Népszerű a tűzifa-rezsicsökkentés

Origo

Népszerű a tűzifa-rezsicsökkentés

Alig három hét alatt már 26 ezer köbméter tűzifát értékesítettek az állami erdészeteknél a 10 százalékkal olcsóbb tűzifából. 

A rezsicsökkentés részeként a kormány októbertől 170 ezer köbméter lakossági tűzifa árát csökkentette 10 százalékkal, ez a mennyiség nagyjából 20 ezer család számára nyújt olcsóbb fűtési lehetőséget.

Az árcsökkentés egy fűtési szezonban átlagosan 20-30 ezer forint megtakarítást jelent a családok számára.

Egy család legfeljebb 10 köbméter fát vásárolhat, amit az erdőgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. Ezzel a lehetőséggel bárki élhet, aki felkeresi a 22 állami erdőgazdaság egyikét – emlékeztetett közleményében a Földművelési Minisztérium.

Forrás: Origo

5 hozzászólás “Népszerű a tűzifa-rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    Jövőre elveszik a rezsicsökkentést

    Egy átlagos család akár tízezer forintot is bukhat havonta a múlt héten benyújtott adótervezet nyomán. Jön az internetadó, a cafeteriaelemek magasabb adóterhet kapnak, és még a sampon sem ússza meg. Így adózunk 2015-ben.

    Nem az internetadó fog a legjobban fájni. Több cafeteriaelem 2015-től nem 35,7 százalékkal, hanem 51,17 százalékkal adózik. Ez azt jelenti, hogy egy 8000 forintos étkezési utalvány nem 10 856 forintba, hanem 12 094 forintba kerül 2015-től a munkáltatóknak. Fata László cafeteria-szakértő szerint a gyakorlatban a cégek nem fogják a juttatások keretösszegét növelni, így a munkavállalók vihetnek majd haza kevesebb béren kívüli juttatást. A keretösszeg csökkenésével számolva ezer forintonként nem 737 forintot, hanem 661 forintot vihetnek majd haza a munkavállalók.

  2. nagyapó szerint:

    Mondja Gur Nándor eetás. A költségvetési szervek által foglalkoztatottak cafeteria-juttatását nem érinti, mert azt rendeletek szabályozzák. A magáncégek meg gondolkodnak, hogy fizetésemelés, vagy cafeteria. Liberális piacgazdaság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. elhallgattatni szerint:

    a költségvetési szerveknél 6-8 éve bérstop van.

  4. nagyapó szerint:

    “Sőt fizetéscsökkentés”. A tanárok, az orvosok, a katonák nem költségvetési szervnél dolgoznak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. felix szerint:

    Ahogy nő a szegény családok száma, úgy lesz egyre népszerűbb a rezsicsökkentés.
    Lehet, hogy jövőre megint százezerrel több “hálás” állampolgár lesz.
    Cél a 9 millió!

Itt lehet hozzászólni !