Vádat emeltek Hiszékeny Dezső ellen

Origo

Vádat emeltek Hiszékeny Dezső ellen

Itt pedig Wieszt Jánost láthatjuk a balliberális pártsarzsi behajtásakor

Vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő és társa ellen.

A vád szerint 2013. januárjában egy vállalkozó megtudta, hogy a főváros XIII. kerületében van egy üzlethelyiség, amelyet az önkormányzat addig nem hirdetett meg bérlésre, azonban őt érdekelte a bérleti jog. Hiszékeny Dezső, az akkori XIII. kerületi alpolgármester – akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése – közvetítő útján jogtalanul 5 millió forintot kért a saját részére azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a vállalkozónak juttassa. A jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor, de a törvény szerint a bűncselekmény ettől függetlenül befejezett.

A vádiratban szereplő korrupciós bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írta közleményében az ügyészség.

Nem tett vallomást

Polt Péter legfőbb ügyész tavaly júliusban indítványozta Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését. A politikust ezután kihallgatták, de ő nem tett vallomást, és a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Vádat emeltek Hiszékeny Dezső ellen” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    beazonosított elkövetők.
    A vádemeléshez, miért kellett 2 év.

  2. nagyapó szerint:

    Azért, hogy a Jóbarát ne tudjon róla, mert nem illeszkedne az amcsi képbe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Grün Rikárdó szerint:

    “Hárommillió forintra perli Vida Ildikó Horváth Andrást jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt. Szerdán nyújtották be az eljárást a volt adóellenőr ellen”
    .
    Esett a csajé árfolyama?!
    Goodfriendtől még ötöt kért!
    Legközelebb már Ő fizet egy erkölcsi tisztaságára tett célzásért?! 😛 😀

  4. nagyapó szerint:

    Ájvé! Hosszú a sora a zMSZP vádlottaknak: Hagyó Miklós, Hunvald György, Zuschlag János, Juhászné Lévai Katalin, Veres János, moszkvai kirendeltség, Posta székház, Sukoró, a honvédség vagyonának szétlopása, Wieszt János, Simon Gábor, majd Hiszékeny Dezső!
    Folyt. köv.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !