Átadták az Agricolae Kft. logisztikai beruházását a szatmári Jánkmajtison

szon.hu

Átadták az Agricolae Kft. logisztikai beruházását a szatmári Jánkmajtison

Elkészült a gyümölcsfeldolgozással és -kereskedelemmel foglalkozó Agricolae Kft. logisztikai beruházása. A csaknem 180 millió forint értékű fejlesztést Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár, valamint Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Csepel polgármestere adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison.

A beruházáshoz az Agricolae Kft. mintegy 84 millió forint munkahelyteremtő támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán, amivel 30 új munkahely létesül a társaságnál – közölte Czomba Sándor.

Bíró Csaba ügyvezető igazgató elmondta, az elkészült 20 tonnás kapacitású fagyasztó- és ezertonnás kapacitású tárolóhelyiséggel a több céget tömörítő társaság megkétszerezte eddigi logisztikai kapacitását.

Németh Szilárd az eseményen hangsúlyozta, a beruházás nagyszerű példa a kormányzat, az önkormányzat a helyi vállalkozók és a munkavállalók összefogásának, hogy ebből a szociálisan nehéz helyzetből a “saját hajuknál fogva” kihúzzák magukat.

Ez történt Magyarországon is 2010 óta, ennek az egyik bizonyítéka a rezsicsökkentés – fogalmazott a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa. Most ott tartunk – folytatta Németh Szilárd – , hogy 2012-höz képest egyharmadával lehet olcsóbban a gázhoz hozzájutni, negyedével olcsóbban az áramhoz, hamarosan pedig a távhő díjait mérsékeli 3,3 százalékkal a kormány.

Az élbolyból egészen a legolcsóbb energiáig jutottunk az Európai Unióban, nálunk csak Romániában olcsóbb a gáz – tette hozzá Németh Szilárd.

A beruházással kapcsolatban Csepel polgármestere megemlítette, megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne Budapesten – akár üzlethelyiség átadásával – a cég termékcsaládját népszerűsíteni.

Az 1998-ban alakult Agricolae Kft. 2003-ban hozta létre a Meggy Kert-Tész szövetkezetet, 2005-ben a Szatmár Bio Kft., majd 2009-ben a Szatmári Szilvalekvár Kft. kapcsolódott be a cégcsoport munkájába, amely ma közel száz embert foglalkoztat.

A cégcsoport fő terméke a szilvalekvár; a társaság rendelkezik az egyetlen és legnagyobb telepített “nemtudom” szilva termőterülettel. Szilvából 2013-ban 3 ezer tonna gyümölcsöt dolgozott fel az Agricolae, amelyből 650 tonna lekvárt készítettek. 2012-ben étkezési és ipari almából 7 ezer tonnát, meggyből pedig tavaly mintegy 4 ezer tonnát dolgoztak fel.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2013-ban 1,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett 51,4 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.

Forrás: szon.hu

Itt lehet hozzászólni !