Szenzáció: Csepelről szervezik az olajipari világkonferenciát

Csepel.hu

Csepelről szervezik az olajipari világkonferenciát

Az AIPN (Association of International Petroleum Negotiators) nevű nemzetközi olajipari társaság fennállása óta először rendezi meg Közép-Európában, éppen Budapesten éves konferenciáját október 6-8. között.

Mi köze ennek Csepelhez? A válasz ez: Zelei Gábor, a MOL kiemelt tanácsadója, a konferencia szervezőbizottságának társelnöke családjával együtt Csepelen lakik 1996 óta. A tekintélyes karriert elért menedzser szerint ráadásul Csepel komoly iparfejlesztési lehetőségekkel rendelkezik, hiszen ehhez minden adottsága megvan.

Ezt mondja Zelei Gábor: „Amikor egy külföldinek arról beszéltem, hogy a fővárosban lakom, de nem Budán vagy Pesten, hanem egy szigeten, a meglepetéstől elámult, mert bizonyára ez egy kiemelt övezet. Egy külföldi szemében egy fővárosban szigeten lakni rangot jelent. Szeretek itt élni… Feleségemmel és két lányommal szívesen sétálunk vagy biciklizünk a Kis-Duna partján, mert szép a környezet, s közben etetjük a kacsákat. A kisebbik lányom a Katona József Általános Iskolába jár, a nagyobbikat most vették fel az Eötvös József Gimnáziumba. Mindketten okos lányok, büszke vagyok rájuk. Csepelben óriási fejlődési lehetőségek rejlenek. Ha sikerülne egy új autógyárat, vagy a jelenlegieket kiszolgáló üzemeket létesíteni Csepelen, a városrész jelentős fejlődésnek indulhatna…”

Zelei Gábor eredetileg geofizikus mérnök, majd közgazdász diplomát is szerzett. Több nyelven beszél, de munkája során leginkább az angolt használja. Magyarország legnagyobb vállalatánál, a MOL-nál 1993 óta dolgozik. A hazai kutatásban kezdte a tevékenységét Nagykanizsán, majd Budapestre került, és a cég finanszírozási területén hasznosította tudását. Később a MOL stratégiájával foglalkozott, több projektnek a vezetője volt. A cég szerteágazó nemzetközi kapcsolatai révén számos országban bíztak rá fontos feladatokat. Legutóbb a MOL romániai leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként dolgozott Kolozsvárott. Kőolajkutatásai során beutazta a fél világot, „legalább annyit voltam úton, mint egy kamionos” – mondja.

Az AIPN nemzetközi szervezetet 1981-ben alapították az Egyesült Államokban; jelenleg 110 ország cégeinek 4500 munkatársa a tagja. Főként nemzetközi olaj- és gázipari cégeket tömörít, évente rendeznek konferenciákat. Fő missziójának a közös tudás átadását, fejlesztését tekinti, ezen túl olajipari sztenderd dokumentumokat dolgoz ki, amelyeket megosztanak egymás között a felek.

A MOL topmenedzsmentjének az a törekvése, hogy a magyar cég még jelentősebb nemzetközi vállalat legyen. Komoly stratégiával rendelkezik, nemzetközi elismertsége számottevő. A szándék az, hogy a MOL potenciális partnere legyen bármely olajipari vállalatnak a világ legnagyobb részén. A MOL főszponzorként támogatja az októberi budapesti konferenciát. Az én érdemem, hogy sikerült első alkalommal Európa közepére, Budapestre hozni a konferenciát. Legutóbb Szingapúrban rendezték meg. Elismert, nagy tudású szakemberek tartanak majd előadásokat a konferencián, miközben a világ olajipari óriásai Budapestre figyelnek” – összegzi mondandóját Zelei Gábor.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Szenzáció: Csepelről szervezik az olajipari világkonferenciát” bejegyzésre

  1. TenkA szerint:

    Na itt sem a megújuló energiaforrásokról lesz szó….

  2. szigetország szerint:

    Lehet, hogy a megújuló energiaforrásokról is szó lesz. Az olaj fogy…

  3. grün szerint:

    “Zelei Gábor, a MOL kiemelt tanácsadója, a konferencia szervezőbizottságának társelnöke családjával együtt Csepelen lakik 1996 óta.”
    Tehát Szabó Szabolcshoz hasonlóan lehet valaki bevándorolt létére is értékes csepeli ember!
    Itt az élő példa rá! 😛 😀

  4. felix szerint:

    Szegény ember. Nincs irodája ezért a csepeli lakásából kénytelen szervezni a konferenciát.
    De lehet, hogy megint csak a vakítás megy?

  5. grün szerint:

    szigetország!
    Szegény multinak szegény alkalmazottja szokott lenni! 😀
    Nem lehet ilyen smúró egy száz milliárdokat forgató magyar nagyvállalat?!
    Lehet, hogy megint csak a vakítás megy részedről?! 😛 😀

  6. grün szerint:

    Bocs szigetország, ez a felixhez szólt!
    felix, teljesen igazad van! 😛 😀

  7. grün szerint:

    szigetország!
    Megújuló energiaforrás?!
    A Napról akkor eleve lemondhatunk mert az nem újul, csak fogy!
    A Nap minden másodpercben 655 millió tonna hidrogént fogyaszt el, úgyhogy kb. 5 milliárd év múlva kialszik!
    Akkor aztán ülhetünk itt a sötétben! 😛
    Talán, ha a parlamentben keltett feszültséget valahogy munkára lehetne fogni segítene!
    Néhány Paksot pótolna!
    Ez szólt volna neked csak rossz fájlt nyitottam meg! 😛 😀

  8. szigetország szerint:

    Azért nem semmi , hogy a British Petroleum, a Gazprom, az amerikai, arab stb. olajvállalatok nagyfőnökei nálunk randevúznak.
    Zelei Gábor főszervező tudhat valamit. Kár, hogy Csepel nem ismeri eléggé azokat a lakóit, akik tényleg komoly rangot vívtak ki.

    No name-ből meg annál több van.

  9. felix szerint:

    Maradjunk a tényeknél.
    ” Zelei Gábor, a MOL kiemelt tanácsadója, a konferencia szervezőbizottságának társelnöke….”
    Ez sem kis dolog, de legalább igaz.

Itt lehet hozzászólni !