Lakossági fórumot tartanak a civilek

Csepel.info

A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért civil egyesület az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődésében címmel tart lakossági fórumot február 10-én, 18 órakor a Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlőjében (Hollandi út 8-10) – értesült a Csepel.info.

A fórum előadója Nógrádi Zoltán orzággyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere lesz. A civil szervezet minden érdeklődőt szeretettel vár.

21 hozzászólás “Lakossági fórumot tartanak a civilek” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Hajrá civilek!
    Mindent bele!
    Ne hagyjuk a kerületünk tönkretételét ,értékeink kiárusítását és a mutyit!
    HAJRÁ CSEPEL!

  2. matyi szerint:

    Gyertek !!!!
    HAJRÁ Csepel

  3. matyi szerint:

    A Csepeliek a Zöld Kis-Danapartért civil egyesület
    Tíztelettel meghivja önt
    az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődsében cimű
    Február10-én 18-órakor kezdödő lakossági Fórumára.
    meghívott előadó:
    Nográdi Zoltán orzággyűlési képviselő
    Mórahalom polgármestere
    Helyszin:Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlője.
    Budapest: XXI k Hollandi út 8-10 .

  4. miska72 szerint:

    Aki nem volt ma itt, a lakossági fórumon, az nem tudja miről maradt le.
    Hát ott nem olyan vezetés van mint itt!
    Ha megnézte volna a Csepeli lekosság azt az előadást amit Nógrádi Zoltán bemutatott, holnap tüntetés lenne az Önkormányzat elött, hogy HAGYJÁK EL SZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉT, és válasszanak a képességüknek megfelelő szakmát!

  5. jani szerint:

    T. Miska 72 !
    El kellene érni,hogy a testület közösen nézze meg a kisfilmet a lakossággal, a tanulságok levonása kedvért ! Szembe lehetne állítani a képviselő testületet avval, amit ők tettek ill. nem tettek meg Csepelért.
    Kár , hogy csak két képviselő vette a fáradságot, hogy résztvegyen a fórumon !!????
    Tudom, hogy Csepel egy vidéki várossal nem sorolható egy kategoriába , mert még a budapesti “okosok ” is beleszólhatnak mint “illetékesek” a dolgainkba.
    Mások a lehetőségek adottságok stb. A példa azonban adott, hogy kell harcolni azokért akik megbiztak valakiket az ő képviseletükre, érdekeik védelmére
    Lehetne a jó példa ragadós, itt Csepelen is !!
    A mórahalmi polgármester kimondta a büvös szavakat:
    “közösen összefogva kell tenni azért , hogy megvalósíthassuk mindazt ami élhetőbbé teszi azt a helyet ahol élnünk, jó célok kellenek akkor a lakosság tettekben is hajlandó mellénk állni.”
    Hát valahogy igy kellene elkezdeni, csinálni itt Csepelen is.
    Arra nagyon jó volt ez a fórum, hogy megmutassa lehet másképpen is csinálni !!!!
    Gratula nektek, az elöző és a mostani forumért!!!!
    Várjuk a megígért folytatást !!
    Üdv. Jani

  6. Szila szerint:

    Kedves jani!
    Azt gondolom, az ilyen jószándékú embereket használja fel a bűnbanda, amilyen Te is vagy. Talán nem érted, hogy az a “testület”, akit Te még moziztatnál már rég nem arról szól, amire a csepeli lakosság a bizalmát szavazta. Nem látod, hogy züllesztik le a csepeliek életterét napról napra?! Itt szó nincs szándékról, akaratról, jóérzésről, ami nekünk szól. Itt csak egyéni érdekek vannak és bűnösök, akik gátlástalanok és képmutatók.

  7. jani szerint:

    Kedves Szila !
    Amit leírtál, a testületre vonatkozlólag, avval teljes mértékben egyetértek.!
    Többször leírtam már itt a fórum más bejegyzéseinél, hogy én maradtam az igazi baloldali értékrendet vallók táborában.
    Nem vagyok egyedül ! Sokan vannak azok akik nem fordítotttak köpönyeget, ha bevallják, ha, nem !
    Számonra ma is létezik ez az értékrend – az igazi baloldali-amely mentén gongolkozom, cselekszem , élek, és próbálok tenni is valamit.
    Tudom, hogy egy ember nem csinál nyarat de ha összefognának mi csepeliek akkor talán lehetne változtatni is valamit.
    Az nem lehet csinálni, hogy “majd csak lesz valahogy és nem szólok ellene”!!
    Ahogy szokták mondani “a hallgatás beleegyezést jelent, és talán ezért merik csinálni amit csinának.
    Nagyon világosan látom, tapasztalom mi történik a testületi üléseken, hiszen gyakran veszek részt rajta, ha olyan volt a téma még fel is szólaltam, néhány Csepelieket érintő kérdésekben.
    Ezt a “jó szokásomat ” igyekszem megtartani és elmegyek a bizottsági ülésekre, közmeghallgatásokra, civil szervezetek rendezvényeire, fórumokra is, ahogy tettem eddeig is.
    Elmegyek mert el kell modani, tudatosítani kell, hogy bizony látjuk mi folyik itt Csepelen, hogyan élnek a bizalommal azok akiket megválasztottak !!??
    Tisztázandó az is, !!!?? Mi a kötelessége, és joga egy testületi tagnak, ki van kiért kérdést is fel lehet tenni !
    Külön szóltam és kértem a testület tagjait, egy hozzászólásom alkalmával,hogy legalább itt Csepelen ne álljanak bele az országos politika által ásott lövészárkokba !
    Hidd el itt csak is az összefogás segithet !!
    Vallja mindenki azt az értékrendet amit vall, szíve joga mindenkinek !Elvárható viszont ha Csepelről van szó- de vonatkozik ez az országra is -akkor illik egyfelé tolni azt a bizonyos szekeret, nem kell az útjába követ rakni, a szekeret még indulás elött szétbontani !!!
    Az lenne az igazi ha sokan tolnánk azt a szekeret, és haladna is !!
    Engem csak szeretnének felhasználni, de ebben a kérdésben a kudarcuk előre garantált ! !!!

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt jani!

    Örülök, hogy téged is meggyőzött Nógrádi Zoltán kisfilmje és Önkormányzata működésének és városának bemutatása. Ne haragudj, hogy letegezlek, de úgy látom veled érdemes beszélgetni. Sajnálom, hogy Szilveszter nem volt ott a fórumon, mert ő is baloldali beállítottságú. A két Város között a különbség, ég és föld.
    Lehet abban is valami igazság, hogy ha az ember egyedül van értelmes lény, de ha sokan vannak, meghülyül. Egy 6.000 fő lakosú várost, könnyebb irányítani, az emberek jobban ismerik egymást. De ami itt folyik Csepelen az KATASZTRÓFA. Azok a rendezett, szép füves virágos parkok díszburkolattal, amit a bemutatóban láttunk, hol van ilyen Csepelen? Bár merre megyünk vidéken mindenütt szép rendezett füves gondozott parkokat látok. Itt meg a parlagfüves Kis-Dunapartot, szemetet, mocskot, cigarettacsikkeket, stb. Itt a Fővárosban, a panelban sokan azt nem tudják, hogy hívják a szomszédjukat. Több emberben több a gonosz is. És nem tudom felfogni, hogy amit egy ember megcsinál, azt miért kell tönkretenni? Miért jó annak a gyereknek, ha felgyújtja a műanyagcsúszdát? Ha leszaggatja a hintát? Ha kiveri a telefonfülke ablakát? Miért dobálják ki az autóból a szemetet? Van, aki az autó hamutartót a pirosnál üríti. Hallottam már ilyet is. Miért képzelik maguknak egyesek nagyobbnak, ha ezt meg merik tenni? Miért jó az másoknak, ha valaki munkáját tönkretehetik? Mi se tudunk mindenkivel beszélni, de azért harcolunk, hogy értékeinket megvédjük.
    Te is megtiszteltél minket az ottléteddel, és megtudtad, hogy másképp is lehet intézni a dolgokat. Mi független szervezet vagyunk, mindenkit szívesen látunk.
    Mi szeretnénk az Önkormányzattal együttműködni, csak ők nem akarnak velünk.
    Több mint 7.000 támogató aláírást gyűjtöttünk össze. De ezt hallhattad a fórumon is.
    Örülök, hogy megtisztelted szervezetünket részvételeddel. Már hallottam olyat is, valaki szerint mi fideszesek vagyunk. E NEM igaz! Mi pártfüggetlenek vagyunk, de munkánkhoz bárkitől, minden segítséget elfogadunk. Az hogy a helyi MSZP nem segíti a munkánkat, és NEM akarnak velünk együttműködni, az NEM a mi hibánk.

  9. miska72 szerint:

    Jani ezzel én is egyet értek.
    El kellene érni,hogy a testület közösen nézze meg a kisfilmet a lakossággal, a tanulságok levonása kedvért ! Szembe lehetne állítani a képviselő testületet avval, amit ők tettek ill. nem tettek meg Csepelért.
    Jani ezt én is jó ötletnek tartanám, de a képviselőtestület is meg volt hívva a fórumra, de NEM jöttk el.

  10. Szilveszter szerint:

    Nem magyarázkodom, csak jelzem, hogy nagyon szívesen elmentem volna, de olyan ügyem volt, amit nem tudtam elhalasztani.
    Szívesen megnézném azt a filmet! youtube?
    Jani! Neked egy pont! De sosem vagy egyedül!

  11. jani szerint:

    T. Miska 72 !
    Beindult nálam az “ötletroham” !
    A Csepp TV. ott volt és láttam, hogy az egész filmet felvette ! Talán lehetne javasolni, hogy adják is le !!
    Ha esetleg nem volna megfelelő minőségü, gondolom meg lehet szerezni ill. meg tudnátok oldani, hogy le lehessen vetíteni a jó minmőségü a filmet. Meg se kell hívni a testület tagokat, mert hátha nem jönnének el vetítésre. Csak remélni merem, hogy a Csepp TV. müsorát azért képviselőink csak megnézik!!!???
    Érdekes választ kaphatnánk, hogy a Csepp TV. valóban akarja e a csepelieket tájékoztatni egy jó példáról, ill. arról hogy lehet másképpen csinálni.
    Másoktól tanulni nem szégyen, és ami itt is megvalósítható a helyi sajátosságok figyelembe vételével , hát tegyük meg , közösen együtt !!
    A lényeg az együtt szón van !!! Ezt elmondtam ott a fórumon is.
    Egyébként ha a szóba került mórahalmi látogatást valóban megszervezitek , természetesen vállalva annak költségeit, én szeretnék azon részt venni !! Elérhetőségeimet tudjátok, feltétlenül értesítsetek !
    T. Szilveszter !
    Talán tudod, hiszen leírtam én igyekszem mások véleményét tiszteletben tartva az emberi kapcsolatopk normái szerint, véleményt mondani ill. írni. Azt is tapasztalhattad biztos, hogy akkor ha valamelyik témához hozzászólók vitája nagyon eldurvul- elsősorban hangnemében- akkor egy időre kiszállok. Nem azért mert, nem tudnák hozzászólni, de én ha vitának írom is, csak beszélgetni szeretnék !!
    Szándékosan nem mentem bele a sajnálatos esemény kapcsán elhunytak körüli méltatlan vitába sem. Akkor is írtam neked, hogy miért ! Annak hogy megfogadtad egy kicsit a javaslatomat, külön örültem.
    Változatlanul remélem , hogy többekkel egyszer tényleg le tudok majd ülni egy jó kis “dumcsira” .
    Lehet, hogy én rosszul látom de ha valamit bírálok és véleményt, mondok róla általában igyekszem javaslatot is tenni mert az így “fer ” !
    Tudom azt is, hogy néha a nem megfelelő háttér infó hiányában, lehet rossz az ötlet vagy javaslat, de ha kiigazítanak és megadják a kellő infót azt mindig szívesen fogadom, azt igyekszem hasznosítani és figyelembe venni !!
    Annak örülök mikor azt tapasztalom és hallom, olvasom, hogy nem vagyok egyedül !
    A pont hizelgő számomra de ez század-rangú kérdés számomra. Azért köszi !
    Ez erősít abban, hogy jól látok bizonyos dolgokat. Remélem egyre többen leszünk akik megírhatják azt , hogy “nem vagy egyedül.”
    Bocs , hogy nem külön külön írtam nektek, de az írásotok összefügg egymással .

    Üdv.: Jani

  12. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Őszintén sajnálom, hogy nem tudtál eljönni, de nekem nagyon jól esik, hogy Jani aki baloldali az is tudta értékelni a hallotakat, és látottakat. Jani is észrevette hogy valami nincs rendben és értékelte a munkánkat.
    Szilveszter én nem vagyok rossz ember, csak az Önkormányzatunk megútáltatta magát. Én PPÁRTFÜGGETLEN vagyok SOHA NEM voltam párttag és nincs is szándékomban egyik párthoz se tartozni.
    Én mindíg úgy szavazok ahogy a dolgokat látom.
    De ha 2010-ben lesznek a véálasztások, nem tudom kire kellene szavaznom. Az MSZP-re biztos nem szavazok.
    Tudod az a baj, hogy szívem szerint az egész bandát el kellene kergetni.

  13. Szilveszter szerint:

    Édes Istenem!
    Ebből egymás vállán sírás lesz, hogy mi végülis szeretjük egymást, csakhát izé….
    Nekem tetszik!
    Papi! Gordon! Gyertek! 😀

  14. Szila szerint:

    Kedves Jani és kedves Miska72!
    Én a magam részéről sem baloldal, sem jobboldal hívő nem voltam, nem vagyok és nem leszek. Bocsásson meg a világ, ha egyszerű, hazaszerető és a környezetét védő, tisztességes adófizető polgári lakos vagyok, aki csak úgy simán jövőt szeretne biztosítani a következő nemzedéknek és egy élhető világot a gyermekeknek.
    Jani, ha Te voltál az a bőrkabátos Úr, aki felszólalt a fórumon és hivatkozott a fentiekre, amit itt is leírtál, akkor le a kalappal, mert a hozzászólásod nagyon korrekt volt. Tisztelem és becsülöm az emberségedet és a hozzáállásodat bármely oldalon állsz is. Tényleg össze kell fognunk és felvirágoztatnunk Csepelt.
    Úgy gondolom, hogy a felelősek távolmaradása már másodízben mindent megmagyaráz és ezzel üzentek nekünk, csepeli lakosoknak. Egyébként nekem is lett volna más programom is, de valamiért úgy éreztem, hogy ezt most mindenképpen előtérbe kell helyeznem.
    Nagyon remélem, hogy találkozunk mihamarabb és pártsemlegesen csakis a lakosság érdekeit előtérbe helyezve fogunk össze és virágoztatjuk fel a környezetünket.
    Mihamarabb találkozzunk! Tisztítsuk meg Csepelünket! Imádom Csepelt!

  15. jani szerint:

    T. Szilveszter !

    Majdnem egy szép dal első sorát idézted ” Gyere sirj a vállamon… “! Ha azt írtad volna – szintén egy dal soraival-
    “Mi fáj gyere mesélj, mondj el mindent , tölem ne félj…”
    csak hely hinyzott volna, hogy hol meséljek és én mentem volna !! Azt is elárulom nem sírni, hanem elmondani ami “fáj ” !
    Csak hát, izé..-hez annyit nem feltétlen kell szeretnünk egymást, mint ahogy utálni sem kellene !!
    Nekem is tetszene ha megbeszélhetnénk sokakkal közös dolgainakat.
    Ha jól értelmeztem Szila szavait ő is “vevő” lenne ilyen közös gondolkodásra ! ? Remélem minél többen leszünk akik igy gondolják.

  16. jani szerint:

    Kedves Szila !
    Nem én voltam a “bőrkabátos Úr “!
    Amit elmondott az nekem is tetszett , és egyetértettem vele!
    Én közvetlen a bejáratnál ültem és ott mondtam el gondolataimat többek között” A 7ooo / akkor amikor átadták 6ooo volt/aláirással a Kis-Dunapart védelméről szoló peticiót
    azt mondta a polgármester ” csak egy része a csepeli lakosoknak ” !!??Ez akár igaz is lehetne de bizony ez nem volt kevés már akkor sem. Ilyet nem lett volna szabad mondania !
    Utaltam arra is hogy a jó példából sokat lehet tanulni az nem szégyen !
    Bátorkodtam megfogalmazni, hogy milyen ellenséges hangnem uralkodik gyakran a testületi üléseken.
    Összefogás minimális látszata nélkül folynak az ülések.
    Azt javasoltam a végén , hogy “fogjunk már végre össze hovatartozástól, pártállástól függetlenül a Kis és Nagy Duna ölelte Szigetországunk és a csepeli érdekek védelmére.”
    Jómagam az igazi baloldali értékeket vallom, ellentétben azokkal akik szeretnének baloldaliak lenni vagy annak látszani, de tetteik egészen másról szólnak.
    Szándokosan nem írtam melyik párthoz tartozom mert nem ez most a lényeg. Nem mintha szégyelném, hisz sokan tudják már rólam ezt a fórumon, hogy kikhez tartozom !
    Egyébként sok Miskáék által szervezett rendezvényén részt vettem és mondtam el véleményemet, és a jövőben is ezt fogom tenni.
    Párt “hova- tartozástól” függetlenül, ha úgy szimpatikusabb mint kis megszakítással 5o éve itt élő csepeli lakos teszem ezt !
    Üdv,. Jani

  17. miska72 szerint:

    Örülök hogy beindult a párbeszéd. 🙂
    Látjátok, mindegy hogy ki melyik párthoz tartozik, ha közösek a gondolataink.
    A lényeg AZ ÉLHETŐ KÖRNYETET vagyis a KERÜLETÜNK SORSA.
    Komolyan mondom Szilveszter, sajnálom, hogy nem voltál ott.
    Látod Jani is elmondta a fórumon, hogy melyik párthoz tartozik, és azt mondta, hogy a jót NEM SZÉGYEN TANULNI.
    Jani, remélem, hogy még találkozunk a gyűléseken.
    Szilveszter egy gyűlésre gyere el és nézd meg, hogy mit képviselünk. Akor majd lehet hogy tudsz majd más véleményt alkotni.

  18. Szila szerint:

    Kedves Jani!
    Emlékszem. Nem érdekel engem, hogy milyen párt tagja valaki, csak az, hogy “ember”, vagy nem az. A lényeg az lenne, hogy ne csak beszéljünk, hanem minden téren cselekedjünk, ami az élhető körülményeket teszi lehetővé. Ezt csak összefogással lehet csinálni és úgy, hogy a bomlasztó és hátráltató elemeket és körülményeket ki kell zárni magunk közül. Mindegy melyik oldalon állsz, most és itt egy a célunk. Mellesleg a cinikusok is kíméljenek bennünket, akik csak gúnyolódva tudnak megnyilvánulni az irányunkba.
    Remélem mihamarabb találkozunk és beindul a közös programunk.

  19. jani szerint:

    Kedves Szila !

    Részemről rendben a dolog !

  20. matyi szerint:

    Demagógia a végtelenségig! A kukákából kivett újság, mire a szomszédom felhívta figyelmem olvassam el, mivel ezen a gyűlésen lent volt és jót nevetett ezzen a cikken. Mindenki tudja, hogy a fővároshoz tarozik, csatorna, útburkolat építése (de csepeli önkormányzatnak tenni kéne valamit!!!!) Mivel demokrácia van egy lakossági gyűlésen mindenki elmonhatya a véleményét: Hallottam a hölgy mit mondot, mivel az első hozzászólása volt. Ismerjük mivel Csepelen él már 60 éve és valamit már letett csepelért. Szomorú aki ezt az írást eljutatta a csepel mellékletnek, csak a hölgy beszólása ragadta meg a figyelmét. Nem az, hogy hogyan kéne szépen és lassan működnie egy városnak. Biztos, hogy nem Murahalom fejlödéséről fejlesztéséről figyelte az előadást és nem Nógrádi Zoltán polgármester, országgyülési képviselő előadását javaslatait figyelte. Én mint politika mentes és minden egyesülettől elhatárolodva csak dicsérni tudom a Civil Szervezet munkáját. Nagyon sajnálom, hogy csepelen amit szűlővárosomnak tekintek, ilyen gyűléseken megjelennek olyan emberek akiket nem csak csepel fejlődése érdekel, hanem három mondat ami megragad a fejében. Ezeknek lelke rajta. Ahogy az újság írta. Köszönöm szépen. HAJRÁ CSEPEL!!!!!!!!!!!!!!

  21. admin szerint:

    Köszönjük matyi. Egy bejegyzéshez elég ha egyszer beírod ugyanazt a hozzászólásodat. A fórumozók el fogják tudni olvasni. Ha egyéb észrevételed is van, akkor azt természetesen érdeklődve várjuk.

Itt lehet hozzászólni !