Fontos változások jönnek a családi pótlékkal kapcsolatban

Híradó.hu

forint-300x212

Április elsejétől változik a családi pótlék igénylések menete. Sokkal gyorsabban lehet hozzájutni a támogatáshoz. Eddig csak a Magyar Államkincstárban lehetett igényelni, ezután már a járási hivataloknál és a kormányhivataloknál is. A változás több száz családot érint.

Országszerte csaknem 1 millió 800 ezer gyermek után fizetnek a szülőknek családi pótlékot. Az állam ezzel járul hozzá a nevelés és iskoláztatás költségeihez is. A támogatást az Államkincstárnál lehet igényelni.

A családi pótlék összege a gyermekek és a szülők számától, a család szociális helyzetétől és más tényezőktől is függ. Egy gyermek után 12.200 forintot utalnak, a legtöbbet a tartósan beteg gyermeket egyedül nevelő szülők kapják: nekik havonta 25.900 forint jár.

Április elsejétől változik az igénylés menete. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet hozzájutni a támogatáshoz.

Ezután már nem csak a Magyar Államkincstárban lehetett igényelni, hanem a járási hivataloknál és a kormányhivataloknál is. A változás több száz családot érint. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt mondta: így lerövidül az ügyintézés ideje.

Ez közel kétszáz új helyszínt jelent és nem kell most már a megyeközpontba utazni az érintettnek azért, hogy igényelje, hanem el tudja a járási központban is intézni. Tehát közelebb vittük a szolgáltatást az emberekhez. Fontos az, hogy attól, hogy bevezetjük ezt az új rendszert, mindenki meg fogja kapni minden havi járandóságát” – fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

2016. január 1-től a családi pótlék kifizetését a kötelező óvodába járáshoz kötik. Azaz, csak az kaphatja meg a juttatást, akiknek a gyermeke rendszeresen jár óvodába, vagyis nincs 5-nél több igazolatlan hiányzása.

Csepel.hu-Híradó.hu

Egy hozzászólás “Fontos változások jönnek a családi pótlékkal kapcsolatban” bejegyzésre

  1. hajaj szerint:

    Ez az az utca ahol, évek óta semmi sem változik. E tekintetben nincsen infláció, hosszú évek óta.

Itt lehet hozzászólni !