Egy lépéssel előrébb: Sportalapítvány önkormányzati tőkéből

Csepel.hu

rendkivuli02_04 014

Rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció kerületi frakcióvezetője. A Tárnokon élő politikus útdíjról szóló előterjesztését a képviselők a február 4-ei ülésen azonban levették a napirendről, mivel a kérdésben Tarlós István főpolgármester és a fővárosi polgármesterek többsége már hetekkel ezelőtt állást foglalt.

A testületi ülés fő témája így a létrehozandó csepeli sportalapítvány volt, mely első körben egy szakosztállyal, a labdarúgással indulna. Borka-Szász Tamás és Horváth Gyula kifogásolták a javaslatot, mely szerint 5 millió forinttal induljon el az alapítvány. „A sportegyesületben van ráció, az alapítványban nincsen” – fogalmazott Borka-Szász.

Borbély Lénárd a napirend vitájánál elmondta, valószínűleg már a februári ülésen dönthetnek a városatyák a Csepel SC-vel kötendő pályahasználati megállapodásról, így minél hamarabb elkezdődhetnek az utánpótlás-edzések a Csepel pályán.  A polgármester hangsúlyozta: kiemelt szerephez szeretné juttatni a sportot, és az utánpótlás-nevelést ebben a ciklusban. „A labdarúgás nagy tömegeket tud megmozgatni, az egyik legnépszerűbb sportág”. A sportalapítvánnyal az a célom, hogy azon családok gyermekei is sportolhassanak, ahol a szülőknek nem áll módjukban havi több ezer forint tagdíjat fizetni.

Zárszavában a polgármester arra kérte a képviselőket, támogassák az előterjesztést, hiszen ezáltal az önkormányzat új értelmet ad azoknak a gyermekeknek, akik számára felemelő érzés a sportmez viselése.

A képviselő-testület 14 tagja támogatta a kevésbé tehetős szülői háttérrel rendelkező gyermekek sportolását lehetővé tevő indítványt. Szenteczky János MSZP-s és Horváth Gyula DK-s képviselők nemmel szavaztak, Borka-Szász Tamás DK-s, Dobák István és Takács Mónika MSZP-s képviselők tartózkodtak, Takács Krisztián MSZP-s képviselő pedig kikapcsolta a szavazógépét.

Csepel.hu

 

4 hozzászólás “Egy lépéssel előrébb: Sportalapítvány önkormányzati tőkéből” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Ej-ej! Döglött nyúlra nem illik lőni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. helyi szerint:

    Tán a meglévő sport(labdarúgó) egyesületeket kellene előbb támogatni (van belőle 3 is Csepelen) ,s majd ha az megvan lehet újat fabrikálni!De minek??? 🙂

  3. nagyapó szerint:

    A “meglévő sport(labdarúgó)” egyesületekben mekkora tagdíjat kell fizetni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. helyi szerint:

    Annnyit, hogy fennmaradhassanak ebben a fertőben nagyapó! Ott régóta legalább szakemberek dolgoznak, amit az önkormányzatnak is meg kellene majd fizetnie a saját alapítványában, erre nem gondolnak?

Itt lehet hozzászólni !