Visszatáncolt a Tesco

MNO

Visszatáncolt a Tesco

Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény miatt a multinacionális üzletlánc által a dolgozóknak kiküldött tájékoztató levél szerint.

A társaság dolgozói arról számoltak be a Napi Gazdaságnak, hogy a bolthálózat év eleji bejelentései és a sajtóhírek nyomán komoly bizonytalanság alakult ki, és sokan kezdtek új munkahely után nézni. Márpedig a megfelelő kereskedelmi munkaerőre igen nagy az igény a piacon. A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: az eredetileg bejelentettel szemben körülbelül 150-170 fős elbocsátásra kerül sor (de nem a vasárnapi pihenőnap miatt). A Tesco a bezárt boltokban foglalkoztatottak több mint kétharmadát dolgoztatná tovább más üzleteiben. Vannak, akik inkább a végkielégítést választják, annyira bíznak abban, hogy az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt gyorsan el tudnak helyezkedni – mondta.

A szakszervezeti vezető szerint egyébként a Tesco olyan kedvező feltételekkel állt elő az érdekvédőkkel történt tárgyalások során, hogy azokkal kapcsolatban nem merült fel semmilyen kifogás, így várhatóan még a héten aláírhatják a tárgyalásokat lezáró közös nyilatkozatot.

Eddig a kormányra hárították a felelősséget

Ismert, korábban a Tesco a kormány kereskedelempolitikai intézkedéseire, vagyis a vasárnapi zárva tartás elrendelésére, az élelmiszerlánc-felügyeleti díj megemelésére és a kétévnyi veszteséges működés utáni piaci korlátozásra hivatkozott, miután bejelentette 13 magyarországi üzletének bezárását, ami több mint 500 dolgozót érint.

Azonban köztudott, hogy a multinacionális vállalatnak komoly financiális gondokkal kell megküzdenie. Angliai piacvesztése mellett eredménybecslési botrányba is keveredett, története egyik legsúlyosabb válságát éli, és nem csak Magyarországon kényszerült üzletek bezárására.

Forrás: MNO

7 hozzászólás “Visszatáncolt a Tesco” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Tescoék úgy látszik, kezdik félteni a bőrüket. (Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra)
    Megalomániás terjeszkedésük visszaütött. Ezt tetézték azzal a kreténséggel, hogy a kormány miatt zárnak be.Üzleteikben alig van dolgozó. Ha jönne egy kiadós járvány:sorra
    zárhatnák be legjobb boltjaikat is…Szórják csak csacska buksijukra a hamut…

  2. ebihal szerint:

    MNO tálalás hülye gyerekeknek!

  3. szusi szerint:

    Elbocsájtás? Egy ismerősömet most vették fel. Miről is beszélünk?

  4. nagyapó szerint:

    Eetásak! Az Orbán kormány vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvénye miatt 2000 embert küld el és több mint 40 üzletet bezár a Tesco Nagy-Britanniában.
    “Van itt erő! Kitoltunk a multival!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    A Tesco rossz üzletpolitikájának, gazdálkodásának a hatását nem a mi kormányunk intézkedésére – vasárnapi nyitva, ill. zárvatartás- kellene fognia.
    Dolgoztam a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél 10 évig, ahol minden évben próbálták többféle javaslattal, eszközzel a felsőbb vezetők elérni, a mindenkori kormánynál a vasárnapi bezárást, hogy a nőknek, anyáknak ne kelljen vasárnap dolgoznia, legyenek a családjukkal. Az elnök dr.Sáling József 2014. novemberéig ellenezte a nyitva tartást, utána köpönyeget fordított, decemberben már ellenezte a bezárást, ő igy képviseli a kereskedelemben dolgozó nőket és azok érdekeit !
    Nagy-Britanniában is bezárásra kerül vagy 40 boltjuk olvastam a neten. Össze-vissza beszélnek, hol van az igazság ?

  6. Grün Rikárdó szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)!
    “a nőknek, anyáknak ne kelljen vasárnap dolgoznia, legyenek a családjukkal.”
    .
    Előállhat az a helyzet is, hogy a férj misézik, a fiú villamosvezető, a két lány közül az egyik ügyeletes nővér, a másik virágbolti eladó!
    Anyukának is meg van a vasárnapi elfoglaltsága a főzéssel, mosással, vasalással, mert hétköznap bolti eladó! 😛 😀

  7. ebihal szerint:

    vén barom!
    Nem mindegy, hogy azért zárok be egy /vagy akár 40/ üzletet, mert semmiképp sem
    lehet gazdaságosan üzemeltetni, vagy pedig azért, mert azt az egy napot is elveszik,
    amivel MÉG rentábilis a fenntartása!

Itt lehet hozzászólni !