A tanulás és a fejlődés a cél az U 14-es bajnokságban

CsepelFC.hu

Otthon győzött a Csep-Gól FC

Egy évvel idősebb korosztállyal szemben lépnek pályára fordulóról-fordulóra a Csepel FC 2002-es születésű labdarúgói, akik az U 14-es bajnokság II. osztályában szerepelnek. Vasárnap 12 órakor a Salgótarján csapatát látják vendégül Németh Gábor tanítványai. A cél a tanulás, a játék, ha pedig sikerül meglepetést okozni, akkor az plusz öröm.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk mindent megtenni a győzelemért, a pontszerzésért – mondta Németh Gábor. – Az őszi szezonból hátralévő 3 meccsen szeretnénk még pontokat gyűjteni, de azzal is elégedett leszek, ha játékban fejlődünk.

A csapat számára az őszi szezon a tanulást jelentette, mert bár csak egy évvel idősebbek ellen játszanak, a 13 és a 14 évesek közötti különbség mégis nagy.

– Rengeteget számít az egy év korkülönbség lévén ez az a korosztály, amikor a gyerekek hirtelen elkezdenek nőni, van aki korábban, van aki később érik, de hiába ügyes játékban egy kisebb testalkatú gyerek, az idősebb, magasabb elnyomja. Azt is tudomásul kell venni, hogy a mi csapatunk tavaly még félpályán játszott, kimaradt számukra a háromnegyed pályás játék, most pedig gyakorlatilag dupla pályán többet kell futni, nagyobb a terület. Szokjuk ennek a légkörét, és azon dolgozunk, hogy tavasszal eredményesebbek legyünk. Ugyanakkor én azt vallom, hogy ebben a korban elsősorban az a lényeg, hogy mindenből tanuljunk és lépésről-lépésre haladjunk előre. Nem egy utánpótlás bajnokcsapatot kell csinálni mindenáron, hanem a cél végső soron az, hogy legyen néhány ügyes fiatal, aki annak idején a Csepel felnőtt csapatában vagy másutt, de elérjen valamit a labdarúgásban.

Itt lehet hozzászólni !