Tegnapi újság: szaporodnak a színesfémlopások

Zsákban vitték a HÉV kábelt a tolvajok, a szerelvények leálltak

Csepel.info

HÉV 1989

“A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője nyomozást rendelt el, miszerint 1989. január 29-én a rendőrjárőr igazoltatott Budapest XXI. kerületében, a Cservenka Mihály út és a Völgy utca kereszteződésében három személyt, akiknél egy db zsák és egy db, körülbelül 40 cm hosszúságú csőfogó volt.

A nyomozás során megállapították, hogy az előállított személyek 1989. január 28-án 23 óra és január 29-én 01 óra 30 perc közötti időben a csepeli gyorsvasút Kikötő úti megállóhely előtt 10-15 méterrel leszereltek és eltulajdonítottak 7 db, 240 mm keresztmetszetű szigetelt vörösréz kábelből készült – a visszavezető hálózatot alkotó – sínösszekötőt.

Szaporodnak a színesfémlopások

A teljes cikk a képre kattintva olvasható el

Az elkövetőkről kiderült, hogy kettő közülük büntetett előéletű, segédmunkásként dolgoznak, ketten csepeli lakosok, egy éve költöztek a Cservenka úti lakótelepre, egy tettes pedig Gödöllőn lakik.” – írta az esetről a Csepel újság. A lap azt is hangsúlyozta, hogy a színesfémlopások annak ellenére egyre gyakoribbak, hogy az előző évben, 1988-ban még egy orgazdát is sikerült kézre keríteni. A kábellopás január 29-én már a harmadik volt abban az esztendőben.

Csepel.info

További csepeli retro cikkeink itt olvashatók

3 hozzászólás “Tegnapi újság: szaporodnak a színesfémlopások” bejegyzésre

  1. Lacus szerint:

    A Völgy utca cikkben említett keresztutcája helyesen Cservenka MIKLÓS utca, amely a csepeli Weiss Manfréd Acél- és Fémművek egykori főbizalmijának nevét viseli.

    Üdv.: L.

  2. Grün Rikárdó szerint:

    Aki a Magyarországi Tanácsköztársaság alatt a MÁV Gépgyár termelési biztosaként működött és később, 1920. január 19-én éjjel különítményesek elhurcolták, majd meggyilkolták?!
    Hasonlóan Bajáki Ferenchez, aki valami hasonló szerepet töltött be!

  3. admin szerint:

    Viszont már 1989-ben nem tudták leírni a nevét. Mi csak az eredeti cikket idéztük. 😉

Itt lehet hozzászólni !