Borbély Lénárd alpolgármester tanévnyitó ünnepi beszéde

Csepel.hu

Borbély Lénárd alpolgármester tanévnyitó ünnepi beszéde

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők! Tisztelt Pedagógusok!

Először is szeretném megköszönni Tóth Endre intézményvezető úrnak, hogy meghívtak az ünnepségre és köszönthetem Önöket és a gyerekeket a 2014/2015-ös tanév megnyitóján itt, Budapest első általános művelődési központjában.

Szeptember 1-je régóta különleges nap a naptárban. Különleges a diákoknak, a szülőknek, és a pedagógusoknak egyaránt. Ünnepélyes nap a mai, de azért valljuk be, hogy egy hosszú nyár után kicsit nehéz visszatérni a normál kerékvágásba. Most pedig hamarosan becsöngetnek, és Csepel összes iskolája újra megtelik élettel és megkezdődik a nevelési tanév.

Kívánok minden diáknak eredményes évet, jó tanulást!

Tisztelt Jelenlévők!

Engedjék meg, hogy most külön köszöntsem az első osztályos kisdiákokat és szüleiket. Számukra a legkülönlegesebb a mai nap, hiszen valami teljesen új kezdődik a gyerekek életében.

Ezt az újdonságot – ha nem is pontosan ugyan ezt – de én magam is át tudom érezni az első osztályosok szüleivel együtt, mivel a nagyobbik kislányom ma ment először óvodába. Kíváncsian várom, hogy hogyan éli meg az első napját.

A mai napon 64 kisgyermek kezdi meg az iskolát ebben az intézményben, akik gondolom már izgatottan várják, hogy elhangozzon a nevük, és átmenjenek a szivárvány alatt.

Kívánok mindnyájatoknak kitartást, szorgalmat és jókedvet a mindennapokban! És kívánom, hogy érezzétek jól magatokat az iskolában. Ezek lesznek azok az évek, amikor néhány osztálytársatokkal örök barátságot köttök, és ez egész életetekben végigkísér benneteket. Ezt tapasztalatból mondom.

Kedves Szülők!

Kerületünkben remekül felkészült, kedves tanítók nevelik, oktatják majd gyermekeiket!

Az önkormányzatunknak – és természetesen nekem is – kiemelten fontos gyermekeink testi-lelki és  szellemi fejlődése, fejlesztése. Emellett azt is szem előtt tartjuk, hogy lehetőségeinkhez mérten csökkenteni tudjuk a szülők anyagi terheit.

Ezt támogatandó a bölcsődékben és óvodákban a gyermekek ingyen kapják a tisztasági csomagot. Csepel bölcsődéiben nem kell gondozási díjat fizetni a szülőknek. Az alsós évfolyamok számára biztosítjuk az úszásoktatásra történő biztonságos, külön buszjárattal való eljutást, valamint gondoskodunk arról, hogy minden 7. osztályos tanuló részt vegyen a Határtalanul programban, amelynek keretében a gyerekek kiutazhatnak valamelyik határon túl ragadt magyar lakta településre, és ezáltal jobban megérthetik, hogy mit is jelent az összmagyarság fogalma.

Örömmel mondhatom, dolgozunk azon, hogy 2015-től bevezessük a családok számára az iskolakezdési támogatást, ami az anyagi terhek további csökkentését fogja jelenteni. Azt is örömmel mondhatom, hogy megteremtjük annak lehetőségét, hogy a jövő évben nem fog emelkedni az iskolai étkezés térítési díja. Valamint jó esélyünk van arra, hogy a Magyar Kormány támogatásával, az elkövetkezendő években felújítsuk az elöregedett iskolaépületeinket.

Tisztelt Pedagógusok!

Önöknek szeretném megköszönni az odaadó és gondos munkájukat, amellyel tanítják és óvják a diákjainkat! Az Önök munkája hozzájárul a 30 éves ÁMK hírnevének öregbítéséhez, a csepeli értékek és hagyományok továbbviteléhez. Bízom benne, hogy a megváltozott jogszabályok, amelyek új életpályát kínálnak, hozzájárulnak a nyugodtabb munkakörülményekhez. A kerület részéről mindehhez próbálunk további segítséget nyújtani.

Tisztelt Jelenlévők!

Csepel Önkormányzata nevében kívánok nyugodt és eredményes napokat az idei tanévben! Jó munkát és jó tanulást kívánok mindenkinek!

Köszönöm a figyelmüket. Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Borbély Lénárd alpolgármester tanévnyitó ünnepi beszéde” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    Főleg mert Mr. Gabee ma született

Itt lehet hozzászólni !