Száz-kétszázezer magyar él Nagy-Britanniában

MTI, Kormány.hu

nagy_britannia

Kép: Napiaszonline.hu

A sajtóban megjelentekkel szemben nem egymillió magyar él Nagy-Britanniában, hanem a magyar állampolgárok száma meghaladja a százezret, a nem magyar állampolgárságú magyarokkal együtt pedig a kétszázezer felé közelít – mondta Nagy Anna külügyi szóvivő hétfőn az MTI-nek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szóvivője kifejtette: egyetlen országról sincs pontos statisztika, hogy hány magyar állampolgár él ott, hiszen nem kötelező bejelentkezni például a nagykövetségen. Ezért általában csak becsülni lehet az egy adott országban élő magyarok számát – tette hozzá.

A nagy-britanniai helyzetről azt mondta, hogy a népszámlálási adatokból, az országos egészségbiztosítási rendszerbe bejelentkezettek számából, továbbá a konzuli ügyforgalom adataiból lehet következtetni az ott élő magyarok számára. Az utóbbival kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte, hogy sok Nagy-Britanniában élő magyar nem veszi igénybe a konzuli szolgáltatásokat.

Nagy Anna az elérhető vonatkozó statisztikai adatokról beszélve közölte: Nagy-Britanniában februárban közzétett adatok szerint 2012-ben 21 760, 2013-ban pedig 26 770 magyar állampolgár kért társadalombiztosítási számot az országban, ami a munkavállaláshoz vagy a családtámogatáshoz szükséges. A hivatalos, nyilvános statisztikák alapján 2002 és 2013 között összesen 143 678 magyar állampolgár kért társadalombiztosítási számot – magyarázta.

A szóvivő azt mondta, hogy brit becslések 2011-ben 48 ezerre tették a magyarországi születésű vagy magyar állampolgárságú emberek számát az országban. 2011-es népszámlálási adatok szerint pedig az Angliában és Walesben élők közül 44 ezren beszélnek magyarul – sorolta.

Nagy Anna kiemelte: a statisztikai adatokból lehet becsülni a Nagy-Britanniában élők számát, és ez alapján azt lehet mondani, hogy a magyar állampolgárok száma jelentősen meghaladhatja a százezret, a nem magyar állampolgárságú magyarokkal együtt pedig a kétszázezer felé közelíthet. De biztosan nem egymillió emberről van szó – fűzte hozzá.

kormany.hu

9 hozzászólás “Száz-kétszázezer magyar él Nagy-Britanniában” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    “„Egy fiút leszúrtak a fasiszták – ezért mi most kijöttünk az utcára” – mondta Tamás Gáspár Miklós azon a 2005-ös szimpátiatüntetésen, amelyen a „rasszista támadás” áldozatául esett Patai József mellett demonstrált a liberális értelmiség.”
    .
    .
    “Tragédia szerencsére nem történt, de a Manchester melletti Bolton lakói már azt sem vették jó néven, hogy József karddal a kezében flangál az utcákon. Nem szokás ez Angliában. A helyi rendőrség minden héten a Bolton News olvasói segítségét kéri körözött gaztevők kézre kerítésében. Most négy bűnözőt keresnek, és közülük a 25 éves Patai József az egyik.”

    Sok magyar van Angliában.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. grün szerint:

    “Kedd óta keresi családja, barátai és a rendőrség is a 18 éves brit Zahara Arrant, aki aznap délelőtt érkezett Barcelonából Budapestre. A ferihegyi repteret nem sokkal 10 óra előtt hagyta el, azóta ismeretlen helyen tartózkodik.”
    .
    Jó hír, ha kedd délelőtt landolt akkor még nem őt szállították popeyék a hajó után kötve! http://kep.cdn.index.hu/…/6612170…
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140813_Foto_Fiatal_brit_lany_tunt_el_Budapesten

  3. IKON szerint:

    Tegnap a tahó tv-n azon örömködtek, hogy a “megváltozott helyzet hatására” ( 😀 ) már heti 10-15 ember kér segítséget a visszatelepüléshez. (Már elfelejtették, hogy hogyan mentek ki? Visszafelé is ugyanez az út, legfeljebb nem a kánaán, hanem a közmunka világa várja őket.) Ez éves szinten már akár 700 fő is lehet, miközben ugyanezen idő alatt ennek sokszorosa dönt úgy, hogy jó eséllyel végleg elmegy az országból. Az egymilliós szám túlzás, az ellensúlyozásként bedobott szösszenet viszont vérciki. Érthető, hogy a propagandagépezet mindent megtesz azért, hogy elhiggyük: itt van már a kánaán, de ha ez nyilvánvaló lenne, nem mennének ki még most is tömegesen. Idővel valószínűleg többen jönnének haza, mint ahányan felkerekednek, de a tendencia nem ezt mutatja.

  4. grün szerint:

    Zöldségeket beszél a Jobbik menekültügyben
    “Megint a bevándorlóktól félti Magyarországot a Jobbik. A radikális párt még mindig komoly identitásválsággal küzdhet: a magyar radikáljobbosok antiszemita, illetve Izrael-kritikus nézetei és ebből fakadó arab-, vagy éppen iszlámbarátsága nehezen egyeztethető össze az európai szélsőjobb bevándorló-ellenességével.”
    .
    Az elvándorlással és annak okaival foglalkozzatok!
    Attól is változik a nemzet magyar-tartalma! 😛 😀

    http://mandiner.blog.hu/2014/08/14/zoldsegeket_beszel_a_jobbik_menekultugyben

  5. nagyapó szerint:

    2013év végén 135 ezer magyar állampolgár dolgozott Németországban. Az építőiparban segédmunkásként, vendéglátásban, de akad utcaseprő. Mind becsületes munka, csak miután az albánok ilyen munkát már nem vállalnak, nagy a lehetőség.
    (el lehet menni, tessék)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Szemérmesen kihagyod azokat akik már nem magyar állampolgárok, sőt már azt is szégyellik bevallani, hogy valaha is azok voltak!
    Ha az akcentusuk felől érdeklődnek, akkor románnak vagy szerbnek vallják magukat! 😛 😀

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vajon hányan lettek prostik közülük? Erről nincsen semmi féle statisztika? Becslés, rejtett, valóságos?
    Elképzelhető, hogy azokat tolják haza felé? Vagy rájuk még szükség van, egy ideig, oda kin?

  8. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Igaza van elhagyták az országot, köpködik a magyart Kertész, Konrád, Gáti, Mohácsi és még sokan. Mások ülnek a bőröndjükön és rettegnek. Indulhatnának ők is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. bonifác szerint:

    Aki végleges kivándorlásról nyökög, még sohasem dolgozott külföldön. Elhatározni bármit
    lehet, de ha gondod van, a kutyát sem érdekli, udvarias vigyor, azután hello! Nehéz sor.
    Többszörösét kerestem itthoni pénzemnek,de előfordult hogy munkába menet szép lassan
    folyt végig orcámon a könnyem. Akkor kényszerítettem magam, hogy: gondolj a pénzre!
    Én nem akartam, de nem is tudtam volna kint maradni. És ebben valószínűleg nem vagyok
    egyedül..Ott éreztem meg először, hogy magyar vagyok. (Addig csak tudtam) Idióta Fletó
    hiába mondta:”El lehet menni!” a java hazatér. Aki nem: ahol dolgoznak, ott akad selejt is.

Itt lehet hozzászólni !