Nyilvánosak a csepeli vagyonnyilatkozatok

Volt, akinek kicsi lett az adatlap

Csepel.info

Az utóbbi négy évben megszokott módon idén is nyilvánosságra hozta a csepeli önkormányzat a képviselők és a vezető tisztségviselők vagyonnyilatkozatait. A legkevésbé tehetős képviselőknek nincs se ingatlanuk, se gépjárművük, a leggazdagabbnak viszont kicsi lett az adatlap, ezért pótlapot kellett kérnie – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy a vagyonnyilatkozatokat a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság ülése után tették elérhetővé az önkormányzat honlapján. A csepeli honlap különlegessége, hogy több évre visszamenőleg  megtekinthetők a nyilatkozatok, így pontosan nyomon lehet követni egyes képviselők vagyonosodását vagy szegényedését. Mindkettőre akad példa.

A vagyonnyilatkozatok alapján a leggazdagabb képviselő minden bizonnyal Horváth Gyula, aki a Demokratikus Koalíció listájáról került a képviselő-testületbe. A balliberális pártok őszi polgármester-jelöltje  2010-ig MSZP-s alpolgármester és fővárosi képviselő is volt egyszerre, és az ő esetében bizonyult kicsinek a vagyonnyilatkozat adatlapja. A politikus a nyilatkozat alapján egy 166 négyzetméteres, felerészt saját tulajdonú családi házas lakásban él, de ezen felül van még érdekeltsége kettő, összesen 104 négyzetméteres lakásban, egy 90 négyzetméteres lakóházban és egy 54 négyzetméteres üdülőben is – a telkek nagysága pedig meghaladja az 1600 négyzetmétert. Horváth Gyula a nyilatkozat alapján egy 2010-ben vásárolt Toyota Avensis tulajdonosa, és ingatlanvagyonának nagyobb részét is 2010-ben vásárolta. A politikus a jövedelemnyilatkozatában ugyanakkor semmilyen jövedelmet sem adott meg, holott információink szerint nyugdíjas – így az általa beadott dokumentum gyaníthatóan nem felel meg a törvény előírásainak.

Borbély Lénárd polgármester vagyon szempontjából már bőven a középmezőnyben jár a 79 négyzetméteres lakóházával, amely egy 514 négyzetméteres telken áll, és amelynek felerészben ő, felerészben a felesége a tulajdonosa. A polgármesternek ezen túl egy 2003-ban, már akkor használtan vásárolt Suzuki Swift is a tulajdonát képezi. Juttatásait a törvény pontosan megszabja: e szerint polgármesterként 747.900 forintos jövedelemre és mellette 112.185 forintos költségtérítésre jogosult.

A vagyonnyilatkozatok alapján a legkevésbé tehetős két képviselő a Fidesz-KDNP frakcióban ül. Bercsik Károlynak és Kováts Dánielnek nincs ingatlanvagyonuk és nem rendelkeznek gépjárművel vagy más nagy értékű ingósággal sem.

A legtöbbet szegényedő képviselőt ugyanakkor az MSZP-frakció adja, méghozzá rögtön a frakció vezetője, Szenteczky János személyében. Ő a 2011-es évhez képest egy balatonőszödi üdülővel és egy Mitsubishi l200 pick up-pal lett szegényebb – legalábbis papíron. A politikus ellen ugyanis 2010-től kezdve több büntető eljárás indult korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt, aminek keretében az önkormányzat többször kért vagyonzárat is a frakcióvezető tulajdonaira. Információink szerint akkor a vagyonzár-kérelmeket azzal utasították el, hogy nem áll fenn a vagyon eltüntetésének veszélye. Ehhez képest úgy tűnik, hogy egy 144 négyzetméteres tárnoki kerten és egy önkormányzati lakás bérleti jogán kívül azóta semmije sem maradt.

A csepeli polgármester, alpolgármesterek és képviselők vagyonnyilatkozatait itt tekinthetik meg.

Csepel.info

66 hozzászólás “Nyilvánosak a csepeli vagyonnyilatkozatok” bejegyzésre

  1. nahát, még ilyet szerint:

    Még mondja valaki, hogy külön, külön csapatban játszanak. Már a játékszer is eltűnt.

    Töprengtem, hogyha nincsen pénzem, mit tegyek, hogyha érzem, végem
    Bele kell csapnom a közepébe, nem számít a májam az epém se
    Uccu, gyerünk, a csárda vár ma, de elõtte térjünk be a vásárba
    Pénzzé teszem minden vagyonom, utána pedig vígan dalolom:

    Eladom a kocsimat, meg a lovamat, még az éjjel kimulatom magamat
    Húzd rá cigány, hadd szóljon a nótája! Most viszik a roma csajt a sátorba

    Eladom a kocsimat, meg a vályogot, majd kiváltom én az összes zálogot
    Húzd rá cigány, hadd szóljon a nótája! Most viszik a roma csajt a sátorba

  2. civil szerint:

    Egy kretén barom vagy! Játszod a szaros eszed, mintha nem is ebben a világban élnél.

  3. Kaatka szerint:

    Lázár családi összefogással vett budai luxuslakást 10 éves fiának
    Nem szerepelt Lázár János vagyonnyilatkozatában az a budai, svábhegyi luxuslakás, aminek létezésére az RTL Klub híradójának stábja derített fényt. Az RTL szerint a 120 négyzetméteres lakás Lázár tízéves fiának a nevén van, idén áprilisban vették, értéke 60-70 millió forint lehet. A Mátyás király úti lakás egy szép parkban lévő négylakásos házban található

    A híradónak Lázár elmondta, hogy a lakást családi összefogással sikerült kigazdálkodni, a család “nagyon sokban segített”. Ebben hasonlít Szijjártó Péterre, aki szintén családi segítséggel tudott Dunakeszin 167 milliós luxusházat venni.
    Lázár azt is közölte, hogy a bevallásában 70 millió megtakarítás és 80 millió hitel is szerepel. Lázár elmondta, hogy januárban új vagyonnyilatkozatot ad le, és akkor minden világos lesz a vásárlásaival kapcsolatban.

    A riport említi, hogy Lázár nemcsak ezt a lakást, hanem egy húszmilliós mádi szőlőbirtokot sem tüntetett fel a nyilatkozatában, amit tavaly nyáron vett a gyerekei nevére.

  4. Sokat tudó szerint:

    Mi van Katka, neked enem jutott budai luxusvilla? Pedig te is a Gyula mellett szolgáltál … vagy a Feri alatt? 😀

  5. felix szerint:

    Sokat tudó!
    Azok “dobják” össze a fideszes gyermekek vagyonát akik úgy állnak a dologhoz mint te.
    Ha már nem nyitod ki a szemed. legalább védd a kezeddel, hogy ne tudja ez a banda azt is kilopni. 🙂

  6. Bugi szerint:

    Az RTL Klub a Pravda alatti szinten mozog.

  7. Bugi szerint:

    Viszont Horváth Gyula állítólag maga töltötte ki a vagyonnyilatkozatot. Kíváncsi lennék, hogy mi mindent nem vallott be, de legfőképpen arra lennék kíváncsi, hogy Orosz Ferenc hány milliárddal ment nyugdíjba…

  8. felix szerint:

    Viszont Horváth Gyula állítólag maga töltötte ki a vagyonnyilatkozatot.
    A többiektől eltérően, mert nekik diktálták?
    Na menj aludni.

  9. Balos szerint:

    Telesírtam a párnámat az éjjel, miután megtudtam, hogy Szenteczky már majdnem nincstelen. Legalábbis amíg az eljárások tartanak. Azért a Horváth Gyulának szerintem még a magas fizetésével se jönne ki annyi bevétel, amivel ezt a sok lakást összevásárolhatta volna.

    Ilyenkor derül ki, hogy miért lett vége az MSZP-s önkormányzati vezetésnek, miért lett emberhalál a vége.

  10. Balos szerint:

    Azért az érdekes, hogy Gyulánk 2010-ben (minimum) két darab kb. nyolcmilliós lakást és egy Toyota Avensist is vásárolt, ami 6-11 millió között van – legalábbis mai áron. Kötve hiszem, hogy Gyulánk alapárú kocsit vett volna, hiszen soha nem a puritánságáról volt híres a pártban. Ezeket viszont akkor, 2010-ben már nem kellett feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában!

    Ez alapján még érdekesebbé válik a bécsi Hilton Hotelben tőle ellopott pénz. Ha nem az övé volt akkor azért, ha az övé volt, akkor azért. Nem kéne már végre megkérdezni tőle, hogy mi történt, meg honnan van a pénz, kedves Csepel.infósok?!

  11. grün szerint:

    Balos!
    Nem értem a nyeszergésedet!
    állj oda nemes egyszerűséggel Gyulánk elé és tedd fel neki a kérdéseidet:
    Mibúl fussa?!
    Ha esetleg visszakérdez, hogy Neked miből telik arra a nagy üres telekre a két füled között, ne sértődj meg! 😛 😀

  12. gyalog szerint:

    Hát a kormányülések nyilvánosak-e? A pályázatok nyilvánosak-e? Paks aktái nyilvánosak-e?
    Hazudtok éjjel-nappal, mert hazuggá váltatok, ti jobb sorsra érdemesek.
    Kár ezért a népért, amelyet tönkre tesztek a hiúságotok és kevélységetek oltárán…

  13. elhallgattatni szerint:

    Beolvasott a Fidesz vezető politikusainak Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője. Nyílt levelében azt írta, nem azért álltak ki a Békemeneteken a kormánypárt mellett, hogy több képviselő meggazdagodjon.

    “Valamit tisztázzunk: nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok” – írta Bencsik Gábor a Mandineren megjelent levelében. A Magyar Krónika főszerkesztője hangsúlyozza, hogy nem az a baj, hogy a politikusoknak több pénze lett.

  14. Tarjányi László szerint:

    Ahol az erkölcs gyenge, ott a jog tehetetlen! Copyright Tarjányi László.

  15. borsodivilagos szerint:

    Még mindig nagyon mókás lenne az oldal a hozzászólók miatt, ha nem ebben az országban élnék. Így elkeserítő. Mindenesetre egy dolog rögzült bennem, ennek és sok más politikai honlapnak köszönhetően: Csak pártfüggetlen, civil jelöltre adok le a jövőben voksot, aki dolgozott már versenyszférában és megfelelő végzettséggel rendelkezik (mérnök és közgazdász előnyben) . Az sem ártana, ha a vagyonának növekedését bizonylatokkal tudna alátámasztani és mellékelné a nyilatkozathoz, nem pedig családi kölcsönökről mesélni(Bár a szülői banki bizonylatokat is mellékelhetné az illető).

    Talán egyszer lesz egy ilyen jelölt. Aki Csepelért (Országért) dolgozik és nem a pártért, vagy önmagáért. Egy idealista megfelelő tudással, akit nem húz le a közeg.

    További kellemes torzsalkodást.

  16. Balos szerint:

    “Az sem ártana, ha a vagyonának növekedését bizonylatokkal tudna alátámasztani és mellékelné a nyilatkozathoz, nem pedig családi kölcsönökről mesélni(Bár a szülői banki bizonylatokat is mellékelhetné az illető).”

    Na, erre kevesen lennének képesek a magánszférából, és szerintem “borsodivilagos” úr esetében is így lenne. Nem életszerű, hogy minden bevételt és kiadást könyveljen az ember, és külön meg kelljen magyarázni, ha a fizetésből vesz valamit valaki. Egyébként a vagyonnyilatkozatokat nézve itt a Horváth Gyulán kívül mindenkinek “normális” vagyona van. Horváthnak már emiatt és a bécsi Hilton Hotelben történtek miatt is magyarázattal kellene szolgálnia. Nem véletlen, hogy arról a builijáról is hallgat, mint a sír. Pedig ahogy hallottam, a régi MSZP-s elvtársak hasonlóan ki vannak bukva.

  17. felix szerint:

    Balos!
    Talán először a vádat kéne megfogalmazni és nem az ellenbizonyítékokat kérni.
    Még az ál balosoknál is ez e követendő sorrend.

  18. borsodivilagos szerint:

    T.Balos!
    Nem a napi élelmiszer vásárlásra gondoltam. Hanem a lakásvásárlásra felvett pénz, az autó vásárlásra felvett pénz bizonylatára. A banki befizetés fedezetéül szolgáló, fizetési jegyzékre…. Mitől nőhet meg a bankbetét? Ha a fizetés kevesebb? Tőzsde? Akkor a tőzsdei bizonylatra. Vállalkozás? Ott is vannak bizonylatok. Persze egy határértéket meg lehetne szabni, hogy kezelhető legyen a dolog.

    Először gondolkozni vagy kérdezni esetleg továbbgondolni, utána kritizálni. Ez is hiányzik a politikai kultúrából.
    pl.: Soha nem hallottam még: Ez egy jó ötlet (T. kormánypárt/ellenzék), kérem gondolják át a kiegészítésünket a témához, hátha jobbá tehetjük a dolgot.

    ” “borsodivilagos” úr ”

    Nyugi, nem vagyok rasszista, csak szeretem a borsodi világos sört.

  19. ebihal szerint:

    Balos, meg még néhányan!
    Azt a vagyont, amit itt Horváthnak felsoroltak kb. 60-70 millára lehet becsülni, persze
    csepeli viszonylatban. Mi a ló… ez ahhoz képest, amit Rogán, Lázár vagy a Szíjártó
    virít? Nézzétek meg Szilárdot, 20 év taposás, könyöklés után eljutott a 9 négyzetméter-
    től, a családiházig, pedig aztán ő halmozta az állásokat! És ez is hol van az előbbiekhez?

  20. felix szerint:

    Talán azzal kéne kezdeni, hogy igaz e a többi bevallás.

  21. Bugi szerint:

    Mi van, fideszesek letettek, hogy bizonyítékot követeltek? Ott a vagyonnyilatkozat, ennyit Horváth a fizetéséből aligha szedett össze.

  22. grün szerint:

    felix!
    Először talán azt kellene eldönteni, mi a “normális” vagyon! 😛 😀

  23. ebihal szerint:

    Bugi!
    Egy 79 m2-es lakóház, 500 m2 telekkel, állapottól függően Csepelen 22-25 milla.
    Ez egy nagyon jó teljesítmény, egy 33 éves embertől. Nem biztos, hogy érdemes
    továbbragozni!

  24. felix szerint:

    Bugi!
    Te nagyon egyszerű.
    Vannak vagyonok melyek legálisak és mégsem munkabérből származnak. A bizonyítás kikényszerítéséhez vád kell, annak megfogalmazására meg gyáva vagy.

  25. Balos szerint:

    Felix, grün és ebiihal! Horváth Gyula 414 m2 lakásterületben (!!!!!) és 1600 m2 kertben érdekelt. És ez csak az ő vagyonbevallása, nem látjuk mi van elrejtve a feleségnél és a fiánál. Orbánnak nincs ekkora lakása, és ő miniszterelnök már egy ideje…

  26. felix szerint:

    Balos.
    414 m2 lakása Horváthnak sincs.
    El kell viszont ismerni, hogy rohadtul körmönfont vagy.
    Olyan igazi fideszes.
    Bár eddig sem tartottalak semmire, de most ezt is sikerült alulmúlnod.

  27. ebihal szerint:

    Balos!
    Akármelyik oldalról is próbálkozol, ez a feltüntetett vagyonérték, alig több, mint amit
    Lázár vett a gyerekének.

  28. Balos szerint:

    Szijjártó 750 m2-es villácskáját apuciék adták össze. A mi Gyulánk 414 m2 lakásterületben (!!!!!) és 1600 m2 kertecskén érdekelt. Kétségtelen, hogy a mi Gyulánk nem olyan gazdag mint Szijjártó, de Szijjártó szülei az ország leggazdagabb vállalkozói közé tartoznak, Horváth szülei meg nem. Horváthnak csak mi csepeliek adhattuk össze a vagyonkáját.

    Kérdezzétek meg tőle, hogy mi történt a bécsi Hilton Hotelben!

  29. felix szerint:

    Mennyi ennek a fele és mennyit érhet a többinek ráeső része?
    Balos húz el jobbra ahova való vagy.

  30. Bugi szerint:

    Felix, mit idegeskedtek? Mindenki tudja, hogy a csepeli baloldal egy tolvaj banda, ahol még gyilkoltak is.

  31. felix szerint:

    Nem idegeskedek, sőt élvezem ahogy szerencsétlenkedtek már vagy öt éve. Miközben a fidesz meg szétlopja az ország erőforrásait, ti pár millió kergetésébe szakadtok bele.

  32. Jeniszej szerint:

    Idézet:
    “Kis hülye 1/2eszű1/2x! …………. Nem kell mindenre marhaságokat írogatni!!!”

    ))) 😛 (((

  33. grün szerint:

    felix!
    Több empátiát!
    Miért állsz le egy magadtól nyomorultabbal vitázni?!
    Velük szemben szigorúan a tényközlés a célravezető, mert érveik nincsenek! 😛 😀

  34. felix szerint:

    grün!
    Van amelyik már csak idézgetni tud, de hiába idézi többször is, képtelen a megértésére.

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Annak rengeteg Csepelinek, de még Jeniszejnek is igaza lehet. Tudnak valamit!

  36. ebihal szerint:

    Szemtől szembe, ha van vér a pucádban!

  37. Építs és ne rombolj szerint:

    A Századvég szerint a jelenlegi helyzet szinte teljesen ugyanaz, mint ami 2010 végén volt. Emlékeztettek arra, hogy az önkormányzati választás után akkor is csökkenni kezdett a kormányzó pártok támogatottsága: a Fidesz 2010 novemberében az aktív szavazók körében ugyanott állt, mint most.

    Orbán Viktornak magasabb a támogatottsága mint négy éve
    Forrás: MTI/Burger Barna
    A Századvég kutatása szerint Orbán Viktor kormányfői megítélése is kedvezőbb ma: míg 2010 decemberében a megkérdezettek 39 százaléka volt pozitív véleményen a miniszterelnökről, most a válaszadók 46 százaléka.

    Nem profitált az ellenzék
    A kutatóintézet azon kijelentését, miszerint nem a kormány, hanem az ellenzék van bajban, azzal magyarázza, hogy a parlamenti ellenzék – a Jobbik minimális erősödésén kívül – semmit nem tudott profitálni az önkormányzati választást követő eseményekből, támogatottságuk érdemben nem nőtt. A baloldal továbbra is szétaprózott, legyengült állapotban van – jegyezték meg.

    Gyurcsány Ferencnek továbbra is magas az elutasítottsága
    Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
    Mint írták, a folyamatosan vezető szerepre aspiráló Gyurcsány Ferenc DK-elnök elutasítottsága 74 százalék, és ezzel magasan ő a legelutasítottabb politikus Magyarországon.

  38. felix szerint:

    A 46% pozitív vélemény az 54% elutasítottságot jelent, csak másképpen van fogalmazva.
    Ennyit a századvégről.

  39. felix szerint:

    Azt a tanárt is elhajtanám aki csak az erőszakos kollégájával fenyegetőzve képes rendet tartani.

  40. felix szerint:

    Bocsi ezt nem ide szántam.

  41. Bugi szerint:

    Jó helyen vagy te felix abban a csapatban, ahol Deme Gábor meg Szenteczky vagy Horváth. 😉

  42. felix szerint:

    Bugi.
    Már megint nem tudod, hogy mit beszélsz.
    Találgatsz, de nem találsz.

  43. elhallgattatni szerint:

    Pedofilgyanú miatt nyomoznak egy veszprémi cserkészvezető ellen. Állítólag kiskorúakat vett rá pornónézésre és közös maszturbálásra.

    Pedofília miatt nyomoznak egy fideszes veszprémi cserkészvezető ellen – jelentette a HírTV. A 41 éves férfi a veszprémi érsekség ifjúsági irodáját és cserkészcsapatát vezette, a helyi fidesz oszlopos tagja, ismert helyi közéleti szereplő – írták róla.

    Állítólag sokan tudtak az ügyről, mégsem jelentette fel senki. Egy, a HírTV-nek nyilatkozó informátor szerint a férfi többször is molesztált gyerekeket, de lopás gyanúja is felmerült vele kapcsolatban. Idén májusban bukott le, amikor három cserkészfiút azzal tartott magánál a foglalkozás után, hogy férfivá avatási szertartás lesz, majd pornót nézetett velük, és közös maszturbálásra vette rá őket.

    Ezután az egyik gyerek szülei feljelentéssel fenyegették meg, ha nem mond le minden tisztségéről, amit megtett. Feljelentés nem lett, a rendőrség végül a Magyar Cserkészszövetség – amelyet az egyik érintett szülő ismerőse keresett meg az ügy miatt – bejelentése után kezdett nyomozni – jelentette a HírTV Célpont című műsora.

    Veszprémben februárban időközi választás tartanak Navracsics Tibor EU-biztos megüresedett parlamenti helyére. A posztért indul több exfideszes is, de más pártok színében, a Fidesz a helyi alpolgármestert indítja, de jelezte indulási szándékát a Magyar Nemzet és a HírTV tulajdonosa, Simicska Lajos vállakozó is.

  44. elhallgattatni szerint:

    Tele a puttonyuk: a napi 10-12 órás munkaidő és a 2008-óta tartó bérstop ellen demonstráltak a közszolgálati dolgozók Béremelésért tüntettek a közszféra dolgozói a fővárosi József nádor téren. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett tiltakozáson a napi 10-12 órás munkaidő ellen is demonstráltak.

  45. Építs és ne rombolj szerint:

    Most miért, mennyiért és hova kell mennetek tüntetni? (Ami Követség elé?) Azt gondoljátok jót cselekedtek, miközben csak káoszt képeztek megjelenésetekkel? Történelem bizonyítékai, “veletek van.”

  46. grün szerint:

    Építs és ne rombolj!
    “Bukott bankár felel az államadósságért!”
    .
    Miért ne?!
    Ha a magát ifjúdemokratának nevező pártban lehetnek bukott komcsik, a NAV-nál maga ellen vizsgálódhat Vida Ildikó, egy lopáson kapott bukott “álamelnök” lehet a “nemzet sportolólya”?!
    Ez egy ilyen ország?!
    http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/143633/

  47. felix szerint:

    Építs és ne rombolj.
    Egy gondolkodó embernek el kéne döntenie, hogy valami vagy valaki ellenség vagy példa.
    A mai ellenzéki tömegek nem pénzért tüntetnek, sőt a helyszínen ők dobják össze e tüntetés költségeit.

  48. grün szerint:

    “Józsefváros fideszes polgármestere szerint érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára”
    .
    Különös tekintettel a felcsúti kordonbontó fogyasztókra! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3030575-drogtesztet-akar-ujsagiroknak-politikusnak-tiniknek?fb_action_ids=1535174353406585&fb_action_types=og.comments

  49. felix szerint:

    grün!
    Ezzel az ötletel ismét sok pénzt lehet megmozgatni.
    A mozgásban lévő milliárdokból itt ott mindig lepotyog valamennyi.
    Vajon mi lesz a szankció a megbukottakkal szemben?

  50. nagyapó szerint:

    Bayer Zsolt: Napnál is világosabb, hogy a titkosszolgálatok által irányított nyugati sajtó, magyarországi lerakataival és ügynökeivel együtt, azt az utasítást kapta, hogy a „demokráciadeficit” vonalon túl indítson totális támadást a magyar kormány ellen. A vezérfonal pedig legyen a korrupció, ezenfelül pedig bármi, ami alkalmas arra, hogy felkeltse az emberek irigységét, dühét, féltékenységét és gyűlöletét. A gépezet beindult, az ügynökök munkához láttak, egy rakás ostoba és megfelelően aljas takonypócnak pedig utasítást sem kell adni. Ők élvezetből megcselekszik, amit kell, pusztán azért, mert leírhatatlan aljasságuk, cinizmusuk által érzik magukat valakinek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  51. felix szerint:

    Zsoltika pontosan tudja, hogy kell ezt csinálni, hiszen ők ezt tették nyolc éven át.

  52. hajaj szerint:

    Nem a Zsoltika csinálja, ő csak megírja, amit a tények folyamatai alapján megírt. Még igaza is lehet, van? Csak nem érintett vagy?

  53. mandaf szerint:

    Hülyékkel vitázni olyan “grün, felix” mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára,aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert.

  54. felix szerint:

    Hajaj!
    Miben?

  55. grün szerint:

    mandaf!
    Köszike a jótanácsot!
    A lelki nyugalom titka, hogy nagy ívben leszarom a hülyéket! 😛 😀

  56. mandaf szerint:

    Boldogok a lelki szegények mert…………..

  57. ebihal szerint:

    mandaf!
    Az a helyzet, hogy te agyilag vagy szegény,

Itt lehet hozzászólni !