Az aszpirin csodaszer

Inforadio.hu

Akár harmadával is csökkentheti a gyomorrák kialakulásának esélyét az aszpirin, ráadásul ehhez nem kell csak egy évben egyszer szedni a gyógyszert.

Egy vizsgálat szerint azoknak az embereknek, akik a megelőző 12 hónapban legalább egyszer szedték a gyógyszert, 36 százalékkal kisebb esélyük volt arra, hogy kialakuljon daganatos elváltozás a gyomrukban.

Azok, akik ibuprofent szedtek, 32 százalékkal kisebb esélyt mutattak a betegségre – derült ki a Nagy-Britanniában, nyolcezer ember bevonásával készített vizsgálatból.

Az aszpirinnek korábban már számos jótékony hatását mutatták ki, a többi mellett azt, hogy egyéb rákok kialakulásának kockázatát is csökkentheti, a többi mellett a mellrákét is.

Egy korábbi tanulmány szintén összehasonlította az aszpirin és az ibuprofen előnyeit, és megállapította: az ibuprofen napi szedésével 21, míg az aszpirin napi bevitelével 13 százalékkal csökkenthető az emlőrák kialakulása.

Kiderült az is, hogy az aszpirin jótékonyan hat a szív- és érrendszeri betegségek ellen, szedése emellett csökkenti az asztma veszélyét.

Forrás: Inforadio.hu

Itt lehet hozzászólni !