Nem pártügy: a polgármester és az országgyűlési képviselők is tudtak a sikkasztásról?

Blikk

Fél Csepel, köztük a polgármester, sőt országgyűlési képviselők is tudtak arról, hogy valami „nem kerek” a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola pénzügyei körül. Ezt Ruttner György, a kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, Deme Gábor (35) védője jelentette ki a Blikknek.

Az tény: 2008-ban az Állami Számvevőszék vizsgálódott az iskolában, és felszólította a vezetést, hogy szüntessék meg a házi kézipénztár addig kezelési módját, ami felveti a számviteli fegyelem megsértésének lehetőségét. Az ügyvéd szerint például a házipénztárakból készpénzzel fizették a külsős óraadó tanárokat vagy éppen a szomszédos iskolában történt terembérléseket.

„Takács József (†62) és védencem között a készpénzkifizetések lepapírozása miatt volt vita. Úgy tűnik, szabálytalan volt a pénzkezelés, de nem emiatt történt a tragédia. Védencem január 7-én egyedül kezdett tárgyalni Takáccsal és helyettesével, Papp Lászlóval (†32). Visszavitte például az alapítványtól kapott két mobilt, és másnapra újabb találkozót kért a továbbiak tisztázására. Közben megérkezett a gondnok, K. István (52), aki keményen közbeszólt, mire védencem távozott”, állítja a védő.

Az állítólagos sikkasztást egyébként külön vizsgálja a BRFK a kettős emberöléstől. „A gyilkossági nyomozók nem értenek a számlákhoz, míg a gazdaságvédelmisek igen”, indokolt a BRFK.

Forrás: Blikk

15 hozzászólás “Nem pártügy: a polgármester és az országgyűlési képviselők is tudtak a sikkasztásról?” bejegyzésre

  1. Bobby szerint:

    Fejétől bűzlik a cucialista hal…

  2. totó szerint:

    csak nehogy kimossák azt a férget!

  3. Csaba szerint:

    Deme Gábor ártaltalan. Sőt, ott sem volt. Igazából őt is lelőtte K. Tamás, csak visszatért. Na ne szórakozzanak.

  4. én szerint:

    Akkor most mi van már megint? Nem a parkolóban várta és csatlakozott hozzá és így együtt mentek be?

  5. már nem csepeli szerint:

    Ez már a 4.verziójuk!Hány lesz még?!

  6. Jeniszej szerint:

    Vajon miért voltak ilyen megértők, elnézőek a vezetők?
    Miért vállaltak cinkosságot városvezetési párt szinten ezzel a piti “sikkasztóval”?
    Egyáltalán – biztos tudjuk, hogy ki lőtt?
    Egy fegyverből származnak a lövedékek?- megvizsgálták már?
    Ki nyitotta mégis ki a kijáratot?
    Lehet, hogy mégis csak volt álarcos támadó is?
    Mert hát ugye a tettesek folyamatosan “hazudnak”!
    Stb……

  7. Jeniszej szerint:

    Az APEH itt nem vizsgálódik?

  8. Ice szerint:

    Szép kis csapat…Mondjanak le még most, később nagyon ciki lesz, amikor kiderülnek dolgok. Aztán jöjjön a helyi választás.

  9. Mózsi szerint:

    Valószinü még hallunk jónéhány variációt, ezzel az a cél, hogy mégjobban összezavarják a közvéleményt. Bízom abban, hogy a rend őreit nem sikerül összezavarni, hiszen náluk a hangfelvétel. Lényeges pont, hogy a két gyilkos fejében meg sem fordult, hogy Takácsék lesznek olyan rafkósok, hogy felvételt készítenek. Az is igazmals kérdés, hogy miért volt szükség felvételt készíteni két barát közötti már megbeszélt, lefutott találkozóról? Annyit tudunk, hogy deme azért kért találkozót, hogy eszközöket vigyen vissza. Érdekes lenne deme elhagyott barátnőjének “vallomása” is. Vagy deme zsarolhatta Takácsot, hogy kitálal, ha nem veszi vissza? Olvashattuk deme nem hülye, ügyes gazdasági szakember. Arra gondolt, hogy a mosodából ő is haza vihet ruhát szárítani és nem kell majd visszavinnie.
    A minap elmesélte egy ismerősöm, hogy deme hogyan távolított el egy takarítónőt az iskolából. Csak, hogy értékeljük emberi nagyságát, humanista személyiségét, ezért közreadom:!
    A hölgy 10 napon át minden reggel kapott egy felszólítást, melyben deme értesíti, hogy ellenőrizte a takarítást és minden nap hibát talált abban. Továbbá felhívja a figyelmet a potos munkavégzésre. A hölgy 10 nap után összeroppant és kilépett, ezzel elveszítette a jogát a végkielégítésre.

  10. Prendick szerint:

    Milyen szépek ezek itt a képen. Csepel színe-virága.
    Igaz, a szín ugyan vörös, de a virág az inkább a máké. Sebaj, a mákvirág nagyon hasonlít a szekfűre. Onnan fölülről meg tisztára ugyanaz.

  11. Gordon szerint:

    Tényleg nagyon szépek. Együtt a csapat…

  12. Politikamentesen szerint:

    Mindig a jobboldaliakkal van a baj!(a polgármester jobbjára gondoltam,s nem csak egy személyre)

  13. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Önkormányzati MAFFIA! Mióta mondom gyerekek! Nem hisztek nekem?
    A végén úgy is kiderül, hogy IGEN IGEN!
    Ha tudtak róla, akkor a képen a bűnszervezet látható! Mit csinált a Csepeli szocialista maszopos banda? BŰNPÁRTOLÁST KÖVETETT EL!
    A jgyző felel a törvényes működésért!

  14. miska72 szerint:

    1. Deme sikkasztott, s ezt Takács számonkérte, majd elbocsájtotta, s ez lett a veszte szegénynek, osztán jónapot, csak annyit, hogy minden önkormányzati-, alapítványi-, iskolai-, párt és bármilyen tisztségviselő, akik tudtak a Deme sikkasztásáról, de nem tettek feljelentést (mivel közpénzről van szó!!!!) a magyar jog szerint bűnpártolást követtek el a sikkasztási ügyben. Sajnos, tudtukon kívül a szerencsétlen, jóhiszemű áldozatok is!
    Bűnpártolás
    244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna
    a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,
    b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,
    c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,
    vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a bűnpártolást haszonszerzés végett követi el.
    (3) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűnpártolást
    a) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával, az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel, lázadással, rombolással, hazaárulással, hűtlenséggel, az ellenség támogatásával, kémkedéssel, emberöléssel [166. § (1)-(2) bek.], emberrablással, terrorcselekménnyel, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítésével vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető katonai bűncselekménnyel kapcsolatban követik el,
    b) hivatalos személy eljárása során követi el.
    (4) A (2) bekezdést és a (3) bekezdés b) pontját kivéve nem büntethető, aki az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott bűnpártolást hozzátartozója érdekében követi el.
    (5) E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.
    Ha valamit nem tudtok, jogban otthon vagyok! Nem hiába nyertem meg 2 Közigazgatási pert! Bukott a Csepeli MSZP és a Közig Hivatal! ENNYI!

    Kik tudtak a sikkasztásról?
    Nem pártügy: a polgármester és az országgyűlési képviselők is tudtak a sikkasztásról.
    Fél Csepel, köztük a polgármester, sőt országgyűlési képviselők is tudtak arról, hogy valami „nem kerek” a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola pénzügyei körül. Ezt Ruttner György, a kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, Deme Gábor (35) védője jelentette ki a Blikknek.
    Tehát Szervezetben követék el a bűnpártolást!
    MSZP megcsináltuk!

  15. Szila szerint:

    Annyira gusztustalan ez az egész és annyira jellemző. Jól emlékezünk, hogy lett a hír elsőre beharangozva: mégpedig, hogy az iskolába járó hátrányos helyzetű tanulókra kenték volna el az ügyet. Jellemző ez a mocskosság, hiszen manapság ez a módszer: összeugrasztani a népcsoportokat, hogy amíg azok marakodnak nem gondolkoznak és nem derül ki a nagy disznóság. Csakhogy, amikor már égett a ház kénytelenek voltak megmutatni a jéghegy csúcsát. Azt hiszem meglepődnénk, ha egy nap elénk állnának és elmesélnének “mindent” az illetékesek. Tényleg! Valaki meghallgatta már azt a hangfelvételt? Ki? Annak titkossága kinek az érdekeltsége? Csak nem rejteget valami még nagyobb titkot?
    Egyébként meg az ide beépített fröcsögő megmondóktól felmegy a gyomrom a torkomba pártállásuktól függetlenül.

Itt lehet hozzászólni !