A budapesti diákolimpia döntőjében a csepeli röplabdások

Csepel.hu

A budapesti diákolimpia döntőjében a csepeli röplabdások

Kedden lejátszották a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett IV. korcsoportos röplabda diákolimpia csepeli döntőjét! A XXI. kerületi Kék Általános Iskola csapata veretlenül nyerte meg a tornát, és ezzel bejutott a budapesti döntőbe.

Csepel egyik tradicionális sportága a röplabda, gondoljunk csak Buzek László világklasszisunkra, így hát, már csak a múlt miatt is illik mindig helytállnia egy XXI. kerületi csapatnak. Nos, a csepeli Kék Általános Iskola csapata felnőtt a feladathoz, és veretlenül megnyerte a IV. korcsoportos röplabda diákolimpia kerületi döntőjét, így ott van a budapesti fináléban.

„Mindenekelőtt gratulálok a továbbjutáshoz minden játékosomnak, ez egy nagyon szép siker. A felkészítés során az volt a cél, hogy a gyerekek megtanulják motiválni magukat, és kitartsanak a céljuk mellett – mondta Börcsök Csaba edző. – Nagyon erős volt a mezőny, ezért is nagy szó, hogy továbbjutók vagyunk. Ezzel a tornagyőzelemmel csapatunk bekerült a budapesti döntőbe. Természetesen nagyon boldog és optimista vagyok, várom a hasonló remek folytatást. Ez a csapat arra hivatott, hogy az országos döntőbe jusson, ehhez megfelelő a játékereje és a fiúk hozzáállása.”

A Fehér Gábor testnevelő által felnevelt és tanított csapat, valamint Börcsök Csaba Európa-klasszis, 216-szoros válogatott röplabdázó által irányított és versenyeztetett csepeli csapat messzire juthat a diákolimpián. A fiataloknak köszönhetően visszatért a röplabda utánpótlás Csepelre, és a Kék Iskola megfelelő bázisa lesz ennek a sportágnak.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !