Építész fórumot rendeznek a civilek

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület

Kis-Duna part

A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület tisztelettel meghívja Önt az RSD Hollandi út menti partszakaszának alternatív fejlesztési lehetőségeiről szóló, 2009. január 20-án 18 órakor kezdődő  építész fórumára.

Meghívott előadók:

Bánáti Béla (Bánáti+Hartvig Építésziroda Kft.)
Dr. Schneller István, Főépítészi életműdíjas építész (Corvinus Egyetem)
Kálmán Ernő DLA, Ybl-díjas építész, Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
Puhl Antal DLA, Ybl-díjas építész (Puhl Antal Építészirodája Kft.)
Skardelli György, Ybl-díjas építész (KÖZTI Rt.)
Zádori Attila (Zádori és Társai Építész Stúdió Kft.)
Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum ebédlője

Budapest, XXI. Hollandi út 8-10. Elérhetőségeink: www.kisdunapart.eu, csepel.kisdunapart@citromail.hu Telefonszám: 0620-4867784

7 hozzászólás “Építész fórumot rendeznek a civilek” bejegyzésre

  1. Politikamentesen szerint:

    Gyertek el minél többen, mert nem lehettek közömbösek arról, hogy mi épül és milyen formában majd a kis-dunaparton. Tudjátok, hogy az önkormányzat mindenből pénzt akar csinálni és nem érdekli őket a csepeliek érdeke. Eddig legalább is ezt bizonyították a lakópark építési engedély kiadásával.

  2. miska72 szerint:

    Mindenkit szeretettel várunk. Az ügy, a mi érdekünkért fontos. A terület értelmes felhasználása és szépítése minden csepeli érdeke, ” szerintem”.
    Nagy nevű építészek mondják el a javaslataikat, meglátásaikat, hogy lehetne a a területet minnél értelmesebben felhasználni, hasznosítani.
    Hogy lehetne egy szép vadregényes partot kialakítani, megújítani. Milyen fejlesztéseket érdemes megvalósítani?
    Mindenkit szeretettel és tisztelettel várunk.
    A fórum POLITIKA MENTES!

    Elöre is köszönjük, hogy megtisztelnek jelenlétukkel.

  3. Kál Károly szerint:

    Tisztelt fórumozók!
    A mai nap ezt a rövid szösszenetet kaptam. Azért tettem fel, hogy mások is lássák. Engem felbosszantott. A “kis-dunások” tisztességes módon meghívtak, tehát ott is leszek. Az alábbiakat nem kommentálom, csak annyiban, nem szeretem az ilyen tartalmú leveleket, s azokat sem akik ilyeneket írkálnak.

    Burai-Kovács & Partners

    Burai-Kovács és Partnerei
    Ügyvédi Iroda

    H – 1062 Budapest, Andrássy út 100.
    Telefon 36 1 354 4300
    Telefax 36 1 354 4399

    http://www.burai-kovacs.hu

    Kál Károly
    Frakcióvezető (SzDSz)
    Budapest XXI, (Csepel)
    képviselőtestülete

    Budapest
    Budapest, 2009. január 14.

    Tárgy: A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület rendezvénye

    Tisztelt frakcióvezető úr,

    Ügyfelünk, az Ibiza-Építő Kft jogi képviselőjeként keresem meg levelemmel Önt.

    Amint arról bizonyára Ön is értesült, a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület (“Egyesület”) 2009. január 20-án 18 órára nyilvános vita-fórumot rendez “az RDS Hollandi út menti szakaszának alternativ fejlesztési lehetőségeiről”, melyre számos építészt, közigazgatási szakembert, köztisztviselőt és helyi politikust meghívtak.

    Annak előrebocsátásával, hogy nagyra becsüljük az Egyesület önzetlen tevékenységét, mellyel az úgymond “alternativ fejlesztési lehetőségek” feltárására törekszik, a tisztánlátás érdekében az alábbiakról van szerencsém Önöket tájékoztatni.

    Ügyfelünk, az Ibiza-Építő Kft. közvetlenül érintett a tervezett vitafórum témájában, hiszen a Hollandi út 18. alatti (volt Napközis-tábor) telken lakásokat és üzleteket kíván építeni. Az illetékes közigazgatási hatóság kérelmünkre az elvi építési engedélyt jogszerűen kiadta és az ennek alapján kérelmezett végleges építési engedély elbírálása jelenleg van folyamatban. Az elvi építési engedély határozatot pár helybeli magánszemély megfellebbezte, de a fellebbezést a II. fokú közigazgatási hatóság elutasította, és megállapította hogy az I. fokú határozat jogszerű volt. Ezzel az elvi építési engedély jogerőre emelkedett. Ennek a jogerős elvi építési engedélynek a hatályon helyezése érdekében a magánszamélyek, valamint egy másik civil egyesület pert kezdeményezett a Fővárosi Bíróságon. Ez a per – 14.K.34.348/2007 szám alatt – jelenleg is folyik.

    A perbe a január 20-i fórumot szervező Egyesület a legutóbbi, 2008 novemberi tárgyaláson előterjesztett kérelme alapján a magánszemélyek és a másik egyesület pernyertessége érdekében beavatkozott, így peres féllé vált. Figyelemmel arra, hogy a perben ügyfelünk is – az alperes Pest Megyei Regionális Közigazgatási Hivatal pernyertességét elősegítendő, beavatkozói pozícióban – részt vesz, az a helyzet állott elő, hogy a tervezett vita-fórum egyik megkerülhetetlen témája lehet egy olyan beruházás, mellyel kapcsolatosan a szervező és a projekt tervezője között per van folyamatban.

    A magunk részéről sokkal szerencsésebbnek tartottuk volna, ha az ilyen – egyébként nemes szándékot jelző – vita-fórumot a szervező akkor hívta volna össze, amikor a RDS Hollandi úti szakaszát is érintő csepeli rendezési terv társadalmi vitája zajlott. Mint meghívottak, jeleztük az Egyesület képviselőjének azt is, hogy ebben a helyzetben az Ibiza-Építő képviselői egy rövid prezentáció keretében szeretnék bemutatni a területtel kapcsolatos elképzeléseiket. Erre azonban a szervezők elzárkózása miatt nem lesz alkalmunk, így a tervezett vita-fórum meglehetősen egyoldalú és kiegyensúlyozatlan lehet. Ezt nagyon sajnáljuk.

    Tekintettel tehát arra, hogy a szervező Egyesület és az egyik – éppen a szóban forgó terület fejesztésében közvetlenül is érintett – meghívott, az Ibiza-Építő perben állnak egymással, úgy véljük, nem lenne szerencsés egy ilyen rendezvény megtartása. A magunk részéről a rendezvényt – tekintettel annak időzítésére is – a bírósági eljárás, a közigazgatás, az önkormányzati képviselők, a köztisztviselők, a szakmai és szélesebb értelemben vett közvélemény befolyásolására irányuló lépésnek tekintjük, aminek egy folyamatban lévő közigazgatási peres eljárás alatt – mégha azt a jog kifejezetten nem tiltja is – álláspontunk szerint nincs létjogosultsága.

    Kérem a frakcióvezető urat, hogy a fenti információk értékelése után döntsön arról, hogy jelenlétével megtiszteli-e az Egyesület tervezett vita-fórumát. Kérem, hogy levelemről tájékoztassa frakciótársait is.

    Tisztelettel:

    dr. Szlávnits László
    ügyvéd
    az Ibiza-Építő jogi képviselője

    Cc: Ibiza-Építő Kft

  4. miska72 szerint:

    Aki ott lesz ott lesz, aki nem az nem. ENNYI.

  5. obama szerint:

    Az Ibiza a Hollandi út 18 szám alatti területen, a volt Napközistábor területén szeretne építkezni, így ezzel kapcsolatosan van velük szemben peres eljárás. Tudomásom szerint a fórum elsősorban a további területek hasznosításáról szólna, természetesn nem hagyva figyelmen kívül egy esetleges nyertes per által, a lakópark vonatkozásában megsemmisítésre kerülő építési engedélyt s annak következményeit.

  6. Egyesület szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    Tisztelt Ügyvéd Úr!

    Természetesen a témában az Önök véleményét is szívesen fogadjuk, ezért is kértük fel a lakóparkot tervező építészt, hogy hozzászólásával tisztelje meg fórumunkat. Fontos kiemelni, hogy a fórum az RSD menti fejlesztéseket egészében érinti, melynek kapcsán objektív, szakmai vélemények hangzanak el az általunk felkért építész résztvevőktől!

    Ezek után nem értem levelének azt a részét, ahol arról ír, „ …a tervezett vita-fórum meglehetősen egyoldalú és kiegyensúlyozatlan lehet. „ Az objektív tájékoztatás érdekében, a felszólaló építészeknek azonos feltételeket biztosítunk. Így szeretnénk elérni, hogy a fórumon résztvevőket, a megszerzett információk segítsék saját véleményük kialakításában.

    Itt szeretném megemlíteni, hogy a „vita-fórum” helyett nyugodtan használhatja az általunk is alkalmazott Építész Fórum kifejezést, hiszen a meghívásunkat elfogadó építészek igen előkelő helyet foglalnak el a szakmai ranglétrán.

    Maradunk Tisztelettel:

    Egyesület

Itt lehet hozzászólni !