Vásárhelyis gólyák a Bükkben

Csepel.hu

Vásárhelyis gólyák a Bükkben

A korábbi hagyományokhoz hűen az idén is megérkeztek a vásárhelyis gólyák a szilvásváradi táborhelyükre. A leendő kilencedikesek három napig élvezhették a közösséggé formálódás játékokban gazdag és kihívásokkal teli eseményeit.

Az ifjú táborlakók gyors és zökkenőmentes beilleszkedését a leendő osztályfőnökök és tanárok mellett öt lelkes felsőbb éves diák is segítette.

„A változatos programsorozatot hangulatos erdei vonatozással indítottuk majd az Istállós-kőn található Ősember barlangjába vezetett az utunk, ahonnan a Fátyol vízeséshez sétáltunk tovább. Az estét az ismerkedés jegyében zártuk, amelyet nagyon élveztek a diákok, hiszen rengeteg kedves kis játék, vicces feladat várt rájuk” – mondta Csongrádi Tamás a gólyatábort szervező tanár.

A második nap délelőttjét a csapatépítés határozta meg, ahol mindhárom gólyacsapat kipróbálhatta leleményességét a kincskeresésben a tájékozódásban vagy éppen a pókhálómászás rejtelmeivel ismerkedhettek meg. „Az környező erdőt hamar bezengte a „kicsik” vidám kacagása, és ettől mi is sokkal boldogabbnak éreztük magunkat.” emelte ki Költő Roland és Balázsfalvi Zsófia a diákönkormányzat oszlopos tagjai.

A délután folyamán minden táborlakó belekóstolhatott a régészkedés, a tűzgyújtás, a fazekasság, búzaőrlés, a szövés vagy éppen a kecskefejés fortélyaiba az Archeopark világában.” Nagyon nagy élmény volt az elmúlt időkre jellemző tevékenységekben elmélyedni, és ez rádöbbentett minket az idő gyors múlására, hiszen tavasszal érettségizünk, nemrég pedig mi is gólyák voltunk” mondta Hronyecz Judit, Lőrincz Ágota és Kósa Krisztián végzős diákok.

A kalandpark és a lézerharc rejtelmei a nap méltó megkoronázását jelentették, amelyet az esti tábortűz melletti kötetlen beszélgetéssel tettek még varázslatosabbá a gólyafiókák.

A harmadik nap bobozással és szabadprogrammal telt el, ahol a gólyák már úgy viselkedtek, mintha ezer éve ismerték volna egymást.

Két gólya, Zámborszky Nóra és Vajda Viktor a következőket „kelepelték”: „Nagyon boldog és életre szóló három napot tölthettünk együtt egy igazán festői tájvédelmi környezetben, ahol mindenki, tanár és diák egyaránt jó fej volt. Hihetetlenül sok barátságra tettünk szert, rengeteg pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak, nekünk már vidáman indul az új tanév!”

Bédiné Dancs Zsuzsanna a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola igazgatója fontosnak tartja a tanulás mellett kihangsúlyozni a barátságok kialakítását, elmélyítését és a rendszeres mozgás jelentőségét a tanulók körében, mert ha testben, lélekben és szellemben erőssé válnak a tanulók, akkor boldog és sikeres életet élhetnek. A siker elengedhetetlen kulcsa a csapatmunka a jó közösségek kialakítása, ahol szerepet kap a segítségadás és az egymással való törődés is.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !