Borbély Lénárd átvette polgármesteri megbízólevelét – beiktatás a Munkásotthonban

Csepel.hu

Beiktatási ünnepségen adták át Borbély Lénárd megválasztott polgármesternek, valamint az egyéni választókerületi és a nemzetiségi képviselők megbízóleveleit a Csepeli Munkásotthonban október 17-én. A 14 egyéni választókerület közül kettőben a szavazatok újraszámlálását kérték.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, leköszönő polgármester méltatta az utódját, és biztosította a támogatásáról a közös feladatok elvégzésében. Borbély Lénárd a választási győzelmet Csepel közös sikerének nevezte. Az új képviselő-testület várhatóan két héten belül megalakul.

Németh Szilárd beszédében azt emelte ki, hogy az önkormányzati választásokon az egész ország és Csepel is győzött. Méltatta Borbély Lénárd megválasztott polgármestert, akit 12 éve ismer, nyolc évig együtt dolgoztak önkormányzati képviselőként, az utóbbi négy esztendőben a Parlamentben voltak Csepel országgyűlési képviselői. Az önkormányzatban polgármesterként és alpolgármesterként együtt tevékenykedtek Csepel sikeréért az elmúlt ciklusban, és a közös munkán túl a barátság is összeköti őket. „Borbély Lénárd emberi és politikai kvalitásai alapján méltán vezetheti Csepelt. A csepeliek az elmúlt négy év folytatása mellett döntöttek, és most rajtunk a kerület szeme, hogy amit ígértünk, azt teljesítsük. Nagy munka vár ránk a következő öt esztendőben, és Csepel számíthat rám országgyűlés képviselőként” – mondta Németh Szilárd.

Borbély Lénárd megköszönte a választók bizalmát és Németh Szilárd munkáját, amely nagyban hozzájárult a közös sikerhez. A választási győzelem annak elismerése, hogy a kerület vezetése eredményeket ért el és Csepel jó úton haladt az elmúlt négy esztendőben. Ezt a munkát kell folytatni a következő öt esztendőben. „Arra kaptunk felhatalmazást, hogy a Fidesz-KDNP által 35 pontban megfogalmazott programunkat végrehajtsuk. Ez úgy valósulhat meg, hogy a fővárossal és a kormánnyal együttműködünk. Közös céljaink négy alappilléren állnak. A legfontosabb a munkahelyteremtés, amelyet egyebek között a Csepel Művek területén kezdenénk el. További kiemelt feladat a közbiztonság javítása, a családok és az időskorúak támogatása, az infrastruktúra fejlesztése. Az utóbbiak közé tartozik például a gerincút újabb szakaszának megépítése, az utak teljes aszfaltozása” – összegezte mondandóját Borbély Lénárd.

Az egyéni választókerületek megválasztott képviselői közül sorrendben a következők vehették át megbízólevelüket: Bercsik Károly, Zupkó János, Dobák István, Morovik Attila, Szuhai Erika, Takács Krisztián, Czibulyáné Szonday Szilvia, Balogh Ernő, Makray Barbara, Pintér József Gáborné, Kováts Dániel és Ábel Attila.

Az eseményről készült képgalériát ide kattintva tekinthető meg.

 

5 hozzászólás “Borbély Lénárd átvette polgármesteri megbízólevelét – beiktatás a Munkásotthonban” bejegyzésre

  1. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Fennkölt ünnepélyes pillanatok részese lehetett az aki részt vett az új , megválasztott polgármester és a képviselő testület beiktatásának eseményein. Azért fogalmazom így, mert a Munkásotthon nagytermébe rendezett ceremónia ünnepélyes aktusai előtt-talán rendhagyó módon- egy keresztény egyházi ünnepséget is rendeztek az új beiktatás előtt álló képviselet tiszteletére. Nagyszerű és felemelő pillanatoknak lehettünk a részesei, amikor ökomenikus jellegű jókívánságokat és papi áldásban részesülhettek mindazok akik a templomi eseményen is jelen voltak.
    Az azt követő Munkásotthon színháztermi ünnepélyes beiktatás is egy igen szép és jól szervezett esemény volt.
    A leköszönő polgármester beszédében az volt a legszimpatikusabb hogy nem erőből szólt, hanem egy egyfajta közösség felé szóló tisztelet hangján köszönte meg az eddigi lehetőséget és bizalmat, amelyben a többség részéről részesült. Kérte Csepel társadalmát arra, segítse az új polgármester munkáját, hiszen összefogás nélkül nincs eredmény. Megköszönte az új, beiktatása előtt álló BORBÉLY Lénárd polgármester eddigi munkáját és sok-sok sikert kívánt további munkájához. A nagyon szépen koleografált ünnepélyen sorba szólították fel a megválasztott képviselőket megbízó leveleik átvételére. Nagyon szimpatikus volt sokunk számára, ahogyan az új, fiatal, de igen nagy erőt és elhatározottságot sugalló BORBÉLY Lénárd köszöntő (szűz)beszéde. Megköszönte Csepel városának, választóinak a lehetőséget, a bizalmat, a kiválasztást, a felelős tisztséget. Megköszönte a leköszönő polgármester NÉMET Szilárd eddigi harcos kitartó munkáját, az ő támogatását a kampányban és kérte a további kiállást Csepel érdekében. Szinte a legszimpatikusabb gondolatait fogalmazta meg akkor, amikor kijelentette: minden CSEPELI EMBER polgármestere kíván lenni. Annak is aki belé fektette a bizalmát, annak is aki ellene voksolt. Jó volt ott lenni ezen a szép ünnepélyen, jó volt hallani azt hogy nem a hatalom szavait hallhattuk, hanem a pozitív programok továbbvitelének, végrehajtásának igényét ígéretét.

  2. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Megválasztásához gratulálunk és sok sikert, erőt, egészséget kívánunk az elkövetkezendő 5 évre !

  3. ez a baj szerint:

    Kedves Varga Gábor Vilmos!

    Mondjuk, igazak a szavak, amiket leírtál, de miért kell ilyen látványosan, nyáladzóan dörgölőznöd a vezetőkhöz? Ezért fizetnek neked vagy ez az alaptulajdonságod?

    Nyálas szövegeddel pont azt éred el, hogy nemcsak téged hívnak nyalonc bérencnek, hanem még Borbélynak is ártasz vele, noha nem érdemli meg.

  4. Építs és ne rombolj szerint:

    Ettől joggal tarthattam, miszerint lesznek akik nem tudják akár nem is akarják megérteni a Varga úr által írottakat.

  5. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Az a baj Kedves EZ A BAJ, hogy akkor is bántjuk egymást(nem én…..) amikor keveset tudunk egymásról, amikor nem kívánunk lealacsonyodni arra a szintre, amely szinten a “VALÓ VILÁG” neveltjei beszélnek, írnak!
    Nyáladzani pici gyermek koromban szoktam, ma m ár ebben az éltes állapotomban nem nagyon fordul elő nálam, az állapot.
    Nem vagyok Borbély Lénárd kegyeltje, beosztotja s vazallusa. Vélemény tulajdonos vagyok és általában-ha lehet-,az aktuális kormány s helyi kormányzat tisztelője, elismerője. Semmit nem kaptam ajándékért fizetésként, s semmit nem várok el azokért. Még akkor sem, ha ez sok-sok helyen általános és elfogadott gyakorlat. Párton kívüli szimpatizáns vagyok mindössze, aki kimondja a véleményét, megfogalmazza benyomásait. Ezt tettem ebben az esetben is, ami kivágta ÖNNÉL a biztosítékot is. Szerény személyem kiírja a nevét véleményéhez, ÖN nem. Lelke rajta! Úgy gondolom, az lenne a helyes, ha mindenki nevével, arcával vállalná ÖNMAGÁT!

Itt lehet hozzászólni !