Gyurcsány: Utcára, magyar!

A csepeli gyurcsányisták is siratták a hatalmat

Népszava, Csepel.info

Gyurcsány Utcára magyar

Gyurcsány mögött a siratófal: a népnek sehol se kellettek, de most visszaszereznék a hatalmat (fotó: Népszava)

Az erőszakos eszközökön kívül minden erővel meg kell próbálni kikényszeríteni az előrehozott választásokat, nem szabad engedni, hogy a kormány kitöltse a négyéves ciklust – mondta a DK szombati kongresszusán Gyurcsány Ferenc. A pártelnök dicsérte az elmúlt hetek tiltakozó mozgalmait, ám a Nem Némulunk El csoport közölte, Gyurcsány és a DK közeledését ugyanúgy elutasítja, mint minden más parlamenti pártét.

Az elmúlt héten a csepeli gyurcsányisták is taggyűlést tartottak. Információink szerint az összejövetelen az elveszett hatalmat siratták, a választókat valamint “a Fidesz mesterkedéseit” okolva polgármester-jelöltjük bukása miatt. Horváth Gyula csepeli DK-elnök, a balliberális pártok őszi polgármester-jelöltje Gyurcsánnyal szemben nem titkolja, hogy bármilyen eszközt megengedhetőnek tart a hatalom megszerzése érdekélben.

Ötven percben összegezte a Demokratikus Koalíció (DK) céljait és politikáját Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke pártja szombati kongresszusán közölte, minden erővel meg kell próbálni kikényszeríteni az előrehozott választásokat, nem szabad engedni, hogy a kormány kitöltse ezt a négyéves ciklust. Ebből következik, hogy fel kell gyorsítani az ellenzéki oldal felkészülését, annál is inkább, mert a kormány intézkedései ellen tiltakozók is ezt akarják. Beszéde elején Markó Béla Magyar kert című verséből idézett Gyurcsány, melynek első és utolsó versszakát ajánlotta mindenki figyelmébe: “A magyar kert nagyon magyar, itt legfagyalabb a fagyal.” Illetve: “Egyik fele komédia, másik fele tragédia.” Ezt követően pedig hosszan elemezte a tüntetéseket szervező új ellenzéki mozgalmak céljait, rokonítva azokat saját elképzeléseivel.

Hogy Gyurcsány valóban előrehozott választásokra készül, jelzi, hogy miközben az új mozgalmak törekvéseit elemezte, tíz pontban saját programját is meghirdette, amely szerinte összekötheti a sokszínű ellenzéket. Eszerint meg kell buktatni a jelenlegi korrupt rendszer, mert különben az maga alá temeti az országot, ám nem lehet erőszakos eszközöket használni, el kell utasítani minden olyan hangot, amely forradalmat, népfelkelést vizionál. Előrehozott választásra azonban szükség van, ennek reményében pedig fel kell gyorsítani a kormányzati felkészülést, hogy Orbán rendszerét ne demokratikus káosz kövesse. A rendszer és a kormány megbuktatása csak eszköz, mert a végcél az új köztársaság megteremtése – tette hozzá. Kiemelte, felelősek azért, hogy az ország “Orbán után” kormányozható legyen és hogy annyira gyengítsék meg “Orbán világát”, hogy utána a demokratikus erőknek ne kelljen “a tarkójukon érezni az orbáni önkény hideg leheletét”.

A keleti nyitás és hintapolitika helyett nyugati irányultságot, szabad ügyészséget, bíróságot, médiát, egyházalapítást sürgetett, valamint azt, hogy hagyják békén a civileket. Egy kormánytól független antikorrupciós hatóság létrehozását is a célok között említette. Le kell törni az oligarchák hatalmát és el kell őket számoltatni – mondta a pártelnök, hozzátéve: az első számú oligarcha Orbán Viktor.

Van ok a csalódásra, a haragra, a közfelháborodásra, és “én üdvözlöm ezt a hangot” – fogalmazott Gyurcsány. Nagyszerűnek nevezte az elmúlt hetek népmozgalmait, és közölte, nem hiszi, hogy a tüntetők “ki akarják dobni” a parlamentáris demokráciát, majd kiadta a jelszót: “utcára magyar!”. Gyurcsány szerint a magyar parlamenti demokrácia csaknem halott, ezért nem maradt más, mint a közvetlen demokráciagyakorlás, az ellenállás. Arról is beszélt, hogy a választások után új alkotmányra és új szociális-gazdasági szerződésre van szükség, mert a szegénység, a segélyek megvonása a politikai stabilitást veszélyezteti.

Külpolitikai témára áttérve kijelentette, Ukrajna vezetői kezdeményezni szeretnék a NATO-csatlakozást, ami egy új, minden korábbinál veszélyesebb konfliktus előszobája lehet Oroszország és az atlanti világ között. Figyelmeztetett, hogy ebben a helyzetben józanságot és felelősséget várnak el a kormánytól, mert nincs semmi, amiért megéri kockáztatni a nemzet és az európai béke sorsát. Nincs tovább kétértelmű magatartás és kétértelmű szó, a legegyértelműbben együtt kell működni a szövetségeseinkkel és szembefordulni Oroszországgal – szólította fel a kormányt.

A DK elnöke szerint ezek azok a követelések, amelyek összeköthetik az ellenzéki mozgalmakat, hogy legalább távoli barátok, szövetségesek legyenek. Úgy vélte, az utcai tüntetések a DK által is szorgalmazott “nemzeti ellenállás” részei – még akkor is, ha a szónoklatok az elmúlt huszonöt év egészével szakítanának. Szerinte nem kell csodálkozni, ha a tüntetéseken nem fogalmazódik meg kész program, ha ugyanis vissza akarunk térni a normalitás világába, először el kell utasítani a jelenlegi hatalmat, amely Gyurcsány szerint egy korrupt diktatúra.

A Hungexpo egyik csarnokában tartott rendezvény elején egy kisfilmet vetítettek, amelyben egyebek mellett elhangzott Varju László pártigazgató egyik mondata is: “az ég kék, a fű zöld, Orbán hazudik”. Majd bemutatták Gianni Pittella, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti frakcióvezetőjének videoüzenetét. A kongresszus kezdetekor Molnár Csaba ügyvezető alelnök bejelentette: 1234 párttag jelent meg a helyszínen.

A csepeli pártaktíva is siratta a hatalmat

Lapunk információi szerint az elmúlt héten a csepeli gyurcsányisták is taggyűlést tartottak. A választások előtt a győzelmükben biztos balliberális politikusok ötvennél több embert, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, tanárokat, egészségügyben vagy éppen a városgazdálkodásnál dolgozókat fenyegettek meg azzal, hogy október 13-án pakolhatnak, mert már aznap reggel kirúgják őket.

Hatalomsiratás Csepelen DK

Komor volt a hangulat a pártaktivisták csepeli összejövetelén

A tömeges elbocsátások és a négy évig tervezgetett bosszúhadjárat helyett azonban csúfos bukást hozott a választás. Horváth Gyula DK-s polgármester-jelölt rosszabb eredményt ért el, mint 2010-ben Szenteczky János, az MSZP jelenlegi elnöke. Horváth a hatalom elvesztése miatti fájdalmában tovább lépett, mint Gyurcsány Ferenc pártelnök: ő azt is kijelentette, hogy bármilyen eszközt elfogadhatónak tart a hatalom megszerzésének érdekében. Ezt még párttársa, Borka-Szász Tamás soknak tartotta, aki hangsúlyozta: “az ilyen jellegű kijelentésekkel én személy szerint azonosulni nem tudok! Valódi demokrata ilyet nem mondhat és nem írhat.”

Elutasított közeledés

A Nem Némulunk El csoport a beszéd elhangzása után közleményben utasította el Gyurcsány közeledését. “Az előrehozott választások követelése értelmetlen mindaddig, amíg a választási rendszerünk aránytalan és igazságtalan, továbbá nem alkalmas arra, hogy a szavazók akarata érvényesüljön” – írták.

Arra kérték a többi politikai pártot is, se a megmozdulásokat szervező aktivistákat, se a felháborodott embereket, akik egyes megmozdulásokat támogatnak, ne használják fel saját propagandájuk kifejtéséhez.

Forrás: Népszava, Csepel.info

33 hozzászólás “Gyurcsány: Utcára, magyar!” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Szerencséje Gyurcsányéknak, hogy most nem gyurcsányi demokrácia van, mert akkor hamar kilövöldöznék a szemeit a tüntetőknek – vagy legalább összevernék őket. Persze jó így, hogy igazi demokrácia és jogállamiság van.

    Azért az biztató, hogy Horváth Gyulát még a sajátjai is félidióta megélhetési politikusnak tartják.

  2. felix szerint:

    Tudod Bugi, most nem a ti fizetett csőcseléketek van az utcán, ezért a rendőröknek alig akad dolga.
    A csőcseléketeket most Kövér védi.

  3. Építs és ne rombolj szerint:

    A pártokrácia gondoskodik arról, hogy folyton folyvást megzavarja a társadalmi békét, az emberek viszonylagos nyugalmát. A pártokrácia egyetlen dologra szolgál, a társadalom megosztására, a rendezetlenség fenntartására. A belülről megosztott társadalom így politikailag-gazdaságilag könnyen lesz a nemzetek feletti hatalom zsákmánya.
    Minden termelő üzem és szolgáltató központ szintén privatizálva lett, így a multinacionális érdekkörök a rabszolgasorba taszított emberekkel hihetetlen profitot ragadtak magukhoz. A multinacionális körök számára nincs válság, mert azt megfizettetik a kormányokkal, a kormányok pedig az emberekkel. Meg kell nézni a profitjelentéseiket! Tehát a pártokrácia, bármely párt uralkodjon is, a multinacionális érdekek kiszolgálója. Mert nem tehet mást.

    -Ezek az agybetegek, ma akárhogyan is van, de ezt akarják visszahozni, mert a “NÉPPEL nem bírnak,” így hát ránk uszítják a külföld hatalmát, a saját maguk érdekében, hogy valamilyen formában, szerintük bármi áron magukhoz ragadhassák a hatalmat. Bízzunk abba, hogy a mi NÉPÜNK, nem felejtette el azt a káoszt, amelyet teremtettek maguk körül, de legfőképpen a társadalomban 2002-2010 között. Különösen a fletó regnálása idején, hágott tetőfokára.

    S nem feledhetjük, a pártokrácia a rend ellensége! Ebből fakad minden megnyilvánulásuk, erre építkeznek koncepcionálisan, s “akarják hülyíteni” a bölcs népet, aki békére nyugalomra vágyik. Csak nézzenek szét a világban, ilyen és hasonló eszközökkel, az ún. áldemokrácia égisze alatt hogyan és mi módon forgatták fel a világot, és mi lett az eredménye? Mérhetetlen szegénység, terror a világ számos térségében.

  4. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! A csőcselék mindig szélsőséges. Lehet jobb, lehet bal, néha együtt menetelnek (Ózd). Hogy ki fizeti, a csőcseléket, kérdezze meg a Norvég Alapot, vagy a komcsiknak oly kedves “imperlalista” Jóembert!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. felix szerint:

    Gratulálok szemétláda.
    Ez legalább akkora felfedezés mint az, hogy Gyurcsány az Orbán kormány megdöntésére törekszik.
    Ennyi zseni egy oldalon…..,

  6. hamar szerint:

    Te mit olvasol, és mi az amit tudsz? Nem az előrehozott választást félidőre 2016-ra a célja? Az nem a hatalom, Orbán éra megdöntését szolgálná az ő szemszögükből?
    Érthetetlen.

  7. Bugi szerint:

    Tudod Felix, sokan voltunk ott, amikor 1956-ra emlékeztünk, mégis ránk támadtak a rendőrök. Ennyit a csőcselékről: Gyurcsányék mindenkit ütöttek-vágtak, akit csak lehetett, nem kellett ahhoz tenni semmit.

    Most meg senki nem nyúlt a kommunista csőcselékhez, ami kétszer rohanta le barbár módon pusztítva a Fidesz székházát. Gyurcsány és az olyan hatalommániás követői, mint ez a Horváth Gyula, soha egy percig sem voltak demokraták.

  8. joságos szerint:

    Azért volna a Bugi félékhöz megjegyzésem! A “barbár” módon pusztító kommunista csőcselék ahogy Bugi nevezte a tüntetőket nem gyújtogatót és nem fosztogatót mint azt a jobboldali békés tüntetők tették 2006-ban! A Hir Tv egyenes adásban adta az eseményeket és ott csak azt lehetett látni, hogy felmásztak az erkélyre. Ennyit a barbárságról és a fidesznyikek objektivitásáról!

  9. felix szerint:

    Bugi.
    Nem kéne hazudnod.
    A megemlékezőkre nem támadt senki. Az békésen véget ért. A vezéretek engedett rá benneteket a oszlatás alatt lévő tüntetésre, majd gyáván beült a páncélautójába és ellenkező irányba elpucolt.
    Egy egyik fideszes képviselő haverod később meg az éles lőszer használatát is hiányolta.
    Azóta sem sikerült elérnetek, hogy legyenek végre halálos áldozatok.

  10. bonifác szerint:

    Félix ! Amnéziás vagy! A rendőrnek álcázott horda válogatás nélkül ütött, vágott, lőtt mindenkit, akit ért. Akit nem, azt kirángatta a sörözőkből, úgy rugdalta őket. Szélsőséges
    körök még külföldi banditákat is gyanúsítanak. Halálos áldozatokat Gergényi görény
    szeretett volna elérni. Az ünnepség vége, és a banditaroham között kb. 3 perc volt.
    Szégyelld magad! Akli moslék közé keveredik, megeszik a disznók!Millió fénykép van a
    “baloldali demokrácia üdvös gyakorlatáról” Fénykép van arról, hogy egy megbilincselt
    férfit három álarcos “rendőr” rugdal. Félix! ..És ha Te lettél volna….?

  11. jólélek szerint:

    Félixszel ilyen nem fordulhat elő,ugyanis csak ül a fotelban és onnan osztja az észt,ami persze nem sok van neki.Nézi az atv-t,hallgatja a klub rádiót és végtelenül meg van elégedve saját magával és rettenetes nagy eszével.Hagyjuk,ne bántsuk,ő már nem fog megváltozni,ahhoz túlságosan korlátolt.

  12. ebihal szerint:

    bonifác!
    És mazsorettek gyújtogattak? Na menj a ….!

  13. ebihal szerint:

    jólélek!
    Amíg nem cáfolják az atv híreit, addig csak személyeskedsz. Többre nem futja?

  14. jólélek szerint:

    Egyébként a 2006-os megemlékezés békésen ért véget,csak a hazafelé tartó tömegbe belemasíroztak gyurcsány pribékjei.Gyáva módon,tömegesen,fegyverrel a fegyvertelen békés emberek ellen,azonosító nélkül.Igazán hősies tett volt,amolyan gyurcsány féle aljas és sunyi és persze rendkívül demokratikus.

  15. jólélek szerint:

    T.ebihal!Akkor én most cáfolom,mert ott voltam a családommal együtt a békés megemlékezők között.Jól öltözött,vidám emberek tömege volt,És egyszercsak elkezdődött a borzalom,nem kívánom még ennek a trágár szájú csőcseléknek sem/amelyik még a sajátjait is elküldi a pi…ba./azt,ami akkor ott velünk történt.Én otthonülő okoskodóknak nem cáfolgatok.Az atv cenzúrázott,ha nem mutatta be,hogy pontosan mi történt 2006-ban.Kellene már egy dokumentumfilm erről a sajnálatos esményről!

  16. Bugi szerint:

    Felix, te pofátlan hazug disznó! Mindenki tudja, hogy Gyurcsány és bandája békés megemlékezőket verettek meg 2006-ban. Még a nem Gyurcsányhoz kötődő balliberális pártok és a sajtó is. Még az Index is írt erről, te bunkó hazug disznó.

  17. ebihal szerint:

    jólélek!
    Szívesen leülnék veled, megnézni az akkori felvételeket! Nem, nem az atv, hanem a
    HírTv felvételeit, persze vágatlanul!

  18. ebihal szerint:

    Bugi!
    Mit tud mindenki, te szerencsétlen? Gyurcsánynak az öszödi beszéd után úgy hiányzott
    egy ilyen balhé, mint púp a hátára. Tőled is kérdem, akkor ki a fasz gyújtogatott?

  19. Bugi szerint:

    Azt a beszédet Gyurcsány szivárogtatta ki. Még ezt sem tudod? Olyan sötétek vagytok, katasztrófa.

    Amúgy szerintem ti gyújtogattatok. A balhék jelentős részét előre megrendezték, több balhézó tüntető ide-oda járt akkor a tüntetők és a rendőrök között.

  20. bonifác szerint:

    ,Az igazi balhé a TV székháznál történt, amit minden bunkó összemos az 50 éves forradalom Fideszes ünnepségével. Fletó mindent megtett, hogy halálos rendőrségi áldozata
    legyen a tüntetésnek, (nyitva hagyott autó fegyverekkel, magára hagyott székház védők
    felszerelés nélkül, kommandó, aki tétlenül nézte a rombolást- Fletóék rendkívüli állapot
    kihirdetését tervezték. Nagyon gusztustalan mutatvány volt, a ” művelt Nyugat” teljes
    egyetértésével.A teljes EU tagság egyetértett azzal, hogy viperával verték, ártatlan
    emberek szemét lőtték ki. Senki hangja nem hallatszott (hallatszik) Most? Diktatúra van!!
    Amcsi pénzen hergelt hibbant alakok ordítoznak, akik, ha megkérdezik, jószerint azt sem
    tudják, miért vannak ott. Netadó! De hát eltörölték! Netadó! Nincs! Netadó! -Hát- meg-
    nem vagyunk elégedettek.. Mivel? Nem vagyunk! Amerikás elvtársak! Egyezzetek már
    meg! (Végighallgattam egy riportot egy szónokkal)

  21. Építs és ne rombolj szerint:

    Az egyetlen lehetőség a pártokrácia, mint a multinacionális hatalom helyi kirendeltségének megszüntetése, a jegybank államosítása, a külföldi, népet hihetetlen haszonnal, uzsorával fosztogató bankok bezárása, a multinacionális, rabszolgatartó cégek felszámolása. Nem elég tüntetni, a bajok gócpontjait kell végleg megsemmisíteni.

    A liberális pártokrácia képlete nem csak gazdasági-társadalmi zavarokat gerjeszt, hanem az emberi felismerést és értelmet támadja. Mivel? Drogokkal, buzikkal, szervezett bűnözéssel, hogy a nép ne tudjon ellenállni. A pártokrácia erkölcstelen, a pártokrácia természetéhez kapcsolódik a bűn, mint a nemzetellenes erő, amely a multinacionális érdek kiszolgálója. Nincs semmi csodálkozni való azon, hogy a pártokrácia legfőbb ellensége a katona és a rendőr, a nemzetet védeni akaró erők!

  22. Építs és ne rombolj szerint:

    Mindegy melyik párt van hatalmon! A független jegybank további hitel és adósságcsapdát jelent, a multik továbbra is rabszolgatartók lesznek, az államnak ugyanúgy nem lesz bevétele. A munkahelyekről szóló duma csak egy propaganda a multik részéről, a multik nélkül nem kevesebb munkahely lenne, hanem több! Ha valaki ebben kételkedik, nézzük meg a történelmet: az úgynevezett rendszerváltás óta több párt, több multi, több munkanélküli, magasabb államadósság, magasabb nyomor, több bűn és embertelenség!

  23. nagyapó szerint:

    Bayer és a chilei rézbányák
    2014. november 22. 10:29

    Bayer Zsolt, a jobboldali publicista chilei forgatása kapcsán talált párhuzamokat a Pinochet diktatúráját támogató amerikaiak és a jelen nyomásgyakorlás között. Mint elmondta, az Egyesült Államok akkoriban a titkosszolgálatával, pénzével, katonai támogatásával állt oda Pinochet mellé a demokratikusan megválasztott chilei kormánnyal szemben, hogy a chilei rézbányák fantasztikus jövedelme feletti rendelkezést ne veszítsék el.

    Míg korábban az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa arról beszélt, hogy Orbán tanácsadónak ellenére is meg kellene tartani a Békementet, most meghajlik a szervezet többi tagjának vélemyénye előtt, de a véleménye most sem változott. Továbbra is azt mondja, hogy a Békemenet bármelyik pillanatban aktuálissá válhat. „Ez csak attól függ, hogy a CCCP-pólós üvöltöző kretének mikor teremtenek olyan helyzetet, hogy nem lesz más választásunk. Csak akkor nagyon komolyan fel kell majd készülnünk a provokációkra.”

    Szerinte az Egyesült Államok természetesen Magyarországon destabilizálással próbálkozik, utcai tüntetések szításával és támogatásával, a kormány lejáratásával például homályos korrupciós vádakkal, amelyekről semmi konkrétum nem derül ki. „Mindezek mögött az Egyesült Államok áll. És az amerikai nagykövetség ügyvivője Gyurcsány-párti házibulikra jár énekelni…”
    Orbán Viktort szerinte legszívesebben agyonlövetnék, mint Allendét, de azt nem tehetik. Hát ezt az utat választották. (…)
    hír24.hu

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  24. felix szerint:

    Megértelek, hogy ezt idehoztad.
    Most már belátom, hogy nem te vagy a leghülyébb.

  25. grün szerint:

    Hombárfejű ál-polgármesterünk őszinte vallomása!
    Mögöttem is Gyurcsány áll! 😛 😀
    .
    http://hircsarda.blog.hu/2014/11/17/nemeth_szilard_mogottem_is_gyurcsany_all

  26. Építs és ne rombolj szerint:

    Nagy csend van a pártokráciát képviselők részéről! Cáfolhatatlan? Na ugye! Az igazság előbb utóbb kiderül.

  27. grün szerint:

    Építs és ne rombolj!
    Segíts már ki!
    Mi a bánatos lótüdő az a “pártokrácia”?!
    A Vezírünk szenvedélye az ilyen senki által soha nem használt (maffiabal, offsorlovag, liberálbolsi, mutyibal stb.) kifejezések használata!
    Amivel gondolkodásra késztetné hallgatóit, ha lenne nekik mivel! 😛 😀

  28. ebihal szerint:

    Építs és ne rombolj!
    Azért a hülyeségnek ehhez a mélységéhez, hadd ne kelljen már hozzászólni!

  29. Építs és ne rombolj szerint:

    A két diplomáddal igazán megmondhatnád, ha annyira okosnak tartod magad, persze az általad nevezett mélységek elkerülésével, hogy akkor szerinted hogy is van? Igazán kifejthetnéd!
    Hagy tudjuk meg mi is a valót.

  30. ebihal szerint:

    Csak nem te is listát vezetsz? Vagy esetleg az egyik szimpatizánsom vagy?

  31. hajaj szerint:

    A bűn az erényt szólítja fel először önigazolásra. Hát nem disszonáns?
    Hiszen látható az is, még mindig a bűnt védelmezik, és akarják másoknak megmagyarázni, elfogadhatóvá tenni. Felmerülhet a kérdés vajon miért védelmezik ennyire ők maguk is? Talán csak nem cselekvő részesei voltak, vannak az irányába folyó eseményeknek?
    Az sem mellékes, hogy furcsa mód még mindig a “feriteket” érintő és megjelenő cikkek mozgósítják többnyire a megszólalókat. Van olyan Felség, aki évek óta ki nem ejti a száján ezt a nevet. Fertőző, még az is aki, csatlakozik, szimpatizál vele, hát még aki a tábor lakója.

Itt lehet hozzászólni !