Az igazi katasztrófafilm – ez a koma Budapestet vezetné

Falus Ferenc jéggel égett

Népszabadság

Falus Ferenc jeges víz katasztrófa

Kapálózó lóval, vakarózó kutyákkal és visító gyerekkel jegelte magát a baloldal főpolgármester-jelöltje. Egy élmény volt.

Menthetetlenül megfertőzte a hazai önkormányzati választási kampányt a homályba burkolózó tudatformáló háttérhatalom sugalmazására indult propaganda-hadjárat: a Jeges Vödrös Kihívás. Ma már nincs az a Deutsch Tamás, aki ne gondolná jó ötletnek nyakon önteni magát egy vödör jéggel, majd konstatálni, hogy tényleg hideg. De hiába a profi kivitelezés, a stáb, a focipálya, a strandpapucs, a százezer forintos felajánlás: megérkezett ugyanis Falus Ferenc.

A mezőny eddigi legütősebb videójával ugyanis a baloldal főpolgármester-jelöltje jelentkezett: a sárban állva, egy tündéri zoknikölteményben és klumpában várja az elkerülhetetlent, ellentmondást nem tűrve intve a feleségének, hogy “Most öntsd rám!”.

Az is páratlan, ahogy a háttérben békésen rugdossa a vödrét egy ló, vagy ahogy a kutyák vakaróznak az előtérben, a gyerek pedig ijedtében sírva fakad, miután édesanyja majdnem fellöki. A legszebb a sejtelmes befejezés, ahogy a gyerek visítása elnyomja Falus utolsó szavait. (Az már csak hab a tortán, hogy – amint azt az Index sasszemű munkatársai kiszúrták – a gyerek orra alighanem vérzik, ezért sírhat, miközben Falus egy “Legjobb apa a világon” feliratú pólóban feszít.) Egyszóval, főpolgármester legyen a talpán, aki ezt übereli – alig várjuk, hogy Tarlós Istvánt egy körhintán ringatózva, Sziget-pólóban érje utol a jeges végzet.

Falus utóbb a Facebookon azt írta, “egy élmény volt”. – Nem elég a betegeket támogatni, de az utókezelésüket, örömteli, boldog életüket is biztosítani kell. Ezt teszi a Bátor Tábor, ezért én őket támogatom. Kihívom Tarlós István, Kósa Lajos és Botka László polgármestereket és kérem Őket is, hogy adózott jövedelmükből támogassák a Bátor Tábor munkáját – írta Falus.

A jeges vizes kihívásról már többször írtunk, a lényege annyi, hogy akit kihívnak, annak 24 órán belül nyakon kell öntenie magát egy vödör jéggel, ezt felvenni és kiposztolni valamelyik közösségi hálózatra, ellenkező esetben támogatnia kell az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségben szenvedőket segítő alapítványt (illetve bármilyen más jótékonysági szervezetet).

Ezek után a kihívottat is megilleti a kihívás joga, megnevezhet három embert, akiknek teljesíteniük kell a kihívást és így tovább. Szerencsére a kihívottak többsége nem adakozás helyett vállalja a tortúrát, hanem adakozik és vödrözik is. Így már több mint 40 millió dollárt gyűjtöttek össze az ALS Alapítványnak. Az akció azóta terjed vírusként, hogy a kihívást teljesítette Mark Zuckerberg, Bill Gates, George W. Bush, Lady Gaga, Britney Spears és Steven Spielberg.

Forrás: Népszabadság

19 hozzászólás “Az igazi katasztrófafilm – ez a koma Budapestet vezetné” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Aki nincs hozzászokva az életképekhez és a természetes környezethez, annak az irodából nézve a nevetséges.
    Makkos cipőben ez nem érthető.

  2. grün szerint:

    Kubatov Gábor kihívta Kálmán Olgát!
    Mint kihívottnak joga lett volna választani fegyvernemet, helyet stb.
    Persze ebben az esetben a szellemi párbaj nem működik, hiszen egy úrinő nem hív ki szellemi párbajra egy fegyvertelent! 😛 😀

  3. Tóth Mária szerint:

    Szánalmas az egész ember! és még ő vezetett kórházat Bp-en? Te Jó ég!

  4. Tóth Mária szerint:

    Kálmán Olga + AZ ÚRI NŐ!? Hm…

  5. Zulu szerint:

    Eközben a világ számos pontján szomjaznak az emberek…

  6. grün szerint:

    Zulu!
    Jeges víz helyett igyanak inkább ásványvizet?! 😛 😀
    “Több tízezer liter, tizenkét különböző fajta ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).”
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140826-tobb-tizezer-liter-asvanyvizet-vontak-ki-a-forgalombol

  7. bélus szerint:

    Elképesztő agyrém!

  8. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Vállalok egy jeges fürdőt, hogy náladnál néhány grádiccsal feljebb helyezkedik el! 😛 😀

  9. Tóth Mária szerint:

    grün: Te minden cikkhez, minden sz@rhoz hozzászólsz! Nincs más dolgod, te zseni!

  10. grün szerint:

    Tóth Mária!
    “Te minden cikkhez, minden sz@rhoz hozzászólsz!”
    Látod még Hozzád is, én már csak ilyen vagyok! 😛 😀 😛

  11. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. mindenhez ír, egyre többet, egyre butábbat (öregkori elhülyülés). Humorosnak képzeli magát, mint a Kicsihuszár, de csak már 1/2eszű1/2x röhög rajta.
    Falus dr – ugyan programja nincs – de először rendbe hozza Bp. egészségügyét, majd rátapintva a közlekedés ütőerére, meggyógyítja azt (l.egri kórház). Igaz vagyona közben jól fog növekedni.
    No ezt nem!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. felix szerint:

    Ez a fidesz privilégiuma.
    Politikusként annyira gazdagodni, hogy a háromszor módosított vagyonbevallásbol is kimarad valami.
    Ez már igen!?

  13. nagyapó szerint:

    Simon, vagy Tóbiás???????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Amúgy a fejre hideg vízes zuhany egy világot járó akció, több híres ember csatlakozott már hozzá, mai szintre fogalmazva, már justin biebernek is van ilyen videója. utána lehet járni google

  15. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Arrogáns Antit kihagytad?! 😛 😀
    .
    “Rogán Antal 4 év után kijavította vagyonnyilatkozatát. Egy hét leforgása alatt közel 100 millió forintnyi vagyont vallott be 3-4 év késéssel Rogán Antal! Gratulálunk!”
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140331_Rogan_masodjara_is_atirta_vagyonbevallasa

  16. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Rogán képviselő úr vagyonnyilatkozatának javítását a bizottság elfogadta. Kérdéseit a bizottság szoci tagjainak címezze!
    Ellenben Simon gazdagodása, Tóbiás “cselezése”, Horváth 18 milliója hová tartozik? Bizony a törvényes, de nem erkölcsös kategóriába.
    De ez a maffiabaloldalnál természetes.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  17. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Ezt pedig a fityesznél kérdezzem?!
    “Ellenben Simon gazdagodása, Tóbiás “cselezése”, Horváth 18 milliója hová tartozik? Bizony a törvényes, de nem erkölcsös kategóriába.”
    .
    Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy:
    “Egyik szemét nem vájja ki a másik szemét szemét!” 😛 😀

  18. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Repetitio est mater studiorum (ismétlés a tudás anyja)! Kérdéseit a bizottság szoci tagjainak címezze!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  19. grün szerint:

    Öreg Hülye!
    Mi van akkor, ha én a kormányon lévő fityesz véleményére vagyok kíváncsi a Rogán Tóni csodák kategóriájába tartozó, “egyéjszakás” vagyongyarapodásáról, ami ugye nem csak erkölcstelen, hanem vastagon törvénytelen is?!
    Mégiscsak fityeszék irányítják a független nyomozó és igasságügyi hatóságokat is! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !