ANNO 1968 – Új kiállítás a Csepel Galériában

Csepel.hu

ANNO 1968 – Új kiállítás a Csepel Galériában

Huszonkilenc művész alkotásaiból nyílt kiállítás január 29-én a Csepel Galériában: festmények, kisplasztikák, grafikák, szobrok várják a látogatókat. Wehner Tibor művészettörténész bevezetőjében elmondta, 1968 fontos és eseménydús év volt: ekkor zajlottak a párizsi diáklázadások, a vietnami háború elleni tüntetéseket, a prágai tavasz eseményei, Nixon lett az Egyesült Államok elnöke.

Magyarországon elkezdődtek – Új gazdasági mechanizmus néven – a gazdaságpolitikai reformok, megjelent Örkény István: Egyperces novellák című könyve, elkészült az Egri csillagok című film. S az Iparművészeti Főiskolán végzett egy osztály. Az egykori csoporttársak most személyesen is találkozhattak a galériában, hiszen az ő alkotásaik a mostani tárlat „szereplői”. Ketten – Kovács Tamás és Nádler Tibor – már csak műveikkel lehetnek jelen a kiállításon.

A kiállítás február 21-éig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezés alapján.  (1215 Bp., Csete Balázs u. 15. Tel.: 278-0711)

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !