Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereket

Index.hu

Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereketJúlius elején még gyászolók tízezrei emlékeztek meg a három fiatalról

Amikor június végén megtalálták a három, Ciszjordániában elrabolt izraeli tinédzser holttestét, Bejámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem finomkodott a szavakkal:  “a Hamász felelős ezért és a Hamász meg fog fizetni” – mondta.

Az izraeli hajtóvadászat a tettesek ellen a végletekig szította a feszültséget Izrael és Gáza között, majd harcok törtek ki, amelynek már 846 palesztin áldozata van. Most azonban kiderült, hogy a tinédzsereket nem a Hamász rabolta el, a terrorszervezetnek az egészhez semmi köze nem volt, írja a New York Magazine.

Korábban már több szakértő is felvetette, hogy a Hamász részéről meggondolatlanság lett volna elrabolni a három fiút, és valószínűleg egy kisebb, független helyi szervezet állhat a bűntény mögött, amely nem törődött a következményekkel. Szakértők már csak azért is valószínűtlen, hogy a Hamász követte el az emberrablást, mert hét év után végre sikerült aláírniuk egy egyezményt Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, amit azon nyomban felbontott volna Abbász, ha kiderül az emberrablás.

Úgy tűnik nekik lett igazuk: az izraeli rendőrség szóvivője pénteken azt mondta, a nyomozók arra jutottak, hogy az elkövetők nem egyeztettek a Hamásszal, nem a terroszervezet parancsára követték el a gyilkosságot. A hírt, hogy izraeli illetékesek is elismerték a Hamász “ártatlanságát” az ügyben a Buzzfeed gázai tudósítója, Sheera Frankel posztolta Twitteren, de más forrásból még nem tudtuk megerősíteni.

A Gázai övezetben szombaton 8 órakor tizenkét órás, humanitárius tűzszünet lépett életbe. Izrael ugyan nem fogadta el a nemzetközi javaslatot a teljes tűzszünetre ez eddig közel 900 palesztin áldozattal járó harcokban, de egy átmeneti fegyvernyugvásba belementek.

Forrás: Index.hu

23 hozzászólás “Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereket” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    E tekintetben ezer ártatlan embert öltek meg, a holokauszt érettek.

  2. elhallgattatni szerint:

    kegyes állatok.

  3. elhallgattatni szerint:

    Izrael éjfélig meghosszabbította a tűzszünetet, de a harckocsikat nem vonták vissza, ahogy az alagutakban sem álltak meg

    Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet vasárnap éjfélig egyoldalúan meghosszabbította a szombat este lejárt tizenkét órás humanitárius tűzszünetet, de a Hamász azonnal elutasította az újabb fegyvernyugvást.
    Egy izraeli kormányilletékes a nemzetbiztonsági kabinet szombat esti ülése után jelentette be, hogy Jeruzsálem az ENSZ kérésére hosszabbította meg a tűzszünetet, de a hadsereg cselekedni fog a fegyvernyugvás megsértése esetén. A tizenkét órás tűzszünet helyi idő szerint szombat este nyolc órakor járt le, de Izrael először négy órára, szombat éjfélig egyoldalúan meghosszabbította. Közben összeült a nemzetbiztonsági tanács, hogy megvitassa a további teendőket, és eldöntötte, hogy vasárnap éjfélig szüneteltetni fogják a harcokat.
    Röviddel a jeruzsálemi bejelentés után a Hamász közölte, hogy elutasítja a tűzszünet meghosszabbítását. “A humanitárius tűzszünet nem érvényes az izraeli harckocsik visszavonása nélkül a Gázai övezetből, ha az emberek nem tudnak visszatérni otthonaikba, és a holttesteket szállító rohamkocsik nem tudnak szabadon közlekedni az övezetben” – szögezte le Fauzi Barhúm. A Hamász már a tizenkét órás tűzszünet lejárta után mintegy két órával nyíltan felvállalva újrakezdte az Izrael elleni rakétatámadásokat. (Arról a BBC-vel szemben az MTI nem tájékoztat, hogy Izrael sem függesztette fel egy percre sem az alagutakban folyó műveleteit.)
    Az izraeli rendőrség közölte, hogy az országban mindenütt megszólaltak a szirénák. Hét rakétát lőttek ki Gázából Izrael felé, közülük kettőt Tel-Aviv körzetére. Este megszólaltak a szirénák Askelonban is, a Vaskupola rakétaelhárító rendszer két rakétát semmisített meg a város fölött. A BBC szombat este óta összesen 20 rakétáról tud.
    A tűzszünet tizenkét órája alatt a gázai palesztinok eltávolították a települések utcáin heverő holttesteket, és élelmiszereket halmoztak fel, elözönlötték az utcákat, hogy lássák saját szemükkel a légicsapások okozta rombolást. Legfrissebb hírek szerint a tűzszünet ideje alatt 147 holttestek szedtek ki a romba dőlt épületek alól, ezzel pedig – palesztin összesítések szerint – a 19 napja tartó gázai fegyveres konfliktus áldozatainak 1047-re nőtt, vagyis meghaladja az ezret, és a halottak többsége civil. A harcokban több mint hatezer gázai megsebesült.
    Szombat este belehalt sebesüléseibe két izraeli katona, és ezzel az izraeli oldalon a veszteséglistán már negyvenkét eleset katona és három civil van. Tel-Avivban szombat este mintegy tízezer ember tiltakozott a gázai harcok ellen, de a rendőrség feloszlatta a tömeget arra hivatkozva, hogy újrakezdődtek a rakétatámadások.

  4. grün szerint:

    “Izrael éjfélig meghosszabbította a tűzszünetet, de a harckocsikat nem vonták vissza, ahogy az alagutakban sem álltak meg”
    .
    Mi hiszünk a terroristáknak, de azért tartsuk szárazon a puskaport és alapjáraton a motorokat!
    .
    Mi van Ali, miért nem lősz?!
    Elfogyott a töltényem!
    Veszel tőlem párat?!

  5. Mirko szerint:

    Ez bizony NÉPÍRTÁS.

  6. Mirko szerint:

    Sajnos ez a Zsidó ideológia. Elnyomni a nem zsidókat, a 21. században területet hódítani…Pl. ezért utálják őket mindenhol a világban!

  7. grün szerint:

    Mirko!
    Miért kell valakit elnyomni, mikor akár kilóra is megvehetik mint a libát?!
    Ráadásul van bennük annyi finesz (fityesz?) hogy még a vételárat is a zeladó fizeti! 😛 😀

  8. felix szerint:

    Ha te mondod…….

  9. grün szerint:

    “Semjén: Izraelről kell példát vennünk
    A miniszterelnök-helyettes szerint ha bárhol a világban támadás ér egy magyar közösséget, eget-földet meg kell mozgatnunk az érdekükben. Úgy, ahogy Izrael teszi ezt a zsidó diaszpórák érdekében. ”
    .
    Nesze neked keresztényi türelem és szeretet?! 😀
    .
    http://www.hirado.hu/2014/07/27/semjen-peldat-kell-vennunk-izraelrol/

  10. felix szerint:

    Kezdődhet az újrahangolás. 🙂 🙂 🙂

  11. nagyapó szerint:

    Értem. Ezek szerint a zsidókból hiányzik a ürelem és szeretet?
    Ajvé.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. nagyapó szerint:

    Irakban vegyi fegyverek voltak, a Hamász zsidó tinédzsereket ölt. Vajon ki lőtte le a malajziai repülőt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. felix szerint:

    Hát Gyurcsány, ki más.

  14. felix szerint:

    Nocsak a kuruc infóból is kapunk szemelvényeket.

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Okuljatok!

    Alföldi Géza: Heródesék nem változnak (részlet)

    Rettegnek az igazságtól,
    Egyszer valaki csak támad,
    S halkan mosolygó szavával
    Véget vet a hazugságnak.

    Ölnek, lopnak, csalnak, csennek,
    Szeretetnek nincs hely bennük.
    A jóságról nem hallottak.
    Nincs szépségük, nincsen lelkük.

    Hazudnak ma épp, mint tegnap,
    S holnapután: reggel, este…
    S mézes-mázos törvényszóval
    Tőrt vetnek a szeretetre.
    Ártatlanok vére csorran.
    Hullák piramisa épül.
    Sátánt raknak az oltárra
    Báránybőrbe mintaképül.
    Éjszakáik: mámor, kéjek,
    Csalót náluk mirtusz fogad:
    Akkor késsel, ma mesékkel
    Megölik a Krisztusokat.

    Minden másul, szebbül, jobbul
    Elsöpri a mát egy holnap.
    Változik a föld, az ég csak:
    Heródesék nem változnak!

  16. felix szerint:

    Te már lejártál.
    Oda a szavatosságod.
    Ez van RICSI 🙂

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak nem fáj, hogy benne vagy szinte teljes egészében, a versrészletben, hiszen rólad is szól. Tükröt kaptál az eddigi életedből. Nem tudsz már megváltozni, emlékszel milyen sokszor írtam, változz meg!!! Lehet, hogy még a fletónál is alávalóbb vagy, hiszen ő a példaképed, követed is elég rendesen, sőt túlszárnyalod bizonyos tekintetekben. Idióta.

  18. Gordon szerint:

    2011.08.19.:

    “Merénylet Izraelben, válaszcsapás a Gázai-övezetben

    Csütörtökön az egyiptomi-izraeli határnál fegyveres támadást hajtottak végre egy izraeli autóbusz ellen. A merényletnek eddigi értesülések szerint legalább hét halálos áldozata van. A merénylet Eilat közelében történt, a buszon többnyire izraeli katonák és civilek voltak. Nem sokkal ezt követően a kilencvenes úton, nem messze a jordán határtól egy fegyveres férfi támadt gépjárművekre, amelyekben civilek voltak.”

    http://kitekinto.hu/iszlam/2011/08/19/merenylet_izraelben_valaszcsapas_a_gazai-ovezetben/

  19. bonifác szerint:

    Izrael terjeszkedik, (fog is) magyarázatnak lenni kell. Az USA pénzeli, pátyolgatja őket,
    és ők a nagy biztonságban népet irtanak, kenetteljes szöveg kíséretében.Álszent tömeggyilkos állam, és akinek ez nem tetszik az a n t i s z e m i t a ..A német SS hozzájuk
    képest jótékonysági intézmény volt. “Ha megdobnak kővel ” dobj rá gyújtóbombát! De csak
    ha amerikai! És itteni hitsorsosai azt követelik a kormánytól,hogy helyeseljék a további
    vérengzéseiket is! u

Itt lehet hozzászólni !