Egykor és most: a Merkúr utcai társasházak

Csepel.info

Merkúr utcai társasházak 01

 

A csepeli Merkúrt egy ország ismerte, a Merkúr utcai társasházakat jóval kevesebben. Viszont utóbbi sok csepelinek a világ legszebb része lett. A hatvanas évek végén, hetvenes évek elején készült első képünk még azt a poros, fák és bokrok nélküli környezetet mutatja, amivel most a Merkúr utca nagyon furcsának tűnne.

A 2011-ben készült második képen már jól látható, hogy a parkosítás barátságossá és igazi lakóparkká tette a Merkúr utca környékét.

Merkúr utcai társasházak 02

A sok fától már nem látszik minden épület

De a Csillagtelep nyugalmas lakópark-jellege nem volt mindig tökéletes. A csepeli MSZP-s vezetés tudtával és hallgatása mellett ide telepítették át a legtöbb ferencvárosi roma családot, ami az évszázad üzlete lehetett. A kerület akkori vezetői a mai napig tagadják, hogy nekik is leadtak volna a milliárdos haszonból cserében azért, hogy a botrány kirobbanásáig nem tiltakoztak a csepeli betelepítések ellen.

További retro cikkeink itt olvashatók.

Csepel.info

4 hozzászólás “Egykor és most: a Merkúr utcai társasházak” bejegyzésre

  1. Normalis csepeli szerint:

    Lehetne, hogy a romák áttelepítését NEM MINDEN cikk után írják újra és újra le?

  2. admin szerint:

    Nem minden cikk után írjuk le.

  3. Grün Izidor szerint:

    Normalis csepeli!
    Nem addig a!
    A feszültséget fenn kell tartani!
    Annak ellenére, hogy a “zemútötév” nem volt elegendő a zévszázad nagy üzletének, a betelepítéseken szerzett milliárdokból való risztelésnek nemhogy a kivizsgálására, hanem még a gyanú bizonyítására sem! 😛 😀

  4. nagyapó szerint:

    Grün Ricardo Izidor Charlie! Talán kérdezze meg a zott lakókat! Hasonló a miskolci esethez. Pedig Miskolcon még Gyurcsány(i) is lakott egy napig (Csepelen már nem)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !