Országát gázért: újabb hamisítatlan Gyurcsány-ötlet

Heti Válasz

Valójában nem csak élelmiszert, hanem állami tulajdonban lévő termőföldeket ígért a Perzsa-öböl menti államoknak Gyurcsány Ferenc múlt heti látogatásán Ománban és Katarban.

A miniszterelnök szerint az élelmiszerre rászoruló arabok Magyarországon földet bérelnének, melyeken gabonát termelnének, cserébe gázzal és olajjal fizetnének – a hírt a Népszabadság is közzétette, de ezt Gráf József agrárminiszter is megerősítette ma reggel az Magyar Televízió Napkelte című műsorában. A tárgyalás részleteit ugyanis holnap osztja meg a miniszterelnök Gráffal, akinek a konkrét program kidolgozása, valamint az arabokkal való egyezkedés lesz a feladata.

Az arabok az agrártárca által bevezetni kívánt új egységes mezőgazdasági támogatási rendszernek (SPS-nek) köszönhetően pedig tetemes uniós agrártámogatásokat is elorozhatnak a magyar gazdák orra elől.

Az agrártárca által bevezetni kívánt új agrártámogatási rendszer szerint ugyanis – amit az Alkotmánybírósághoz küldött előzetes normakontrollra Sólyom László államfő – az uniós pénzek már nem a föld tulajdonosát, hanem a föld bérlőjét fogják megilletni. A Heti Válasz által megkérdezett szakértők szerint a kormány csak a Nemzeti Földalap kezelésében lévő termőföldből tudna juttatni az araboknak. A magyar állam tulajdonában, a Nemzeti Földalap kezelésében jelenleg több százezer hektárnyi gabonatermelésre alkalmas földterület van.

Forrás: Heti Válasz

10 hozzászólás “Országát gázért: újabb hamisítatlan Gyurcsány-ötlet” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Húsz éves az SZDSZ (Fábry)

  2. miska72 szerint:

    Ez a Feri NEM NÓÓÓÓÓRMÁLIS! Feri menj a pi csába!
    Eladó az ország!
    Eladó az egész világ!

  3. miska72 szerint:

    GEOTERMIKUSENERGIA! Mond ez valamit? Minek nekünk az a sok gáz? FŰTÉSRE!
    Vagy rosszul tudom? 🙂

  4. Gordon szerint:

    Ötletelnek a szocik.. úgysem lesz belőle semmi.

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves miska
    A geotermikus energia Magyarország legnagyobb kincse, amit a korlátolt iparpolitika veszni hagy!
    Én már két éve csináltam pályázatot a családi házunkra, de sajnos a bekerülési költség olyan nagy, hogy csak két pályázat megnyerése esetén lenne esély a megvalósításra.
    Számatásaim szerint a megtérülés 100%-os banki kölcsönnel számolva, legkevesebb 10 év!
    Ennek két fő oka van:
    Az egyik, hogy a pályázatok nem tűrik el a házilagos kivitelezést, ami a költségszintet mintegy 35-50%-kal megemeli; a másik, hogy csak külföldi csúcstechnológia kapható, ami a magyar rabszolgabérekhez és az én szánalmas nyugdíjamhoz képest megfizethetetlen.
    Ha a kormányzatnak esze lenne, akkor nem ostoba gumigyárakat, meg túlterneléssel küzdő autógyárakat támogatna, hanem a jövőt jelentő környezetvédelmi, alternatív energetikai termékeket gyártó cégeket hozna ide! Meggyőződésem, hogy az a hőszivattyú, ami 2 milliót kóstál, hazai gyártásban fele pénzből kihozható lenne!
    De ehhez az kellene, hogy dicső vezetőink az orruknál tovább lássanak, és rájöjjenek olyan apróságra, hogy nem csak az exportra termelés jelent hoz valuta bevételt, hanem a hazai piac fellendítése folytán bekövetkező gáz és olaj import csökkenése is!
    Persze ehhez az kellene, hogy ne csak a saját pártkasszájukkal, és privát zsebükkel törődjenek.
    Üdv menyus

  6. Prendick szerint:

    A gatyám nem kéne az araboknak? Feri! Felajánlhatod, a tied már úgyis tele van.
    Nekem meg a bakancsom van tele veled. Egyszer, remélem, összejöttök.

  7. miska72 szerint:

    A kép alá ezt kellett volna írni.

    Akkor is tönkreteszem ezt a QRVA országot.

  8. Papi szerint:

    Prendick! Az én gatyám sz.ros és is felajánlom!
    T. Menyhért Péter!
    Egy olyan kormány amelyiknek nem az országjóléte hanem egy ország elpusztítása a célja ne várj tölük semmi jót!
    Gordon!
    Fábry rosszul tudja az szadesz nem húszéves hanem több! Ne feled az MSZMP-nek fel kellett állítani egy irányított ellenzéket. Sokan azt hitték, hogy ez egy tényleges ellenzék, de amikor rájöttek, hogy ez egy kész átverés ki is léptek azonnal. Nézd meg, hogy most hol vannak!

  9. Papi szerint:

    Egyébként Ferke gyereknél már beindult a Pinokió szindróma! Figyeljétek az orrát egyre nagyobb lessz mint Pinokiónak amikor füllentett a jótündérnek!

  10. Titok szerint:

    Ilyen üres az állam kassza?
    Barter ügyletekbe bonyolodunk.

Itt lehet hozzászólni !