Sajtóközlemény: Ingyen utazik az egész felső tagozat

Csepel.hu

Ingyen utazik az egész felső tagozat

Szeptember 16-án, kedden a Csepeli Mészáros Jenő Speciális Iskola 70 fogyatékkal élő felső tagozatos tanulója látogatja meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot a Salvia LEO Klub önkéntes fiataljainak jóvoltából.

Vajon mi történik, ha olyan nagy cégek, mint a Coca Cola, az HBO, az Intersport, az OTP Bank vagy a Budapesti Erőmű Zrt.-DÉMÁSZ együttműködnek egy olyan elkötelezett, aktív és lelkes jótékonysági klubbal, mint a Salvia Leo Klub? Nem kevesebb, mint egy nagyszabású kosárlabda bajnokság, illetve -annak bevételéből- egy kirándulás egy teljes felső tagozat számára!

A Salvia LEO Klub önkéntesei rendszeresen látogatják a csepeli intézmény diákjait, délutáni programokat szerveznek számukra. Az iskola hátrányos helyzetű diákjainak még soha nem adatott meg a lehetőség, hogy átléphessék Budapest határait, egészen mostanáig. Szeptember 16-án közülük hetvenen fogják meglátogatni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot.

Erre a napra a gyerekek tanáraikkal és az önkéntesekkel együtt utazhatnak el, hogy egy rendhagyó történelem óra keretében jobban megismerjék a magyarság történetének egy részletét, és emellett világot is láthassanak egy kicsit. Ezzel az akcióval a Salvia LEO Klub egy élményekkel és örömmel teli napot szeretne szerezni a gyerekeknek, amire később kedves emlékként gondolhatnak vissza.

Az utazás közel fél éves munka és szervezés eredményeként valósul meg, hiszen az anyagi erőforrások előteremtésére még májusban került megrendezésre egy jótékonysági kosárlabda bajnokság a Salvia LEO Klub önkénteseinek szervezésében.

LEO Magyarország – Salvia LEO Klub

A szervezők egy ifjúsági jótékonysági szervezet, a Salvia LEO Klub tagjai. A LEO klubok hálózata egy nemzetközi szervezet, amelynek tagjai a helyi közösségekben valamilyen szempontból hátrányos helyzetű gyermekeket támogatnak. Tagjai fiatalok, főként egyetemisták ezért nem pénzzel, hanem saját szabadidejüket „adományozva” személyes törődést nyújtanak, programokat szerveznek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !