Első helyezést ért el Mészáros Tamás a XIII. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen

Csepel.hu

Első helyezést ért el Mészáros Tamás a XIII. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen

A november 6-9. között Zalaegerszegen megrendezett XIII. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Mészáros Tamás Endre, a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke maximális pontszámmal első helyezést ért el.

Felkészítő tanára, Horváth Ferenc tanári különdíjat kapott a zsűritől. A sikeres szereplésen zongorán közreműködött Tóth Ágnes, a zeneiskola új zongoratanárnője.

Az ifjú tehetség a Jedlik Ányos Gimnázium 10. évfolyamán tanul. Az országos trombitaversenyen közel 140 versenyző közül jutott a döntőbe, ahol több mint hatvan versenytársával indult. A diákok négy korcsoportban mérhették össze hangszeres játékukat a versenynek otthont adó Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Mészáros Tamás a negyedik korcsoportban versengett. Az első forduló kötelező műveként az olasz zeneszerző D. Cimarossa: F-dúr Concerto III-IV. tételét játszotta. A szabadon választott kategóriában Hidas Frigyes: Trumpet Concerto No. 2. I. tételét adta elő. A második fordulóban szintén egy kötelező és egy szabadon választott művel készültek a versenyzők.

A csepeli diák produkcióit a bírálók maximum pontszámmal értékelték, melynek aranyérem lett a jutalma.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !