZP és az SZDSZ által korábban liberalizált Btk-t szigorítaná. Nem a “papírgalacsindobálással” kellene foglalkozni, hanem a bűnözés terjedésének megállításával.

  13. Papi szerint:

    zöldfa!
    Én igyekszem nem bántani téged, de mielőtt elkezdenél valamit legalább annyit megtehetnél, hogy ezt a …………. kormányt és gyf-et meghalgatnád. Ugyanis ő kiabált adó csökkentésről. Legalább arra figyelj, hogy ez a mocskos gyf mitt mond! Köszönöm!
    Egyébként a haverjaidnak már feltettem és most neked is felteszem azt a nagyon egyszerű kérdést.:
    Mittől baloldali ez a kormány és az MSzP.

  14. jani szerint:

    T. Papi !
    Nagyon jó a kérdés !!

  15. atlétaa szerint:

    Hajrá Zöldfa.

  16. Papi szerint:

    atlétaa!
    Tudod mit ha már ennyire drukolsz Zöldfának Te is válaszólhatsz a kérdésemre!

  17. Szilveszter szerint:

    Kedves Kis Rigó!
    Fletó nagyszerű, és mindíg igazat adok neki! Ne harapd le a buksimat kérlek, hiszen olyan sokan vannak itt,akik ugyanígy vannak Viktorral. Vezérein iránti lojaliutásunkban asszem’ nem különbözünk!
    Nos nem tudom, hogy milyen válaszom tudod előre, de lehetséges, hogy tudod, miért nem “rohanja le” Fletó a Dávid Ibolyát. Ha arra gondolsz, hogy Ferenc egy igazi úriember, és tisztelettel van Iboly női mivolta iránt, akkor valóban jól látod. A dolog azonban nem merül ki ennyiben. Ugyanis Ibolya POLITIKUS (!) és mint olyan,konstruktív ellenzékiként viselkedik. Iboly fúj, bírál, ellenkezik, de ami a legfontosabb, hogy ésszel csinálja, látszik a dolgaiban, hogy munka van mögötte, nem sima hisztéria, és nem utolsó sorban járható alternatívát kínál! Álláspontját ha kell határozottan képviseli, de nem fél a kompromisszumoktól, mert tudja, hogy felelős ellenzéki politikus akkor okos is, ha az álláspontját engedi közelíteni a hatalom álláspontjához. Engedményekre kész, és engedményeket vár el. Ez így nagyszerű, és működőképes országvezetést tesz lehetővé. Az ellenzék ellenkezzen, ne “gátlakozzon” (gátol + tiltakozik) Egy lépést Te, egy lépést én, és valahol középen találkozunk!
    Akarod, hogy soroljam, hogy ettől miben tér el Viktor politizálása? Szerintem nem szükséges!

  18. Szilveszter szerint:

    Annak örülök, amúgy, hogy Viktor így látja:
    „Ez a lemondás, a beletörődés, szóval ez a reménytelenség csomagja”
    Nagyszerű! Viktor csak szépen törődjön bele a reménytelenségébe, és mondjon le királyi képzelgéseiről! 😀

  19. Öreg halász szerint:

    Van pár ember, aki úgy elrágódik Orbán Viktoron, mint kutya a gumicsonton.

    Ez is egy élet.

  20. matyi szerint:

    Demagógia a végtelenségig! A kukákából kivett újság, mire a szomszédom felhívta figyelmem olvassam el, mivel ezen a gyűlésen lent volt és jót nevetett ezzen a cikken. Mindenki tudja, hogy a fővároshoz tarozik, csatorna, útburkolat építése (de csepeli önkormányzatnak tenni kéne valamit!!!!) Mivel demokrácia van egy lakossági gyűlésen mindenki elmonhatya a véleményét: Hallottam a hölgy mit mondot, mivel az első hozzászólása volt. Ismerjük mivel Csepelen él már 60 éve és valamit már letett csepelért. Szomorú aki ezt az írást eljutatta a csepel mellékletnek, csak a hölgy beszólása ragadta meg a figyelmét? Nem az, hogy hogyan kéne szépen és lassan működnie egy városnak. Biztos, hogy nem Mórahalom fejlödéséről fejlesztéséről figyelte az előadást és nem Nógrádi Zoltán polgármester, országgyülési képviselő előadását javaslatait figyelte. Én mint politika mentes és minden egyesülettől elhatárolodva csak dicsérni tudom a Civil Szervezet munkáját. Nagyon sajnálom, hogy csepelen amit szűlővárosomnak tekintek, ilyen gyűléseken megjelennek olyan emberek akiket nem csak csepel fejlődése érdekel, hanem három mondat ami megragad a fejében. Ezeknek lelke rajta. Ahogy az újság írta. Köszönöm szépen. HAJRÁ CSEPEL!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !