Az iskola szerint nem volt pénzmosás + Tények riport

TV2, Népszava, Népszabadság

A csepeli rendőrkapitány ajánlotta az alapítványi iskolának a biztonsági őrt, aki megölt két embert, ezt mondta a Mokkában az alapítvány egyik vezetője és ezt mondta a Tényeknek Deme Gábor ügyvédje. A rendőrség szerint a kapitány csak annyit mondott az alapítványnak, vegyenek fel egy biztonsági őrt, azt nem, hogy kit.

A rendőrségen végül mégsem lesz vizsgálat arról, hogy ki szivárogtatta ki a hangfelvételt, a rendőrök szerint ugyanis a felvételen nem az van, ami az újságban megjelent.

(TV 2)

Csepeli kettős gyilkosság: száz százalékosan bizonyított ügy? – Rágalmazás miatt perel az alapítvány

Vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány annak kiderítésére, kiszivárogtatta-e valaki azt a hangfelvételt, amely a csepeli kettős gyilkosság idején készült, s amelynek valódiságát már azt követően cáfolta a BRFK szóvivője, hogy az adatvédelmi biztos ugyancsak vizsgálatot rendelt el az ügy kiderítésére. Az ismét működő csepeli iskolát fenntartó alapítvány pert indít a sajtóban megjelent hamis állítások miatt. A társtettesként meggyanúsított D. Gábor ezután nem tesz vallomást a rendőröknek, csak az ügyészeknek.

– Aki szivárogtat a rendőrségről, az áruló és nincs helye a sorainkban – jelentette ki a zoom.hu-nak adott interjújában az országos rendőrfőkapitány. Bencze József arra reagált, hogy a csepeli kettős gyilkosságot megörökítő hangfelvételt a hatóság egyik munkatársa állítólag kiadta a bulvársajtónak. A rendőrség korábban már cáfolta, hogy valósak lennének a bulvárlapban idézett mondatok, amelyeknek közlését észlelve Jóri András adatvédelmi biztos a héten vizsgálatot indított. Bencze József a csepeli kettős gyilkosság ügyében komoly esélyt lát arra, hogy bizonyítható lesz a gyanúsítottak érintettsége, tehát mind az elkövetőé, mind pedig a felbujtóé.

Pert indít a sajtóban megjelent hamis állítások miatt a múlt heti kettős gyilkosság miatt ismertté vált csepeli szakiskolát működtető Csepel-Sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány – tudta meg a Népszava az alapítvány kuratóriumának egyik tagjától, Weszewlovszky Károlytól. Ismert, hogy ennek az alapítványnak az igazgatóját, Takács Józsefet és az iskola szakképzési igazgatóját, Papp Lászlót lőtte agyon a múlt szerdán K. Tamás, az iskola bűntetett előéletű gondnoka. Az ügyben társtettesként D. Gábort is gyanúsítják – mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

A brutális gyilkosság hátterében elszámolási vita állt, a 650 diákot oktató iskola fenntartója, az alapítvány november elején számoltatta el Takácsot az iskola gazdálkodásáról, s akkor fedezték fel, hogy a vásárolt eszközök a bolti ár duplájáért lettek elszámolva, s néhány tanár túlóraszáma is megugrott hirtelen, 2-300 ezer forintos fizetést eredményezve – számolt be a TV2 Mokka című műsorában tegnap Kosik György, az iskola megbízott igazgatója. Ekkor ennek kivizsgálását kérték az igazgatótól, majd január 6-án egyeztető tárgyalást tartottak, amelyen D. Gábor is részt vett, ám nem értett egyet a kifogásokkal. Kérték: január 8-ra állítsa össze az anyagot, ám ő további 4 napot kért erre. A gyilkosság estéjén, 8-án az állásából felfüggesztett D. Gábor, eszközeit ment leadni az iskolába.

Az alapítványnál senki sem vesz fel javadalmazást, sem költségtérítést, az egyéni befizetésekből, az egy százalékos adófelajánlásokból és az állami normatívából tartják fenn az iskolát – nyilatkozta Kosik, aki ezzel cáfolta a világhálón megjelent rágalmakat, miszerint pénzmosásra használnák az alapítványt. Kosik egyébként a Csepeli Erőmű Szak- és Átképző Kft. vezetője is, ahol a diákok egy részének gyakorlati képzése is folyik.

A társtettesként meggyanúsított D. Gábor ezután nem tesz vallomást a rendőröknek, csak az ügyészeknek – mondta lapunknak D. Gábor ügyvédje. Ruttner György Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitányhoz fordult, amelyben kifogásolta, hogy a rendőri vezető a Kékfény c. műsorban azt mondta: “Ismerve a bizonyítékok teljes sorát, azt gondolom, hogy ez egy száz százalékosan bizonyított ügy. Tehát ehhez kétség nem fér”.

Az ügyvéd szerint ezzel figyelmen kívül hagyta az ártatlanság vélelmét és prejudikált.

Ruttner György ügyvéd lapunknak, Kosik György, a csepeli iskola vezetője a Mokkának nyilatkozta azt, hogy Császár Mihály, Csepel rendőrkapitánya ajánlotta a múlt szerdán lövöldöző K. Tamást gondnoknak a csepeli iskolába. Császár nem kívánt lapunknak nyilatkozni, mondván: elhatárolódik az ügytől.

Forrás: Népszava

Csepel: gyilkosság történt, nem pénzmosás – mondja Weszelovszky Károly, az iskolát működtető alapítvány elnöke

Csütörtök reggel újraindult az oktatás a Csepel-sziget Készségfejlesztő Általános és Középiskolában, ahol múlt héten egy elszámolási vita miatt megölték az intézet vezetőjét, s helyettesét. A tragédia óta először adott exkluzív interjút Weszelovszky Károly, az iskolát fenntartó alapítvány elnöke, aki szerint számos rágalom és valótlanság jelent meg a sajtóban, melyek az ügy lehetséges politikai hátterét sugallják.

Szó nincs második Zuschlag-ügyről – ezt hangsúlyozta a Népszabadságnak adott interjújában Weszelovszky Károly, a csepeli kettős gyilkosság színhelyeként elhíresült Csepel-sziget Készségfejlesztő Általános és Középiskolát fenntartó Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke. Weszelovszky határozottan cáfolja azokat az általa rosszhiszeműnek és minden alapot nélkülözőnek nevezett találgatásokat, amelyek szerint az alapítványt esetleg pénzmosásra, netán a helyi szocialisták pártfinanszírozására hozták volna létre vagy abból a célból működtetnék.

– Két talpig becsületes ember tragikus haláláról van szó – mondta az elnök, aki Takács József intézményvezető személyében régi jó barátot veszített el. Ennél is többet veszített Papp László halálával, akit egyéves kora óta nevelt.

Az elnök visszautasítja a feltételezett politikai motívumokat. Mint mondta, egyik kurátor sem tagja egyetlen pártnak sem, miként Papp László sem volt soha párttag. Takács József is egyéniben, függetlenként jutott be a csepeli képviselő-testületbe, az MSZP-frakció csak néhány hónapja kérte fel arra, hogy üljön a soraiba.

Weszelovszky Károly élete egyik legnagyobb tévedésének és csalódásának nevezte az egyik feltételezett elkövető, Deme Gábor alkalmazását. De, mint mondta, a kuratórium csak Takács József kinevezéséről döntött, a 40 fős tantestület összeállításban és a szakmai igazgatóként tevékenykedő Deme felvételében intézményvezetőként szabad kezet kapott.

A másik elkövető, a portásként – és nem biztonsági őrként – alkalmazott Kun Tamás álláshirdetés révén került az iskolába, szó nincs arról, hogy a csepeli rendőrség protezsálta volna be. Az sem igaz, hogy segédoktató volt. Büntetett előélete csak a gyilkosság után derült ki, hiszen portásnak vették föl, így nem kértek tőle erkölcsi bizonyítványt.

Az iskolát halmozottan hátrányos helyzetű, a hagyományos oktatásból már kiesett, főként 17-18 éves, nehezen kezelhető diákoknak hozták létre, körülbelül a 70 százalékuk cigány származású. Ők – mondja a kuratórium elnöke – arra kapnak náluk esélyt, hogy befejezzék az általános iskolát, majd szakmát szerezzenek. A létszám a jelenlegi 620-szal elérte az iskola kapacitásának határát. Ez a 2006-osnak a háromszorosa, de a dél-budapesti és a közigazgatási határon túli régióban hiánypótlónak számító tanintézet igen népszerű.

Weszelovszky Károly azt állítja: a diáklétszámmal lehetetlen manipulálni, minden tanulónak van az állam által nyilvántartott statisztikai azonosítója, a diák és az utána felvett állami normatíva “mozgása” nyomon követhető. Az iskola – az ország más alapítványi tanintézeteivel együtt – tavaly novemberben átesett egy pénzügyi revízión. Az ellenőrök csak egyetlen, kisebb szabálytalanságot találtak, ezért az iskolának hárommillió forintot kellett visszafizetnie.

Az iskola működtetése nagyjából nullszaldós, évente 120-130 millió forint normatívából gazdálkodnak. A itteni pedagógusok egyetlen fillérrel sem keresnek többet, mint közalkalmazott kollégáik. A kurátorok sem pénzt, sem költségtérítést nem kapnak. Az alapítvány az elmúlt hat évben mindösszesen egymillió forint pályázati pénzt nyert. Arra a kérdésünkre, hogy fönn lehet-e tartani 120-130 millió forintból egy ilyen intézményt, a kuratórium elnöke a leghatározottabb igennek válaszolt. A pályázásért egyébként – tette hozzá Weszelovszky Károly – Deme felelt, de ő másfél éves ténykedése alatt egyetlen forintot sem szerzett. Ellenkezőleg, csak elvitt – a mostani becslések szerint 5-6 millió forintot.

A sikkasztásra Takács József és Papp László derített fényt tavaly decemberben, miután Deme és a gazdasági igazgató, a jelenleg állásából felfüggesztett Kovács Ildikó nem tett eleget beszámolási kötelezettségének. Az alapítvány belső vizsgálatot indított, s ennek végén választás elé állította Demét: ha visszafizeti az összeget, tovább dolgozhat tanárként, esetleg közös megegyezéssel távozik vagy elbocsátják. Azért nem jelentették fel, mert január 6-án egy utolsó, peres eljárás előtti egyeztetésen TakácsJózsefnek ígéretet tett az összeg visszafizetésére.

Weszelovszky Károly megjegyezte: Kun Tibor minden egyeztetésre elkísérte Demét, szinte úgy viselkedett, mintha a testőre volna. Az elnök szerint érthetetlen, a portás hogyan keveredett az ügybe, ugyanis teljesen a sikkasztáshoz nem volt köze, és föl sem merült az elbocsátása. A Blikk által megszellőztetett hangfelvétel-részlet hitelességében Weszelovszky Károly kételkedik, mégpedig azért, mert mert szerinte sántít az a „holnap egy kávé mellett folytatjuk” fordulat, amivel Deme a gyilkosság előtti pillanatokban elbúcsúzott Takács Józseftől. Deme ugyanis soha nem kávézott.

Forrás: Népszabadság

27 hozzászólás “Az iskola szerint nem volt pénzmosás + Tények riport” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Cusi szerint sem volt cusi ügy, Gyurcsány szerint meg nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét.

  2. miska72 szerint:

    Hát ez jó mokka volt. 🙂

  3. miska72 szerint:

    Aki ebben az országban él, több cikket elolvasott, több videót megnézett az üggyel kapcsolatban, az már „tudja” sejti az igazságot! A magyar ember nem hülye! Csak ostoba. Mindig megetetik választások idején, meg ha valami eltűnik, vagy baj van. Lehet hogy azt is megmagyarázzák, az elvtársak, hogy ez a lövöldözés is a választó polgárok érdekben történt?

  4. Jeniszej szerint:

    Vajon a rendőrkapitány beajánlásáról készült hangfelvétel?
    Mit tudhat erről az ügyvéd?

  5. CsepeliXXI szerint:

    Tkp.egyenlőre semmit nem lehet tudni.
    A nagy kérdések:
    Milyen kft.-je volt Kunnak?(feltehetően behajtással és számlagyártással foglalkozott)
    Miért mondott fel?
    Hogy került az iskolába a gyilkosság idején?
    Ha nem is volt gyanusitott,akkor miért lőtt?

    A hidegvérű gyilkosság arra mutat,hogy valószinű,hogy nem ez volt az első ügye.Szerintem jobb,ha minél előbb kitálal,mert kinyirják a börtönben.

  6. Jeniszej szerint:

    Már motiváció nélkül is ölnek Csepelen?
    Hová süllyesztették ezt a munkáskerületet?
    Mégis csak igaza lehet
    miska72: -nek.

  7. Bubus szerint:

    Igen Jeniszej, ha hiszünk a Népszavának, a Népszabadságnak, az MSZP-nek mag Deme ügyvédjének, akkor igen.

    Ha nem, akkor lelketlenek vagyunk. Tóth Mihály szerint akinek – többek között – szerintem a Fidesz üzenete szólt.

  8. Red Bull szerint:

    Azt hiszem, hogy a csepelinfo által korrrekten lehozott interjút olvasva most néhány elvakult, mocskolódó ember igencsak kényelmetlenül érezheti magát (vagy túl optimista vagyok).

    Veszelovszky úr, a kuratórium vezetője egyetlen nevelt fiát vesztette el a tragédiában. Nincs mit kételkedni a szavai őszinteségében, nincs oka és motivációja bárkit is takargatni, fedezni.

    Kiderül, hogy jé igen, ennyi pénzből is fenn lehet tartani egy oktatási intézményt, és ott színvonalas oktatást is lehet tartani. Hogy a kapott normatívákkal szigorúan el kell számolni, és az ezzel történő visszaélés könnyen leleplezhető lenne. Hogy az alapítvány jogszerűen működik, és gazdálkodásáról megvannak a megfelelő számviteli beszámolók, pénzügyi jelentések (ha valaki gazdálkodási bűncselekményre utaló infóval bír, gondolom a csepeli Fidesz segít a feljelentés megírásában az ügyészség felé, nem igaz?)

    Kiderül, hogy ha nem ilyen méltányosan próbálták volna elintézni Demével a dolgot (fizesd vissza és menj Isten hírével), akkor talán a két ember még ma is élne. A türelmük, a jóságuk okozta a vesztüket.

    Hogy milyen zavaró tud lenni egyeseknek, hogy itt egy “egyszerű”, ám de borzalmas bűncselekmény történt. És mennyire hiteltelen, szánalmas és izzadságszagú próbálkozás az egész csepeli mszp és a vezetés belerángatása az ügybe.

    És ami a legszomorúbb a történetben: alig esik arról szó,hogy az iskola mennyire nemes küldetést hajt végre: több száz hátrányos helyzetű gyereket segít befejezni az általános iskolát és szakmát adni nekik, hogy legalább esélyük legyen egy normális életre. Igen, ez klassz baloldali dolog, de nem ezen van a hangsúly. Vagy az az egyetlen probléma, hogy baloldali emberek hozták létre ezt a nagyszerű dolgot??? Ennyi a probléma vele? Ezért kell pénzmosodának meg mindennek lehordani az iskolát (persze gondosan semmivel nem alátámasztva, ahogy kell)??

    Takács József és Papp Gábor az életét szentelte ennek a küldetésnek. Nagy veszteség Csepelnek, hogy már nem tudják folytatni ezt a munkát, remélem, lesz aki átveszi tőlük….

  9. Red Bull szerint:

    Papp László nevét elírtam, elnézést! Isten nyugosztalja!

  10. Bubus szerint:

    Nem csodálkozom, hogy Weszelovszky úr ezt nyilatkozta. Ki nyilatkozna másképp, aki a fiát veszti el?

    Az azonban egyelőre valószínűsíthető, hogy valami történt abban az iskolában, és két embert nem azért öltek meg, mert valakinek megkattant az agya.

  11. CsepeliXXI szerint:

    Red Bull!
    Az égvilágon semmi sem derült még ki.
    Nyugtával dicsérd a napot.

  12. LB szerint:

    Kedves Red Bull!

    Elolvastad te egyáltalán Wszelowszky úr nyilatkozatát?
    Hogy mennyi benne az igazság, illetve a csúsztatás, egyelőre nem tudom.
    Egy apró, az eset szempontjából nem igazán lényeges részt emelnék ki:
    “Mint mondta, egyik kurátor sem tagja egyetlen pártnak sem, miként Papp László sem volt soha párttag. Takács József is egyéniben, függetlenként jutott be a csepeli képviselő-testületbe, az MSZP-frakció csak néhány hónapja kérte fel arra, hogy üljön a soraiba.”

    Azaz Weszelowszky úr azt állítja, hogy Takács József csak pár hete tagja a MSZP frakciónak! Egy enyhén szólva is csúsztatás! Takács József pár hete (november közepe óta) az MSZP frakcióvezető-helyettese! Viszont 1998-as képviselővé választása óta tagja volt az MSZP frakciónak!
    Ha nem hiszed nézd meg a http://www.valasztas.hu oldalt, amely tartalmazza, hogy ki mikor milyen színekben indult a választásokon.

    Takács József úgy 1998-ban, mint 2002-ben és 2006-ban az MSZP színeiben indult és nyert, a képviselőtestület megalakulását követően az MSZP frakció tagja volt. Miért kell ezt letagadni?

    Eek után felmerült bennem a kétely. Ha már ekkor sem az igazat mondta Weszelowszky úr, akkor mi a biztosíték arra, hogy a többi állítása igaz???

  13. Red Bull szerint:

    Kedves Bubus!
    Már megbocsáss, de a hozzászólásod tökéletesen értelmetlen.
    Mi az, hogy ki nyilatkozna másképp??? Úgy érted, aki elveszti a fiát, az természetesen védeni fogja a “gyilkosokat meg a háttárben álló maffiát”, ha van ilyenről tudomása? Úgy érted, falazni fog bárkinek is, ha tudomása van más tényről, mint amit eddig hivatalosan feltártak??

    A legszebb azonban a vége: “az azért valószínűsíthető…”, ugyan miért: mert te ezt gondolod? Vagy mert néhányan ezt sejtetik (minden alátámasztás nélkül)?…
    Az pedig számomra teljesen érthetetlen, miért zárjható ki a gyilkosság okai közül a megkattanás vagy pillanatnyi elborulás. Ja, persze az tök uncsi, meg nem is lehet olyan jóízűt emeszpézni…..

    Cspel XXI: már megbocsáss, de a fenti dolgok, amelyekről írtam (gazdálkodás), nyilvánosak és könnyen ellenőrizhetőek. Nem azt írtam, hogy kiderült, mi volt a gyilkosság mozgatórugója, mert ez irányban folyik éppen a rendőrségi nyomozás…. Talán meg kellene várni a végét.

  14. Red Bull szerint:

    Kedves LB!

    Korrekt amit írtál, a cikkben tévedés szerepel, Takács József valóban több ciklus óta tagja az MSZP frakciónak. Azt viszont már kevesen tudják,hogy a hírek szerint nem volt párttag. MSZP-s színekben indult a választásokon, függetlenként, és mindig beült az Mszp frakcióba. Baloldali elkötelezettsége elvitathatatlan volt.

    Talán nem kellene ennyire rosszindulatúnak lenni, ez lehetet újságírói félreértés vagy elírás is.
    Miért akarna bárki egy ilyen nyilvánvaló és 3 perc alatt ellenőrizhető állítást tenni, pláne bármit letagadni ezzel kapcsolatban…..
    Ez alapján pedig nekem nem jutna eszembe megkérdőjelezni a teljes nyilatkozatot.

  15. csepeli szerint:

    Cspel XXI: már megbocsáss, de a fenti dolgok, amelyekről írtam (gazdálkodás), nyilvánosak és könnyen ellenőrizhetőek.

    Kedves Red Bull, ha azt írod, h a gazdálkodás nyilvános, de ezzel kapcsolatban rendben voltak a dolgok, akkor az itt fórumozó emberek többségét már nem is érdekli annyira. Mert ha rendben van, akkor az nekik tragédia. Mert akkor nem lehet emeszpézni, és azt kiabálni, h mindenki monnyon le.
    Mert sajnos az tényleg senkit nem érdekel itt, h Csepelen rendbe működik egy olyan alapítványi iskola mely a hátrányos helyzetűeken segít.
    Amint kiderül, h minden, valóban minden rendben van az iskola körül, senki sem fogja azt mondani itt, h sorry de tévedtünk.
    Sőt onnantól többet ez nem lesz téma. Mert itt a nagy csepeli emberek csak annak örülnek, h ha valami szarul működik a kerületben, vagy ha találnak olyan információkat, amiket ki lehet forgatni, amiken a végtelenségig lehet csámcsogni, újabb és újabb összeesküvés és maffia elméleteket gyártani. Szóval ha kiderül, h az alapítvány tényleg jól gazdálkodott és rendben működött, akkor a téma nagyon gyorsan és hirtelen el lesz felejtve és gyorsan találnak egy újabb dolgot, amivel majd elterelhetik a figyelmet, hogy ne legyen nagyon kínos, h tévedtek..

  16. Szilveszter szerint:

    Attól, hogy valóban mincs rumli, úgy félnek mint az ördög a tömjénfüsttől. Mindent egy lapra! Neki a falnak. De mikor mondom, hogy átgonodlatlan, meggondolatlanság, és újabb erkölcsi bukás, akkor meg jön a fröcsögés.

  17. Bubus szerint:

    Tulajdonképpen minden rendben van az iskola körül, csak nincs meg 12,5 millió forint (eddig ennyi derült ki, és ezt is az iskola egyik vezetője vallotta be, aki nem abban érdekelt, hogy több is kiderüljön) és megöltek két embert. Isten őrizz az ilyen rendtől!

  18. Bubus szerint:

    “Mert sajnos az tényleg senkit nem érdekel itt, h Csepelen rendbe működik egy olyan alapítványi iskola mely a hátrányos helyzetűeken segít.”

    A ti érdeketekben kívánom, hogy kiderüljön: ez a kettős gyilkosság nincs rendben. Különben nem sokáig tudunk itt a fórumon beszélgetni, mert nem lesz kivel.

  19. csepeli szerint:

    Fogd már fel, hogy nincs pénzmosás, nincs maffia. Egyetlen ember sikkasztott, és rájöttek és elszámoltatták. Amit csinálsz az már a szavak kiforgatása. És beteg emerek által elkövetett bűncselekmény olyan színben beállítása mellyel szeretnéd az alapítvány embereit és az mszp vezetőit is belekeverni az ügyben Nem voltak benne.
    Igen, egy szoci sikkasztott és képzeld el, hogy ezt egy mszp színeiben tevékenykedő önkormányzati képviselő számonkérte. És a pénz visszafizetésére kötelezték. Szánalmas, hogy sikkasztott igen. Mindenki elítéli, a későbbi cselekedeteiről nem beszélve. De ugye azt is látjátok az ügyben, hogy ezt egy másik baloldali ember kiderítette, számonkérte, elbocsájtotta, stb.? ja, ezt nem látjátok.
    Nézzetek utána, kérjétek ki a gazdálkodássa kapcsolatos nyilvános dokumentumokat, nem találgatni kell. Pillanatok alatt ki lehet deríteni, ha pénzmosás folyt az iskolában.
    Ja és gondoljátok, hogy Szilárdék még nem kérték ki ezeket a papírokat? És szerintetek ha találtak volna valami minimális szabálytalanságot is, akkor nem csináltak volna már belőle országos ügyet? Szerintetek miért ezt a három szót tették csak közé?
    Mert nem tudtak többet. Mert semmiféle bizonyítékuk nincs. Ami most már kezd kellemetlenné válni a több mint egy hete tartó találgatások és feltételezések után, h semmi nincs a kezükben, amivel ezeket alát tudnák támasztani.
    Nagy öngól lesz ebből.

  20. nekünk ment el az eszünk szerint:

    “csepeli” ébredj fel, álomvilágban élsz és csak magadat járatod le!

  21. Prendick szerint:

    Azt nem tudom, hogy az iskolában volt-e mosoda, de itt megy a mosás rendesen. Sok kis Iluska a Pártját meg a Deméjét csak mossa, mossa… 🙂

    Pedig szoci körökben mindenki tudja, hogy nem a sikkasztás a bűn, az természetes, de egyedül sikkasztani az nagy hiba. A Pártban kollektív szellem van, osztozni kell.
    Mindig erre utal az a szokásos formula, ami rendre visszaköszön a hasonló balhéknál, hogy ugye “már egy ideje gyanítjuk, hogy a gazdálkodással nincs minden rendben, és ezért belső vizsgálatot kezdeményeztünk”.
    Néha ez sem elég, hanem bedobnak egy-egy pofátlanabb kádert a darálóba, a választópolgárok gyönyörűségére. Olykor némelyikük ezt nehezményezi, olykor a szokásosnál zordabb következményekkel.
    Azért abban is megnyugodhat bárki, hogy rongyos pár milláért ezekben a körökben nem ölnek.

    Itt is többről lehet szó, de ez szerintem sosem fog kiderülni. Nagyon ritkán szoktak megmutatni többet, mint a jéghegy csúcsát. Ebben a Párt következetes. Tehát ha egy funkci eladja a Csepel-szigetet a kolumbiaiaknak, hogy mákot termesszenek rajta, legfeljebb a jövedéki törvény áthágásáért vonják felelőségre. Most sem lesz máshogy. Ráverik a pitbullra a pillanatnyi elmezavart, kap nyolc-tíz évet, Demét kimossák és a sikkasztásért kap másfelet felfüggesztve.

    Nem lesz itt nagy beismerés, sőt nagy leleplezés sem, mert a fideszeseknek sem érdeke. Csak jó politikai tőkét lehet építeni a kekeckedésből. Azért senki nem akkora hülye, hogy levágassa a tehenet, miközben aspirál a fejőszékre. 😉

  22. Bubus szerint:

    Ezt most hallottam:

    – Hogy hívják a csepeli MSZP-ben a sikkasztást?

    – Vállalati kölcsön.

  23. Politikamentesen szerint:

    Csepeli-nek!
    Nem értelek! Szerinted, ha valaki elkövet egy bűncselekményt, mondjuk betőr valahova, majd később alkudozni kezd a sértettel, hogy vissza adná az ellopott tárgyak egy részét, akkor nem követett el semmit, nincs bűncselekmény, az érték visszaadási hajlandóságával anulálja azt?
    Gondolom belátod, hogy tévedsz, itt az a baj, hogy nem csak a sikkasztást elkövető személy van bajban, hanem azok is akik elmulasztották az ellenőrzést, ami lehetővé tette, hogy ilyen nagy összeget sikkasszon, valamint azok is bajban vannak, akik tudomására jutott a sikkasztás – miután közpénzekről van szó – nem tették meg törvényi kötelezettségüknek megfelelően a jogi lépéseket, tehát nem jelentették fel. A törvény nem ismeri azt a fogalmat, hogy “nem akartuk derékba tőrni egy tehetséges fiatalember karrierjét”! Ez a mulasztás két emberéletet követelt! nem tudom, hogy számolnak majd el lelkiismeretükkel, hogy néznek az elhunytak hozzátartozóinak szemébe? Nem a pártot okolom, a vétkes embereket!

  24. miska72 szerint:

    Bűnpártolás
    244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna
    a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,
    b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,
    c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,
    vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a bűnpártolást haszonszerzés végett követi el.
    (3) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűnpártolást
    a) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával, az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel, lázadással, rombolással, hazaárulással, hűtlenséggel, az ellenség támogatásával, kémkedéssel, emberöléssel [166. § (1)-(2) bek.], emberrablással, terrorcselekménnyel, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítésével vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető katonai bűncselekménnyel kapcsolatban követik el,
    b) hivatalos személy eljárása során követi el.
    (4) A (2) bekezdést és a (3) bekezdés b) pontját kivéve nem büntethető, aki az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott bűnpártolást hozzátartozója érdekében követi el.
    (5) E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.

    Ha valamit nem tudtok, jogban otthon vagyok! Nem hiába nyertem meg 2 Közigazgatási pert! Bukott a Csepeli MSZP és a Közig Hivatal! ENNYI!

  25. Nagyapó szerint:

    Csodálatos Red Bull megállapítása, ezért idézem: “több száz hátrányos helyzetű gyereket segít befejezni az általános iskolát és szakmát adni nekik, hogy legalább esélyük legyen egy normális életre. Igen, ez klassz baloldali dolog,”.
    Melengeti a szívemet ez az idézet – a nyelvtani problémák ellenére – mert ha ez a baloldaliság, akkor mit kezdjek azokkal a felekezeti iskolákkal, piarista, bencés, fasori, és még sok, ahol oktatnak, nevelnek, nem lövöldöznek, nem mosnak pénzt, 1000 éve. Ezek az iskolák – gondolom – nem baloldaliak.
    Gondoljuk át, Magyarországon ki a baloldali?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  26. LB szerint:

    Red Bull!

    Idézek egy mondatot a csepeli MSZP közelményéből:
    “Kun Tamást és Deme Gábort sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az intézményből.”

    Ezzel szemben mit mond Weszelovszky?
    “Az alapítvány belső vizsgálatot indított, s ennek végén választás elé állította Demét: ha visszafizeti az összeget, tovább dolgozhat tanárként, esetleg közös megegyezéssel távozik vagy elbocsátják. Azért nem jelentették fel, mert január 6-án egy utolsó, peres eljárás előtti egyeztetésen TakácsJózsefnek ígéretet tett az összeg visszafizetésére.

    Weszelovszky Károly megjegyezte: Kun Tibor minden egyeztetésre elkísérte Demét, szinte úgy viselkedett, mintha a testőre volna. Az elnök szerint érthetetlen, a portás hogyan keveredett az ügybe, ugyanis teljesen a sikkasztáshoz nem volt köze, és föl sem merült az elbocsátása”

    Most ki nem mondd igazat???

    Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az idézett mondat stilisztikailag nem illik a közleménybe. Úgy tűnik, utólag szúrták bele, szerkezetileg nem kapcsolódik az elötte levő részhez.

  27. fidesz szerint:

    Kosik elvtárs hol az emberek fizetése biztosan kell a ház befejezésére

Itt lehet hozzászólni !