Javul a közbiztonság – folytatódik a polgármesteri program végrehajtása

Csepel.hu

Javul a közbiztonság

Borbély Lénárd megtartotta választási ígéretét, a képviselő-testület pedig elfogadta a polgármester javaslatát arról, hogy a csepeli önkormányzat és a BRFK közti megállapodást meghosszabbítsák. Az új együttműködést 2014. december 1-jétől 2016. április 30-ig kötik meg a felek. A közbiztonság növelésére az önkormányzat 178.500.000 Ft-ot fordít az együttműködés időtartama alatt.

Borbély Lénárd javaslatára már az előző ciklusban döntött arról az önkormányzat, hogy a kerület legkritikusabb részein – így az Ady lakótelepen, a Sétáló utcában és Csillagtelepen, a Radnóti Miklós Művelődési Ház környékén – növeljék a rendőri jelenlétet, vagyis napi 20 órában, területeként két fő járőrözzön. Az új megállapodástól azt várja Csepel, hogy a rendőrség még nagyobb létszámban legyen jelen a közterületeken a helyi közterület-felügyelőkkel karöltve.

Az önkormányzat és a csepeli rendőrség együttműködésének hatékonysága rövid idő alatt érzékelhetővé vált. Az új intézkedés óta számos pozitív állampolgári visszajelzés érkezett az önkormányzathoz. Nemrégiben az Ady-lakótelepen és környékén élők – ahol eddig mindennaposak voltak a nemkívánatos cselekmények – egy 150 aláírással ellátott köszönőlevelet juttattak el a polgármesterhez és a rendőrkapitánysághoz.

Csepel Önkormányzata a kerületi rendőrséget idén már négy új segédmotor kerékpárral és hat darab kerékpárral, valamint a lopott autók kiszűréséhez használt Pannon pajzs rendszámfelismerő rendszer megvételével támogatta. Ennek köszönhetően az autólopások száma drasztikusan visszaesett a kerületben.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Javul a közbiztonság – folytatódik a polgármesteri program végrehajtása” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    1,5 év ~180 milliós védelmi pénzzel.
    Gazdálkodási levezetés is lesz, vagy a navot annyira nem érdekli.

  2. yoda szerint:

    Éppen tegnap akartak a Szent Imre téri trafikbanban csavarhúzóval lebökni egy eladó kislányt. Tényleg javul 😀

Itt lehet hozzászólni !