Gyűlöletkeltés felsőfokon: nagy vihart kavart a hajléktalan ügye

Válasz

hajlektalan-szallo

Az állítólag szociálisan érzékeny baloldaliak megint kiborultak attól, hogy egy hajléktalannak segítettek, ezért szidták a papokat és a rendőröket is

A templomba „menekülő” hajléktan esete iskolapélda arra, hogyan lehet gyűlöletkeltésre alkalmas hírt kanyarítani egy olyan ügyből, aminek még hírértéke sincs igazán.

Az alaphír, amely a police.hu-n jelent meg tegnap reggel, így hangzott: „Hajléktalan szállóra vitték a férfit. A hajléktalan férfi nem akarta elhagyni a bonyhádi templomot. A bonyhádi Katolikus Templomból tettek bejelentést a rendőrségre 2014. december 28-án 18 órakor, mert egy helyi hajléktalan férfi a templom előterébe bement, így az épületet nem tudták bezárni. A rendőrök a helyszínre mentek és a férfit intézkedés alá vonták, aki elmondta, hogy nagyon fázik és a cipőjének talpa is levált. Az egyenruhások felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik a férfit, aki a rendőrökkel együttműködött és a templomot elhagyta. A járőrök a hajléktalan férfit a szekszárdi hajléktalan szállóra vitték, ahol az intézmény munkatársai befogadták.”

Ezt vette át a Tolnai Népújság „Templomba menekült a hideg elől, rendőrök vitték el” címmel, a híradás tartalma megegyezett az előzőével.  Ebből lett aztán olyan cím a 444.hu-n, hogy „A hideg elől a templomba ment a hajléktalan, ráhívták a rendőröket”, illetve a hvg.hu-n „Rendőrt hívtak a templomban menedéket kereső, fázó hajléktalanra”. A Facebookon a hírt már sokan úgy osztották meg, hogy szép kis karácsonyi történet Bonyhádról, a kommentelők között pedig elszabadult a pokol: a keresztényeket gyalázó, a felebaráti szeretetről papoló, szemforgató, álszent, sőt gyűlölködő mondatok sorjáztak, és valószínűleg mindenki úgy osztotta, lájkolta a híradásokat, hogy valójában fogalma sem lehetett arról, hogy mi történt Bonyhádon.

A címferdítések közepette a híradás tényleges tartalma továbbra sem változott, hiszen mi történt? A hajléktalant a rendőrök meghallgatták, felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik, így a férfi a szekszárdi hajléktalanszállóra került, ahol az intézmény munkatársai befogadták. Happy end.

A templomból nem azért kellett elmennie, mert hajléktalan volt, és ezért kiküldték volna. Nem, a templomot estére bezárják, ahogy bezárják az iskolákat, az orvosi rendelőket, a zsinagógákat, a jogvédő irodákat is. Mégis mit kellett volna tenniük a templom dolgozóinak? Kialakítani neki egy sarkot? Ételt hozni, mosdót, vécét biztosítani? És nem „ráhívták” a rendőröket, hanem segítséget kértek, amit meg is kapott mindenki – legfőképpen a hajléktalan.

A templom nem hajléktalanszálló, mert más a feladata, mások a lehetőségei. Hogy az egyházak hogyan, hányféleképpen segítenek a rászorulókon, azt nem kell részletezni, hogy egy hajléktan miként kerül ilyen helyzetbe, és mi lenne hosszú távon a jó megoldás, az szintén más történet, de addig is a legjobb választás a hajléktalanszálló. És ezt valószínűleg a hajléktalan is tudta, hiszen senki nem lakhat templomban. Természetesen előfordulhatnak olyan esetlek, amikor meg kell nyitni a templomokat (háború, természeti katasztrófa): ez most nem az volt.

Mindez azonban jó ürügy volt arra, hogy üssünk egyet az egyházon, és sajtómunkási segédlettel mindenki, aki úgy érezte, utat engedhetett az indulatainak.

Forrás: Válasz.hu

8 hozzászólás “Gyűlöletkeltés felsőfokon: nagy vihart kavart a hajléktalan ügye” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Lassan ért csak át az öreg nénike, ezért a rendőrautó sofőrje ráijesztett, hogy gyorsabb léptekre ösztönözze.”
    .
    Hasba is rugdoshatta volna mint az magyar kormányközeli személyeknél szokás! 😛 😀
    .
    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/12/30/rahuzta-a-nagyira-a-kormanyt-a-rendor-egy-zebran/?fb_action_ids=1547684905488863&fb_action_types=og.comments

  2. felix szerint:

    A Csepel Infó címei jutnak az eszembe.

  3. grün szerint:

    “Viktor háborúzik címmel foglalja össze a The Economist a magyar bel- és külpolitika fejleményeit 2015. január 3-ai keltezésű cikkében, amelyből kiderül, hogy kormány vezető körei a háttérben másként látják a helyzetet, mint ami a nyilvánosságban látszik.Az élősködők legyűrik a gazdaállatot, akinek halála az ő haláluk is lesz! Ez a természet örök rendje! 😛 😀

  4. grün szerint:

    Bocs!
    Volt egy kis korai elmenésem! .P 😀
    .
    “Viktor háborúba megy” címmel jelenik meg egy írás Magyarországról a héten megjelenő nyomtatott brit The Economist hetilapban – írja a hvg.hu.”
    .
    Szóljál Vezírem! Bár a zobsitomban Háború Esetén Túsznak alkalmas bejegyzés szerepel, de Amerikában még az is szívesen lennék! 😛 😀
    http://propeller.hu/itthon/3040771-economist-orban-haborut-inditott

  5. nagyapó szerint:

    Ezek idióta Dr. grün t.t. évbúcsúztató hülyeségei!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Papucs szerint:

    Teljesen világos!
    Ilyen sunyi, hazug módszerekkel operál az ún. baloldal.
    Undorító, de csodálkozni nem érdemes.

  7. felix szerint:

    “Házi” papucs.

  8. Macskajaj szerint:

    A-tv, Index, 444, HVG, mind-mind elvtelen, ún. liberális firkászok. Azt sem szabad nekik elhinni, amit kérdeznek. Fröcsögni, csúsztatni, tényeket meghamisítani – effélékhez értenek.

Itt lehet hozzászólni !