Polgármesteri levél: Kossuth Lajos utca felújítása

Csepel.hu

Polgármesteri levél: Kossuth Lajos utca felújítása

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Csepel az elmúlt évek során sokat fejlődött: a beruházások – a csatornázás, a panelprogramok, a gerincút, a kerékpárutak megépítése, a Szent Imre tér megújulása – szebbé és értékesebbé tették kerületünket.

Most ismét nagy munka kezdődik: március elejétől május végéig a Kossuth Lajos utcát újítják fel két ütemben. Nehezebb lesz közlekedni a félpályás útlezárások miatt, a BKV járatai is módosított útvonalon közlekednek majd – mindez mindannyiunktól nagy türelmet igényel.

A munka a Budapesti Közlekedési Központ projektje, de önkormányzatunk – s személy szerint jómagam is -, fokozott figyelemmel kísérjük a beruházást, segítünk a tájékoztatásban, igyekszünk csökkenteni a kellemetlenségeket: ennek érdekében folyamatosan egyeztetünk a beruházóval.

Kérem Önöket, az elkövetkező három hónapban fokozott figyelemmel közlekedjenek, kísérjék figyelemmel a felújítással kapcsolatos híreket, olvassák a kihelyezett táblákat és a FUTÁR kijelzőket, ahol pontos, valós idejű információkat találnak majd.

Bár nem lesz könnyű időszak a következő néhány hónap, ám ha elkészül a felújítás, a Kossuth Lajos utca biztonságosabb lesz, kerületünk újabb része válik szebbé, modernebbé, élhetőbbé.

Megértésüket, türelmüket köszönöm.

Borbély Lénárd

polgármester

Fotó: BKK

Forrás: Csepel.hu

16 hozzászólás “Polgármesteri levél: Kossuth Lajos utca felújítása” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    Nem régen lett “felújítva”.

  2. xy/bhu szerint:

    1. régen lett az felújítva, ilyen terhelésnél elkopik hamar. (Van vagy 5 év minimum)
    2. a Corvin – Szt. Imre egyáltalán nem lett felújítva
    3. ez nem csak felújítás, hanem forgalomcsökkentő átalakítás, ami a gerincút átadása után elvárás volt és végre megvalósul.
    4. az más kérdés, hogy a gerincút folytatásáról szó sincs…

  3. felix szerint:

    Már megint egy “kis” csúsztatás a cikk címe.
    Nem felújítjuk, hanem felújítják.
    Megszoktuk.

  4. elhallgattatni szerint:

    A felújító céget a nav ellenőrizte a pályázat(?!) elnyerését követően? A munkavégzés során is rendszeres helyszíni(!) ellenőrzésekkel fogják garantálni a munkavégzés tisztaságát, az önkormányzat felkészült jogi helyzetekkel várja a munkavégzést – azok ellenőrzését garantálva?!

  5. Tóth Kati szerint:

    Tudja-e valaki,mikor fog a Gerincút teljes egészében elkészülni?Megépül ebben a ciklusban?

  6. elhallgattatni szerint:

    1920. március 1-jén előzetes tárgyalások után a Nemzetgyűlés Magyarország kormányzójává választotta Horthy Miklóst (1920. évi II. törvénycikk)

  7. lucifer szerint:

    A kedves polgármesterünk máséval veri a csalánt. Azokat az utakat, ahol menetrendszerű tömegközlekedés van, azokat a Főváros tartja karban, illetve újítja fel.

    A gerincút szintén fővárosi téma, de egyelőre hallgatnak róla.

  8. qkac szerint:

    A Szt.István út a Kossuth Lajos út és a Táncsics Mihály út között olyan állapotban van, hogy a szinte null kilómétert futott Van Hool Buszok alól kiesik a futómű. Nem lehetne ezt a szakaszt hozzádobni. Talán itt jóljönne egy kis önkormányzati ráhatás és lehetne mivel dicsekedni.

  9. elégvolt szerint:

    el kell szakadni budapesttől, addig nem lesz itt érdemi változás.
    engem aztán nem lehet baloldali elfogultsággal vádolni, de most már volt 5 évetek, és nulla eredmény.
    lehet itt jönni a gerincútnak csúfolt félkész tehermentesítővel, meg a csatornázással, meg a bringaúttal, de tény, hogy ezt még a gazemberek kezdték el, azok is csak azért, mert így remélték megtartani a hatalmukat.

    DE!

    1. lehazudták az eredeti tervekben szereplő felüljárót a szabadkikötő-gerincút találkozásánál, így továbbra is az ország legnagyobb kikötőjének iparvágánya szeli ketté a legforgalmasabb utunkat.

    2. semmilyen érdemi fejlesztésről szóló megállapodásra nem került tinta sem, nemhogy elkezdték volna. sőt, még tervekben sem szerepel semmi. legutoljára annyit lehetett olvasni, hogy majd 2030-ra a HÉV 1, azaz egy megállóval meghosszabbodik az erődsor utcáig. ez kérem vicc. odáig minek?

    3. csak pár dolog, ami ilyen csepeli minimum kéne, hogy legyen
    -HÉV meghosszabbítása M0-ig, új intermodális végállomás az Auchannél, 38-as buszcsalád kiváltása. legalább ady endre út és temeő közötti szakaszon kéreg alá vinni

    -háros-dűlők rendezése, putrik ledózerolása, normális kertváros létrehozása

    – az idióta olimpiai evezős-központ ötletének elvetése: észak csepel felét már elpazaroltuk szennyvíztisztítóra, a másik felét nem baszhatjuk el ilyen hülyeségre. oda magasházas, nagyvárosi beépítettség kell, ami jelentősen növelné csepel lakosságát is, ráadásul magasabb jövedelemi rétegekből -> csepel is gazdagodna ezzel

    -a 20-30 éve tervezett hidakból most már valamelyik megépülhetne. pl az albertfalvi, amin keresztül a 3-as villamos csepelen áthaladva savoya parig vagy kelenföldig járhatna. esetleg közös villamos végállomás csepelen a 18-as és a 3-as villamosoknak.

    -gerincút meghosszabbítása mielőtt további hülyeségeket építenének az útjába – lásd tesco.

    ha a gerincút kész lenne, a HÉV a Rákóczin a kéreg alatt járna, akkor a Kossuth lehetne sétáló utca és nem kéne ilyen látszatintézkedést csinálni.

    -csepel közigazgatási határainak kitolása az m0-ig, felsőtag beleterületté nyilvánítása -> így az m0 mellé települő logisztikai-ipari bevételekből csepelnek is jutna.

    Amíg ezekből legalább 2-3ra nem kerül sor, addig minden városvezető csak egyszerű naplopó. Hol van a Tarlóssal kialakított jó viszony kézzel fogható eredménye?
    Nézzük már meg mi történt az elmúlt 25 évben más külső kerületekben, és mi csepelen…

    Ha ezeket nem lehet elérni záros határidőn belül csepeli kerületként, akkor el kell szakadni. Önálló megyei jogú városként jobb helyzetből lehetne tárgyalni, több forráshoz tudnánk hozzájutni mind az állami, mind az EU-s pénzekből.

    Észak és dél-csepel megfelelő fejlesztésével elérhető egy 200ezres lakosság, amivel az ország 4. legnagyobb városa lehetnénk. Budapest szomszédságában, azzal egybeépülve, mégis önállóan – akár Pest megye székhelyeként.

    de sajnos úgy látszik teljesen mindegy melyik párt van hatalmon, mindegyik számára csak egy lesajnált kerület vagyunk, ahova ki lehet lökni a problémás cigányokat, a szennyvizet, és látszatintézkedésekkel be lehet tömni a ‘prolik’ száját.

    máshol metró, új villamos, új híd, új utak, itt meg 20 éve halasztott gerincút negyede, meg ilyen látszatintézkedés, mint szent imre tér, meg kossuth lajos utca felujítása.

    szép szép, de valami érdemi fejlesztést kéne már felmutatni, ami előre viszi a kerületet, amitől mondjuk nőhet a lakosság (és nem a közmunkás rétegekből), aminek hála cégek, vállalkozások jelennének meg, irodaházak épülnének.

    5ös metró,mi? :)) nesztek csepeliek, majd 2030-ra meghosszabbítjuk a HÉV-et 1 megállóval az erdősor utcáig. nektek/nekünk ez is elég…

  10. Jeniszej szerint:

    – “ha a gerincút kész lenne, a HÉV a Rákóczin a kéreg alatt járna, akkor a Kossuth lehetne sétáló utca és nem kéne ilyen látszatintézkedést csinálni.”
    -ha Csepelig járna a kis hajó amivel a Római part és a Dunakanyar olcsón elérhetővé válna akkor már csak egy kis ásás és az Önkormányzat előtt a szökőkút mellett köthetne ki a vízibusz. 🙂
    Azt monya a statisztika, hogy nem kósher az zút közepére elhelyezett virágos ágy és járdasziget, mert itt nőnek a balesetek. 🙁

  11. elégvolt-nak szerint:

    minden szavával egyetértek.
    hozzá még: víziközlekedés kiterjesztése tökölig, szárnyashajóval gyorsabb lenne bejutni a belvárosba mint hévvel villamossal metróval.

  12. Jeniszej szerint:

    “minden szavával egyetértek.”
    ha már tökölig járna a vízi busz akkor a százhalombattaiaknak is gyorsan elérhetővé válna a főváros. 🙂

  13. ebihal szerint:

    Erdősor utca, Kossuth Lajos utca sarok, nagy tábla, rajta : Felújítjuk! Te szerencsétlen,
    a BKV által használt útvonalak, fővárosi kezelésben vannak, akkor mi a fasz újítótok
    fel? Szerencsétlen hülyék!

  14. kerdezo szerint:

    Ahogy elnézem a munkaterületeket, ez még messze van attól az állapottól, hogy vasárnap 24 órakor átadják teljes hosszában.
    Ellen tele van fekvőrendőrrel… ahány folt, annyi huppanó.

    Magyarország jobban teljesít, Csepel új utakon!

  15. felix szerint:

    Az első átadás sem lehet meg vasárnapra?

  16. Grün Izidor szerint:

    Ez a felújítás lesz Csepel Várkertbazárja?!
    Aprópók!
    Az Imre teret átadták már, vagy még tökölnek azzal is?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !