Karácsonyi gospel koncertet adott a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara és Kórusa

Csepel.hu

Karácsonyi gospel koncertet adott a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara és Kórusa

Első alkalommal koncertezett a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara hatvan fős kórussal kiegészítve a Királyerdei Művelődési Házban december 21-én. A fellépők – melynek tagjai közösségi szolgálatot is teljesítenek az alapítványnál – „Igazi ünnep” címmel adtak nagysikerű karácsonyi gospel koncertet a résztvevőknek. A telt házas rendezvény vendégelőadójaként a Ringing Stars csengőegylet lépett színpadra, a koncert fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt.

Az ifjú előadók többek között Pintér Béla, Tóth Zoltán és külföldi zeneszerzők szerzeményeit énekelték hangszeres kísérettel. Műsorszámaikban zongorajátékkal együtt szólt a „Csendes éj” című dal kelta változatban, majd elhangzott Dzsida Jenő és Juhász Magda egy-egy megzenésített verse.

Különleges produkciót hozott a vendégeknek a Ringing Stars névre hallgató formáció, melynek tagjai tucatnyi csengőn játszottak lágy dallamokat.

A karácsonyi hangulatot teremtő koncert fináléja egy tradicionális francia ének feldolgozásával zárult, amelyet a közönség -hasonlóan a többi produkcióhoz – vastapssal jutalmazott.

A koncert után a csepeli önkormányzat nevében Ábel Attila alpolgármester Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözletét tolmácsolta. Beszédében a városvezetés kerületi lakosoknak nyújtott pozitív hozzáállását hangsúlyozta. Hozzátette: az önkormányzat által működtetett társaságok ma többszáz embernek biztosítanak munkát helyi szinten. A városatyák az előző évekhez hasonlóan idén is egyéb jótékony akciókkal (ételadományok, tüzelőosztás) segítik a rászorulókat – közölte a alpolgármester. Továbbá arról is szólt, hogy az önkormányzat tudott helyiséget biztosítani az alapítvány álal 17 éve végzett cipősdoboz akciónak, valamint a mostani koncertnek. Ábel Attila megköszönte a szervezetnek, hogy olyan missziót végeznek, amelynek szeretetközvetítése mindenkor példaértékű.

Ezt követően a szervezők ajándékkal köszönték meg a zenekar- és a kórusvezetők, valamint a technikai dolgozók munkáját.

Az ifjúsági zenekar és a kórus dallal zárta a koncertet.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Karácsonyi gospel koncertet adott a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara és Kórusa” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Sajnos nem voltam ott. Nagyon érdekelt volna a 19. sz.-ban írt Stille-Nacht karácsonyi dalt kelta változatban hallani. Csak Enya változatát ismertem, de az ír nyelven van.
    Ugyancsak kíváncsi volnék a Himnuszt hallani viking változatban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !