Tegnapi újság: Mexicóba készülnek

Csepel.info

TU Mexicoba keszulnek kicsi

“Balczó András neve mindenkiben az öttusát idézi. Négyszeres egyéni és csapatvilágbajnokunk évek óta a legkiválóbb csepeli versenyzőnk. Tavaly – a változatosság kedvéért – Jönköpingben zúzta szét a bajnokaspiránsok reményeit. Oroszlánrésze volt abban, hogy csapatunk ismét a világ legjobbjának bizonyult.” – írta a korabeli Csepel újság az 1968-as olimpiai kerettagok csepeli vonatkozásairól szóló cikkében.

Az 1968-as nyári olimpiai játékokon a magyar csapat tagjaként 167 sportoló vett részt, közülük 135 férfi és 32 nő. Kiválóan szerepeltek: az érmek számát tekintve (10 arany, 10 ezüst és 12 bronz – 32 érem) a csapat a két nagy mögött a harmadik helyre került.

TU Mexicoba keszulnek

A teljes cikk a képre kattintva olvasható

Balczó András a csapatversenyben aranyérmet, egyéniben ezüstöt szerzett. A fenti dokumentumfilmben sokkal többet tudnak meg róla, mint amennyit mi le tudnánk itt írni.

A cikkben még szereplő Bodnár János és Baracsi Imre nem jutottak ki az olimpiára. Baracsi Imre rendkívüli akaraterejének és küzdőképességének köszönhetően kétszer nyert magyar bajnoki címet, háromszor szerepelt Európa – bajnokságon. „Kicsi a bors, de erős” – mondta gyakran. Vidám, jókedélyű, igazi közösségi ember volt, komoly helyzetekben igyekezett oldani a feszültséget. Rengeteg fiatalt „oltott be” a birkózás szeretetével, de a Csepel SC tönkretételét nem tudta elviselni: 2009-ben önkezével vetett véget életének.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !