200 ezer forint a nyomravezetői díj – Az önkormányzat felveszi a harcot a graffitizők ellen

Csepel.hu

200 ezer forint a nyomravezetői díj

Alig készült el a felújítás, máris összefirkálták a Kossuth Lajos utca 43-45. számú ház külső homlokzatának egy részét. Sajnos, nem egyedi jelenségről van szó: sok épületet csúfítanak graffitik kerületszerte.

200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlunk fel annak, aki érdemi információt tud nyújtani arról, ki követte el a bűncselekményt. (Ezt követően a rongáló fényképét a Csepeli Hírmondóban és oldalunkon is közzétesszük.)

Aki az említett esettel kapcsolatban információval rendelkezik, vagy észreveszi, hogy éppen újabb „alkotás” készül, bejelentést tehet a közterület-felügyelet éjjel-nappal hívható számán – 278-0150 -, illetve értesítheti a rendőrséget is.

Sághi Jenő, a közterület-felügyeleti csoport vezetője kérdésünkre elmondta: 27 bejelentést tettek a rendőrségnek az utóbbi időben. A közterület-felügyelők Csepel teljes területét ellenőrzik, s ha falfirkát vesznek észre, vagy hívásra érkeznek egy-egy a helyszínre, lefotózzák és dokumentálják az esetet. „Megkérdezzük az adott ház közös képviselőjét, kívánnak-e rendőrégi feljelentést tenni, s ha igen, megírjuk a bejelentést: eddig minden esetben ez történt. Ezután a rendőrség szakemberei is kimennek a helyszínre, s ők döntik el, mi legyen a következő lépés” – tette hozzá Sághi Jenő.

A falfirkákat kétféle módon lehet eltávolítani: vegyszeres mosással, illetve az adott falfelület újrafestésével. Egyik sem olcsó megoldás. Ezért is fontos, hogy elejét lehessen venni ezeknek a rongálásoknak.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “200 ezer forint a nyomravezetői díj – Az önkormányzat felveszi a harcot a graffitizők ellen” bejegyzésre

  1. nekünk ment el az eszünk szerint:

    Ami a képen van az nem graffiti, hanem tag! a graffiti művészet, ez firkálás! Idegesít amikor összekerverik, hasonlóan a híradóban: “Felszámolták a vadkenderültetvényt” Barmok, vadkendert senki sem ültet, amiről szó van az indiai kender! Tehát mégegyszer: ez nem graffiti, hanem firkálás (tag)!!!

  2. ebihal szerint:

    Ebből a pénzből vehettetek volna 4 kamerát!

  3. nagyapó szerint:

    NB 1802 (1812)antigraffiti lakk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. nekünk ment el az eszünk szerint:

    AZ ÉLET POKOL

  5. bonifác szerint:

    Nem érdemes belemenni, hogy a vadliberális kreténeknek minden firka művészet:aki
    engedély nélkül más tulajdonát rongálja, megérdemli a büntetést. Pl. tettenérés estén
    a nála található dobozok tartalmát az illetőre szórni. (az általa okozott kár mindig több, mint a ruhája, és az illető kedvét is elveszi idétlen hobbijától.) A “művész urak” műveit
    pedig liberálék fogadják szeretettel…

  6. nagyapó szerint:

    Nem tudom miért kell ezen a témán ennyit rugózni. Le kell fújni egy olyan lakkal, ami egy eső esetén lepergeti a “művészi tagot”. Azután a “művészek” feleslegesnek tartják képeik felfestését.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. Shrek szerint:

    Miről beszél Sághi Úr???!!!! Pont ennek a háznak a sarkán van egy térfigyelő kamera. Vagy pont senki nem figyeli? Ezért kellett három éve annyira, hogy maguknál legyen, ne a rendőröknél?

Itt lehet hozzászólni !