Ünnepi hangulat, kivonuló baloldal – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

Ünnepi hangulat, kivonuló baloldal – ülésezett a képviselő-testület

Az eltelt négyéves ciklus utolsó rendes képviselő-testületi ülésén Németh Szilárd polgármester külön-külön megköszönte a döntéshozóknak és a legközelebbi munkatársainak a munkáját.

Majd az MSZP képviselői bejelentették, nem kívánnak részt venni az ülésen, és ezzel távoztak. A fontosabb napirendi pontok közül szó volt az elmúlt négy esztendő munkájáról, az idei költségvetés félévi alakulásáról, intézményvezetők megbízásáról.

Dobák István (MSZP) az ülés elején jelezte, hogy „nem kívánnak asszisztálni olyan döntésekhez, amelyekre nem tudtak felkészülni.” Sérelmezte, hogy az utolsó pillanatban kaptak kézhez bizonyos előterjesztéseket. A frakció három jelen lévő tagja – Dobák István, Gergely István és Takács Krisztián – ezután elhagyta az üléstermet.

Újabb öt évre megválasztották a Csepeli Városgazda Zrt. élére Werner Pétert, a Csepeli Városkép Kft ügyvezetői feladatai pedig továbbra is Vida István látja el. Pályázat útján marad továbbra is vezetője Fatérné Rothbart Mária a Humánszolgáltatások Igazgatóságának, dr. Juhász György a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnak, illetve Furák János a Gazdasági Szolgáltató Intézménynek.

A testület elfogadta a polgármesteri hivatal 2010 -2014 évi működéséről szóló beszámolót. Ugyancsak megszavazták a Tóth Ilona Egészségügy Szolgálat, a közterület-felügyelet és a főépítész elmúlt négy éves tevékenyégéről szóló beszámolókat.

Idén is lesz ideiglenes műjégpálya a szokott helyen.  Az önkormányzat a mostani télen is támogatni kívánja a csepeli iskolások korcsolya oktatását, a téli sportolási lehetőséget szervezett formában november 29-től 2015. február 15-ig.

3 millió Ft-ot biztosít az önkormányzat az őszi cserjeültetési programra, amely a tavaszi „Virágos Csepelért” felhívás folytatása. A programban részt vehetnek a társasházak lakóközösségei és a kertes házakban élők is.

A Jedlik Ányos Gimnázium új öltözőszekrénnyel gazdagodik, továbbá az előkészítő tanfolyamon résztvevők részére az önkormányzat elengedi a terembérleti díjat, így több ezer forinttal kevesebbe fognak kerülni a jövő jedlikeseinek tanfolyam költségei.

A képviselők megszavazták, hogy 1,6 millió Ft-tal támogatja a rendkívül sikeres Nemzeti Iskolagyümölcs-programot. A plusz forrásra az országosan igényelt magas termékmennyiség miatt volt szükség, így az idei tanévben minden 1-6. osztályos diák a program teljes időtartama alatt megkapja az egészséges táplálkozás alapjait jelentő zöldségeket, gyümölcsöket.

A testület úgy döntött, hogy az önkormányzat a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház részére ultrahang diagnosztikai eszközök megvásárlására és haszonkölcsönbe adására több mint 52 millió forintot biztosít a következő évi költségvetésben. A cél, hogy a betegek részére magasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosítson, melyből a csepeliek is részesülnek majd.

A testület megszavazta, hogy az önkormányzat 250 ezer forinttal támogatja a Gombos Alapítványt, melyből a Hermann Ottó Általános Iskola névadójáról, Hermann Ottóról emléktáblát készítenek és helyeznek el az iskola falán.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Ünnepi hangulat, kivonuló baloldal – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Milyen felkészülés kell ahhoz, hogy a Városgazda és a Városkép igazgatójának megbízását megújítsák? Nem ismerték őket?
    A kivonulással bizonyították, hogy nem érdekli őket Csepel ügye, a kitüntetettek, az új kinevezettek. Felveszik a tiszteletdíjat, azután semmi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. helyi szerint:

    T. Nagyapó!Miért is kellett meghosszabbítani az amúgy sem zsíros kenyéren élő, zsíros fizetést és hozzá zsíros arcképet viselő Vida , Werner, dr. Juhász szerződését? Hogy magukon kívül tovább hízlalják a bankszámlájukat, miközben a kisujjukat sem mozdítják, csak az alattuk lévők belét dolgoztatják ki?? Ez már akkora pofátlanság, hogy semlegesként simán megértem a másik oldal kivonulását. Mit tudhat Vida I. a nagy túlélő, hogy újabb öt évre kirobbanthatatlanná teszik az odujából??

  3. kispajtás szerint:

    Vidával kapcsolatban az az érdekes, hogy pont Németh Szilárd jelentette fel őt 2008-ban a csepeli MSZP javára történő, törvénysértő adatbázis építés miatt, Tóth Mihállyal egyetemben. Ezek után megkapta a zsíros állást a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatójaként. Érti ezt valaki?

  4. nagyapó szerint:

    helyi a hülyeség nem helyi, sokkal szélesebb. Ezt a lumpenproli szöveget minden vezető ellen el lehet mondani, főleg a kocsmában. De ez már lejárt. Nincs cucializmus! A vezetés feladata egy igazgató értékelése. Tudja, nem a békákat kérdezik meg, hogy a mocsarat lecsapolják-é.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. nagyapó szerint:

    kispajtás! Vida úr, ha jól emlékszem és igen, a CSEPP TV és a Csepel Újság vezetője volt, jó “zsíros állás”.
    Nem tudja elképzelni, hogy valaki jól végzi munkáját??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. helyi szerint:

    Nagyapó, vegye már ki a fejét Vida hátsójából, és jól nyissa ki a szemét!Ez az ember milliókat vág zsebre a maguk jóvoltából, és nem végzi jól a munkáját, csak véghrehajtja a sok balfék utasításait, amit mondanak neki, mert ha nem így tenne akkor repülne. Most majd megint jól megtömheti a zsebét és ha mennie kell (már régen kellett volna), akkor dúskálhat a végkielégítésben Ez alávaló, gyalázatos dolog, de magának Nagyapó persze tetszik, mert ez a jó munkavégzés, nem?

  7. Tündér Ilona szerint:

    Ezek szerint Nagyapó kiváló és elfogulatlan újságnak tartotta a Csepel Újságot és a Csepp TV műsoraival is elégedett volt, szerintem nem csak a Vida köpönygforgató hanem az öreg munkásőr is.

Itt lehet hozzászólni !